Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój zielony świat

Mój zielony świat

mira 22:47, 10 maj 2017

Justyna napisał(a)
Od jutra ma być ciepło - yupi!

cudne te pełne tulipany - czyli jeszcze kwitną
psiaki rozrabiaki chyba też zachwycają się ogrodem oby do warzywnika nie wpadły na grządki

ma być cieplej...a ja mam w piątek dzień na ogród - chyba w domu bo lać będzie - no ale pikowanie to moja specjalność

tu jest wątek spotkaniowy nie wiem dlaczego na ostatniej stronie

spotkanie o 12 na dziedzińcu i o 13 spacer chyba z Panią Kurator Hanną
cieszę się na spotkanie z Tobą - choć będzie tylko symboliczne

na takich spotkaniach zwykle nie ma czasu na nagadanie się , bo albo nie wiadomo z kim gadać najpierw a jak się już pójdzie w ogród to nie wiadomo na co patrzeć a jeszcze fotki,
ale tak jest to normalne

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7464-spotkanie-towarzystwa-milosnikow-lilakow-wojslawice-14-05-2017?page=2

pozdrawiam
Justyna 20:16, 15 maj 2017

Aniu, odpowiem na PW.

Miro, bardzo się cieszę, że udało nam się zapoznać

Weekend miałam bardzo miły - ogrodniczy i ogrodowiskowy W sobotę odwiedziny u Miłki, w niedzielę Wojsławice, poznanie bliskich mi forumowo ogrodniczek, a potem przemiła niespodzianka, odwiedziny Bogdzi, Pszczółki, Kuklika, Kondzia, Andrzeja i Leidy
Dziękuję Kochani jeszcze raz! Super było Was poznać
Izo - pomidory już posadzone, bardzo jestem ich smaku ciekawa

Z ogłoszeń parafialnych
21 maja Zielone Progi będą w Wojsławicach, będzie więc sposobność do zakupów bylinowych. A w następnym tygodniu kolejna okazja do odbioru zamówionych roślin we Wrocławiu. Między 23 a 25 ZP będą dostarczali zamowienie do jednego z wrocławskich sklepów ogrodniczych i przy okazji zajadą do mnie przywożąc mi moje zamowienie. Jeśli ktoś chciałby zamówić u nich rośliny i odebrać u mnie, służę za punkt przekaźniczy Wystarczy do nich napisać, zamówić, potwierdzić dostępność, opłacić i odebrać u mnie. Przy okazji będzie pretekst do spotkania
Pszczelarnia 13:49, 16 maj 2017

Justyno, kusisz tymi Zielonym Progami ..... .

Dziękuję za chwile u Was. Nie znajduję słów, by wyrazić zachwyt i podziw nad Twoim Ogrodem Cennych Kolekcji. Same diamenty.

Wizyt u Ciebie mi nigdy dość.
Kuklik 23:38, 16 maj 2017

Kochana, nawet nie wiesz jaką niespodziankę zrobiłaś mi zaproszeniem do swojego cudownego ogrodu. Zachwyciłam się i w zachwycie pozostaję...

Twój drugi lilak to w/g mnie Mme Lemoine, odmiana z 1890 r. na 99%.

To jest zdjęcie z Twojego ogrodu

A to Mme Lemoine z Wojsławic

Pozdrawiam i życzę słońca w ogrodzie i w życiu
Będę zaglądać
Bogdzia 21:48, 17 maj 2017

Justynko dzieki za zaproszenie, miło było Cie w końcu poznac i zobaczyc Twój wspaniały ogród . Do zobaczenia u mnie. Pozdrówka dla Mamy.

mira 23:52, 17 maj 2017

Justynko jak fajnie, że choć na chwilkę byłaś. Jak to miło poznać kogoś kogo się zna tylko przez net - potwierdza mi się, że jaki ogród taki właściciel - miły i wielkiego serca.
Oczywiście znalazłam ławeczkę, którą współfundowałaś i musiałam sobie na niej fotkę ciachnąć ale wpierw poprosiłam panią która tam siedziała upajając się widokiem - żeby mi zrobiła fotkę.
Żałuję że nie byłam u Ciebie ale my jechałyśmy w przeciwnym kierunku a jeszcze miałyśmy 3 ogrody w planie . Zresztą to już by była rozpusta. Trzeba dawkować sobie przyjemności.

Te ZP to pokuszenie na razie po zakupach u Tomka jestem na odwyku

pozdrawiam
Justyna 17:18, 20 maj 2017

Ewo, to ja dziękuję I zapraszam Już wiem, żeś skuszona Ja wsiąkłam w ofercie ZP na dwa wieczory Cieszę się na nowe rutewki, białe martagony i inne frykasy

Izo, dziękuję bardzo Zidentyfikowany Kardynał mnie bardzo ucieszył, a teraz kolejne odkrycie. Jak się przyjrzałam lilakom rosnącym u sąsiadów w większości to Kardynały. Uwielbiam je i nawąchać się nie mogę

Bogdziu, dziękuję Bardzo się cieszę z naszego spotkania. W Twoim ogrodzie goszczę od początku mojej bytności na forum, jest mi bliski.

Miro, super, że się już znamy Ciekawa jestem gdzie byłyście jeszcze. Jak u Tomka to pewnie same rzadkie piękności. Ciekawe ile odwyk potrwa, chi chi chi Zobaczymy się mam nadzieje, że jeszcze w tym sezonie

Maj to mój ulubiony miesiąc! Cieszę się nim bardzo i wdycham jego cudne wonie pełną piersią. Codziennie zakwita coś nowego, zieleń jest tak żywa i soczysta Uwielbiam maj!

Majowe piękno

Czosnki spotkały się z tulipanami

Montana na ogrodzeniu był rozrośnięty na trzy przęsła, ta zima zredukowała go do jednego

Odmiana Mayleen słodko pachnie, do pary bożykwiat

Justyna 17:24, 20 maj 2017

Biżu

Tak kwitnie jarmuż

Azalia pontyjska pachnie bosko

Do pary psi ząb
Justyna 17:29, 20 maj 2017

Klon Dissectum Garnet

Shirazz

Cedr libański i ścieżka wzdłuż altanki
Justyna 17:31, 20 maj 2017

Kamasja