Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

kaisog1 19:41, 07 sty 2013

...wszędzie ta magiczna kawa.... a ja nie mogię Apetytu mi narobiłyście
Zeta 19:49, 07 sty 2013

Proponuję grzańca na zimowe wieczory
kaisog1 19:59, 07 sty 2013

..tyz nie mogię bo z alkoholem
Magda70 20:19, 07 sty 2013

Ale ja mogę więc nie odmówię bo sie na kawę nie załapałam )
Zeta 20:21, 07 sty 2013

Magda70 napisał(a)
Ale ja mogę więc nie odmówię bo sie na kawę nie załapałam )

To ja Ci kawy nie podesłałam ????
Mala_Mi 20:46, 07 sty 2013

Filiżanek brakło
Konstancja30 22:24, 07 sty 2013

przeczytałam u Madżenki, że na ogrodowisku trzeba być jak rozkraczona stonoga - po jednej nodze w każdym wątku ... w każdym moje dwie tylko i to krótkie rady nie dały ... ale co nieco siem zorientowałam ... tylko nadal nie wiem o so chodzi z tą Scarlett ... więc była bym wdzięczna ...

jak prognoza pogody to tylko wg Alinki ... mocno wierzącej w zimę i jej mocne wejście wraz z naszym zjazdem ... wierzymy wszystkie i pragniemy nie ma prawa się nie udać ...

.marzy mi się :
---4 dni opady śniegu
---3 dni - 10 stopni
--- 3 dni ( 11, 12, 13 ) -2 st. i piękne słońce.
to na razie moje najświeższe marzenia na tern rok . dalej nie sięgam

a "mimo woli" Anna wiosną mami tarzając się z Miśkiem na traffce ... pomalowała nam świat na zółto (to wczoraj) i na niebiewsko (to dzisiaj ) ... z Irenką złocień pod stopy róży rzucają ... ładny widziałam ... narciarskie wdzianko też widziałam ... i wybaczam bo Irenka obiecała na oślej mnie potowarzyszyć ...

"u stóp klasztoru" siem ćwiczy ... i gdy nóżki nabierają mocy głowa obmyśla ... wiosenne kombinacje i plan chirurgii plastycznej wobec derenia tym razem ... pewnie dlatego Alinka szuka na Krakowskim Kazimierzu samochodu jak przysłowiowej igły w stogu siana ... bo zamyślona ... nad rabatami alino-angielskimi ...

klimat się ociepla w Roztoce bo Zeta wywiozła towarzystwo do obrzydliwie pięknego raju i nawet Sebek szkoły gotów zarzucić i w gatkach w palemki paniom kawusię zamierza nosić ... ale ja rozumiem ... kolegę ... panie w bikini ... lazur we wodzie ... żyć i nie pamiętać skąd siem uciekło ...

i tu mam mały dysonas bo zamiast Sebka to kawusię z samego rana poroznosiła Zeta ... z pianką i posypką apetyczna jak należy ... i co ??? ... Madżenka była u szefa się wyspowiadać ... i nie wypiła ... ja poza zasięgiem a potem ksiądz był po kolędzie ... kawa wystygła ... dziewczyny zdecydowały się na grzańca ...

tylko czemu u mnie tymczasem jak do Ewci siem procenty dzbankami zwozić zamierza ??? ... aż Ewcia się zasępia czy nas wieś nie napadnie i antałków nie odbije ... no właśnie zanim przez pasiekę najazd niczem hunów przejdzie Ewa zupełnie bez tremy bo żyć kocha w gromadzie (jak doczytałam mimo woli) ... planuje z klasyczną troską o tradycję i ład dziejowy warzywnik ... i ławę z macierzanką ...

a ja ogrzewam się przy kominku gdzieś dlaeko na ziemi kłodzkiej ... oczy mi się świecą przy ognisku ... bojam się tego co mogą ze mną zrobić dechy i oczami Finki zatapiam się w zimę na Czarnej Górze ... i dobrze Martuś, że z procentów przeprowadziłaś nas na metry śniegu ...

Danusiu to kup te łańcuchy ...

jejku jejku jak ja doczekać się nie mogę

pozdrawiam ... i czytam dalej ... a powieść czeka ...
Zeta 22:29, 07 sty 2013

Boska
agniecha973 22:31, 07 sty 2013

Daję szóstkę z plusem za sprawozdanie i już wklejam linka do krótkiej rozmowy o Scarlett.
agniecha973 22:32, 07 sty 2013

O tu, na dole strony https://www.ogrodowisko.pl/watek/2564-ogrod-niby-nowoczesny-ale?page=33