Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:05, 08 sty 2013

Do góry
Ja troszkę później

Jak to mówią : Trza się brać..ku....a mać
Roztoczańskie klimaty 00:04, 08 sty 2013

Do góry
Nie mam czarnego kffiatucha - ale za to mam kuleczkę w czarnej donicy - speszyli for ju na 100

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:46, 07 sty 2013

Do góry
Moje hiacynty też już czekają - z dnia na dzień coraz większe

Ale wiosnę będę wprowadzać chyba dopiero jak choinkę rozbiorę - pewnie w tym tygodniu już ... Bo jakoś mi nie konweniują hiacynty czy narcyzy i choinka
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:37, 07 sty 2013

Do góry
Za takie sprawozdanie zasłużyłaś na drinka z palemką
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:24, 07 sty 2013

Do góry
przeczytałam u Madżenki, że na ogrodowisku trzeba być jak rozkraczona stonoga - po jednej nodze w każdym wątku ... w każdym moje dwie tylko i to krótkie rady nie dały ... ale co nieco siem zorientowałam ... tylko nadal nie wiem o so chodzi z tą Scarlett ... więc była bym wdzięczna ...

jak prognoza pogody to tylko wg Alinki ... mocno wierzącej w zimę i jej mocne wejście wraz z naszym zjazdem ... wierzymy wszystkie i pragniemy nie ma prawa się nie udać ...

.marzy mi się :
---4 dni opady śniegu
---3 dni - 10 stopni
--- 3 dni ( 11, 12, 13 ) -2 st. i piękne słońce.
to na razie moje najświeższe marzenia na tern rok . dalej nie sięgam

a "mimo woli" Anna wiosną mami tarzając się z Miśkiem na traffce ... pomalowała nam świat na zółto (to wczoraj) i na niebiewsko (to dzisiaj ) ... z Irenką złocień pod stopy róży rzucają ... ładny widziałam ... narciarskie wdzianko też widziałam ... i wybaczam bo Irenka obiecała na oślej mnie potowarzyszyć ...

"u stóp klasztoru" siem ćwiczy ... i gdy nóżki nabierają mocy głowa obmyśla ... wiosenne kombinacje i plan chirurgii plastycznej wobec derenia tym razem ... pewnie dlatego Alinka szuka na Krakowskim Kazimierzu samochodu jak przysłowiowej igły w stogu siana ... bo zamyślona ... nad rabatami alino-angielskimi ...

klimat się ociepla w Roztoce bo Zeta wywiozła towarzystwo do obrzydliwie pięknego raju i nawet Sebek szkoły gotów zarzucić i w gatkach w palemki paniom kawusię zamierza nosić ... ale ja rozumiem ... kolegę ... panie w bikini ... lazur we wodzie ... żyć i nie pamiętać skąd siem uciekło ...

i tu mam mały dysonas bo zamiast Sebka to kawusię z samego rana poroznosiła Zeta ... z pianką i posypką apetyczna jak należy ... i co ??? ... Madżenka była u szefa się wyspowiadać ... i nie wypiła ... ja poza zasięgiem a potem ksiądz był po kolędzie ... kawa wystygła ... dziewczyny zdecydowały się na grzańca ...

tylko czemu u mnie tymczasem jak do Ewci siem procenty dzbankami zwozić zamierza ??? ... aż Ewcia się zasępia czy nas wieś nie napadnie i antałków nie odbije ... no właśnie zanim przez pasiekę najazd niczem hunów przejdzie Ewa zupełnie bez tremy bo żyć kocha w gromadzie (jak doczytałam mimo woli) ... planuje z klasyczną troską o tradycję i ład dziejowy warzywnik ... i ławę z macierzanką ...

a ja ogrzewam się przy kominku gdzieś dlaeko na ziemi kłodzkiej ... oczy mi się świecą przy ognisku ... bojam się tego co mogą ze mną zrobić dechy i oczami Finki zatapiam się w zimę na Czarnej Górze ... i dobrze Martuś, że z procentów przeprowadziłaś nas na metry śniegu ...

Danusiu to kup te łańcuchy ...

jejku jejku jak ja doczekać się nie mogę

pozdrawiam ... i czytam dalej ... a powieść czeka ...
Ogród Sylwii od początku :) 20:41, 07 sty 2013

Do góry
Linka napisał(a)

Pięknie Sylwia, słów normalnie brak

Czy Ty masz może plastyczne wykształcenie?

Dziękuję , ogromnie się cieszę , że się podoba. A z wykształcenia jestem ekonomistą

Jej mamy tyle wspólnego, bo ja do ekonoma chodzę

Witajcie ekonomiści ! Ja też nalezę do grona. Widać największe zapotrzebowanie na zieleń w tym zawodzie

Sylwia jeszcze jak napiszesz,że jesteś rocznik '72 i że kończyłaś Akademię Ekonomiczną w Krakowie tak jak ja- to zacznę wierzyć, że może kiedyś będę miała chociaż 10% Twojego "talentu". Chociaż wydaje mi się, że Ty się z tym czymś już urodziłaś
Dobra czytam dalej bo jestem dopiero na str. 96 i napięcie rośnie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:41, 07 sty 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Podziwiam, że Ci się chce wszystko w koszykach sadzić Ale ilości też nakupiłaś piękne

Dzięki Sebuś
Ogród z perspektywą na przyszłość 19:45, 07 sty 2013

Do góry
Gratulacje

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:29, 07 sty 2013

Do góry
Ale u mnie ruch - niezmiernie mi miło Kawy się jeszcze nie nauczyłem pić - zapach uwielbiam, ale smaku nie znoszę ...Za to umilam sobie wieczór gorącą czekoladą ze spienionym mlekiem I ogrodowiskiem Chyba zgram zdjęcia z aparatu - tylko bardzo zabiegany jestem i nie wiem, czy się wyrobię - ale jeszcze 4 dni i ferie

Na razie serdecznie Was pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:30, 07 sty 2013

Do góry
Sebek powstrzymałem się ( w swoim wątku) od napisania że z Goczałkowic pamiętam właśnie jak królowałeś (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) w damskim towarzystwie,widzę że i tutaj dzieje się nie najgorzej kawusia , herbatka.. młodość ma swoje prawa i zalety
jak wyliczyłeś parę dni do wiosny zostało to może jakoś uda mi się rozeznać chociaż w paru ogrodach
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:12, 07 sty 2013

Do góry
Witaj Kondzio widziałem ze w swoim ogrodzie wciąż masz sporo dylematów

Sebek też pamiętam Ciebie i cała przemiłą grupę, od Kapiasa trafiłem do Krzywaczki gdzie dostałem cyprysika nut. Gloria Polonica(do kolekcji) i potem prosto na w okolice Łysej Polany

zdjęcie sobotnie

a ten po ostatniej zimie rozpadł sięna kawałki może coś z czasem odbije
Kubusiowo 23:24, 06 sty 2013

Do góry
Elu witaj Ja jestem taka ostatnio zagubiona na forum, że głowa mała.... nigdzie nie jestem na bieżąco

Sebek to początek Za życzenia "nie dziękuję" coby nie zapeszyć
Roztoczańskie klimaty 23:22, 06 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

W takim miejscu mógłbym się nawet zmusić i wypić kawę - nawet mógłbym tylko je Wam nosić

nos Sebek,nos,tylko wskocz w odpowiedni stroj,bo wiesz,my tu lubimy hmmm krajobrazy hihihihi

Taaak koszulka w palmy conajmniej .....takie malediwskie palmy hahahaha

Palmy tez mamy ..nie tylko na koszulce
Roztoczańskie klimaty 23:17, 06 sty 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)

W takim miejscu mógłbym się nawet zmusić i wypić kawę - nawet mógłbym tylko je Wam nosić

nos Sebek,nos,tylko wskocz w odpowiedni stroj,bo wiesz,my tu lubimy hmmm krajobrazy hihihihi

Taaak koszulka w palmy conajmniej .....takie malediwskie palmy hahahaha
Roztoczańskie klimaty 23:16, 06 sty 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Roztoczańskie klimaty 23:13, 06 sty 2013

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:58, 06 sty 2013

Do góry
Witam Pamiętam, że wtedy na spotkaniu mówiłeś, że też jedziesz za chwilę w Tatry Ogród na prawdę super zadbany - a ile w nim roślin!
Igiełkowy ogródeczek 21:05, 06 sty 2013

Do góry
Jeszcze Sebek chyba
Ogród Dominiki 20:01, 06 sty 2013

Do góry
Bajecznie - uwielbiam taką nietkniętą białą kołderkę
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:46, 06 sty 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Będę szukać u siebie gdzieś - szkółek jest dość trochę, a autem wszędzie blisko Ale jak nie znajdę to będę się szeroko uśmiechać

No dobrze zapomniałam, że Ty teraz mobilny chłopak jesteś ale jak by coś to u mnie w szkółce na pewno będą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies