Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na zielonej... trawce :) 15:39, 15 maj 2017

Do góry
Dla Ani

Kwiaty we włosach 15:38, 15 maj 2017

Do góry
Iza wróciłam od lekarza i co? Zwolnienie do końca tygodnia. Poczekajmy jak będzie kwitł bordowy żarnowiec, jest mniejszy ale barwę ma piękną i te gałązki nawet zimą zielone.Widziałam też z białymi kwiatkami. Zraz będę na Twoim skalniaku.

Daria urosną Ci floksy raz dwa.Hosty dopiero wychodzą i zauważyłam,że mam chyba białą, , muszę fotkę jej zrobić.Kalina jest taka, tylko jak zwykle już się mszyce wprowadziły ,musiałam ją pryskać. Wydaje mi się ,że nie ma pąków, muszę ją dobrze obejrzeć, w ub.r. może miała 5 kulek.

Ogrodowe kreacje 15:34, 15 maj 2017

Do góry
Takie motylki i kwiatki wiszą teraz w zakątku różowym
Ogrodowe kreacje 15:29, 15 maj 2017

Do góry
Dodałam lampki solarne w kształcie kamieni
Ogrodowy song 15:05, 15 maj 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Alisku, pasuje teraz kolor ? czyli to Elegant Lady

.

Wow po oczach daje bardzo energetycznie Ewus
tu narazie jest ściernisko ale będzie ogrodowisko :) 14:51, 15 maj 2017

Do góry
witam serdecznie,
na samym początku chciałam powiedzieć, iż jestem pod ogromnym wrażeniem Waszej wiedzy i do tej pory regularnie was czytywałam, natomiast ogród pozostawał w sferze marzeń uskutecznianej w postaci doniczkowej na balkonie
tymczasem stało się tak iż "posiadłam" działkę w szczerym polu ( a przepraszam, sezonowo obrasta je kukurydza sąsiadowa ;> )w związku z czym odważyłam się aby was trochę ponagabywać. Póki co budowa domu trwa, natomiast wszelkie dobre dusze radzą mi już teraz, i nie zaprzeczę, iż ręce same mi się rwą do pracy ( w tym celu nabyłam rękawice ogrodowe w ananasy x 1) - sadzić co się da i obsiewać.
Działka jest ogromna 3600 m z czego sam dom zajmie jakieś 600
poglądowo, miejsca przynajmniej na dwa domy
Mąż wąż czyli GAD nie pomaga, na tak wielkim terenie zaproponował póki co, hodowlę ziemniaków, hodowlę alpak - bo są śmieszne, oraz wykopanie gigantycznej dziury w celu udawania iż to po meteorycie i oprowadzanie wycieczek W związku z faktem, iż żaden pomysł do końca nie przypadł mi do gustu ( aczkolwiek te alpaki...), postanowiłam zwrócić się do was.
w związku z faktem, iż pieniądze w tej chwili odpływają a nie przypływają i mowy o architekcie krajobrazu nie ma, wszystko robione będzie TYMI OTO RENCYMA.

narazie wygląda tak

jak widać naprawdę jest w szczerym polu, zatem jest też troszkę wietrznie, chciałabym się w przyszłości troszkę zasłonić przed tym wiatrem.

Póki co nie planuję nasadzeń w okolicy domu ale chciałabym zagospodarować część zawietrzną działki, zależy ma tym aby stworzyć przytulny ogród okalający dom, z duża ilością traw ( kocham trawy miłością wielką i zobaczymy czy odwzajemnioną).

poglądowo zdjęcie nr 2

Edit: dzień dobry Toszka i od razu słuszna uwaga ;> dodaję kierunki świata, ogród z ekspozycją południowy zachód

Na sam początek chciałabym popracować nad ścianą zakreśloną na czerwono, zbudować tam piętrową zasłonę i posadzić jakieś piękne drzewa i krzaki, które również uwielbiam, tam też ma się znaleźć mój wymarzony sad z jabłoniami i czereśniami.

Ponieważ chwilowo nie mam punktu zaczepienia, od którego mogłabym owo domino układać, prośba do was dobrzy ludzie o pomoc i poradę
Hirutkowy raj:)) 14:41, 15 maj 2017

Do góry
Krys napisał(a)

Krysiu, pamiętasz jak się nazywa ten tulipan?

Twoje Wojsławice piękne (nawet bez obieli) i Twoje Keukenhof.

Nie spotkałyśmy się na lilakach?

Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 14:23, 15 maj 2017

Do góry
liście tej hortensji

tak i jeszcze dodatkowo były robione niedawno wylewki i jest wiecej wilgoci w domu
Stylowe Nordowisko 14:23, 15 maj 2017

Do góry
Stylowe Nordowisko 14:21, 15 maj 2017

Do góry
Dzisiaj tulipanki bez śniegu korzystają ze słoneczka.
Ogródek Iwony II 14:18, 15 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ale ładnie geometrycznie się u Ciebie robi ... suuuuper no naprawdę ... konsekwentnie)))
Skarbonkowy ogródek 14:17, 15 maj 2017

Do góry
W międzyczasie zrobiłam z drugiego stożka lizaka. Tym razem nawet sie nie zawachałam Z ciekawosci sprawdziłam w necie ile kosztuje cisowy lizak. Cena zwaliła mnie z nóg. Słyszałam że są drogie no ale bez przesady

Pacjent przed( wybaczcie to chwastowisko ale teren do przeorania a nie mam innego miejsca)

Pacjent po

A jeszcze w innym międzyczasie przekopałam teren pod cisowy żywopłot.Poszedł standardowy zestaw. Początek żywopłot jest

Coś to krzywo na zdjęciu wyszło ale posadzone jest równo. Pierwotnie miały być tuje ale stwierdziłam że to niedobre dla nich stanowisko bo mało słońca. Stanęło wiec na cisach. Od strony pola bedą zwykłe baccata a od ulicy hili albo hicksi.

Na koniec , juz prawie po ciemku, podzieliłam trawki na 4ry i posadziłam.

Wieczorem padłam
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:17, 15 maj 2017

Do góry
Dziekuję za odwiedziny i miłe wpisy

Pogoda dopisała ...niedziela udana
Moja glebo terapia 14:16, 15 maj 2017

Do góry
kerii napisał(a)
Agatko to jest ta moja nieszczęsna bylinówka. W założeniu jest, że z tyłu tam gdzie tak na razie w miarę pusto hortensje dwie już rosną a jeszcze dwie chcę dosadzić, przed nimi ogryziona azalia (miała kwitnąć) i rododendrony, miskanty i zeribus. W tamtym roku pogrupowałam floksy, michałki, liliowce, trzy piwonie jedną w desperacji przesadziłam w tamtym tygodniu bo mi się wydawało że głębiej będzie ok drugiej nie zdążyłam bo się rozlało, i jeszcze trochę innych kwiatków ale to dopiero wszystko będzie kwitło w lecie a teraz jest hmmm zielono, dobrze że chociaż tulipany dają jakiś kolorek na jesień dosadzę jeszcze.

Nie wiem co tam posadzić żeby TERAZ w maju kwitło.
W tym tygodniu zapowiadają u nas ciepło, to wybieram się na wieś na kilka dni może i kanciki będą na razie to ledwo uporałam się z trawskiem.

Teraz pięknie kwitną wilczomlecze, przywrotnik, bergenie, gęsiówka, smagliczki, żagwiny, floksy szydlaste, skalnica, ale te znasz, zaczynają czosnki ozdobne, goździki, orliki, startują trzcinnki
Ogród - Azyl Amatora 14:08, 15 maj 2017

Do góry
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 14:07, 15 maj 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Zrobiłam ten błąd z moją Monstead Wood i do teraz walczy. To miejsce, to miejsce okulizacji.

o własnie. dzis bede sadzic poprawnie jako ze tacy lokatorzy pchaja sie drzwiami i oknami.... Gertruda, Leonardo oraz white morsdag.
Ogród Małej Mi 2017 14:04, 15 maj 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ha, ha, myślę że jakby dostał pokrzywę to już bym nie miała pomocnika

Od wczoraj śpiewam "Chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko ... " ....a kolory sprzątałam do północy

hahha pomidory miałam na mysli

nie wiesz, że dziecko szczęśliwe, to brudne.. co tam płytki
Moje wczoraj malowały mural na ścianie garażu
Przyjazny ogród 14:03, 15 maj 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies