Floksy to takie kolorowe poduszki z daleka widoczne w ogrodzie.
W tej porze kwitnienia pięknie wyglądają
wiosna ładnie się rozwija.Dzisiaj pięknie, słonecznie, ciepło .
Ale po niedzieli jakieś przymrozki zapowiadają.
Trochę się tego boję
Miały być 3 jednakowe jabłonki... ale już los sam mówi, że u mnie to nie przejdzie.. jedna wyszła inna... i mam dwie Apollo i jedną Balerina.. mogłabym reklamować. Ale los tak chciał.. niech rosną Zachowują mój pstrokaty styl.
Gdzieś na forum przeczytałam, że rozplenice są bardzo żarłoczne jeśli chodzi o nawożenie i wilgoć. Zastosowałam się do wskazówek i dzisiaj widziałam, że ruszyły. Posypałam nawozem dookoła sadzonek, deszcze leją bez opamiętania, więc wilgoci mają pod dostatkiem. Moje w ubiegłym roku były już całkiem ładne okazy, więc ubolewałam nad ich stratą.
Dzisiejsze 4 godziny pracy moje i mojego eMusia, mżawka do 15 była, więc i tak nic nie mogliśmy zrobić później już było tak, po zrobieniu rabatki rozchodnikowej, w końcu wyrównaliśmy i wyczyściliśmy teren przy tarasie
po ściągnięciu darni
w ruch poszła glebogryzałka
i teraz po wygrabieniu wygląda tak
Jeśli chodzi o te kwiatuszki, to rzeczywiście są to pierwiosnki W ubiegłym roku porozrywałam dwie kępki i pojedynczo posadziłam dla ożywienia szafirków. Ładnie się rozrosły, ale jeszcze dosadzę tam czerwonych tulipanów, bo nadal jakoś tak smętnie wyglądają te szafirki.
Małgosiu I ja też wykopię.Szkoda będzie stracić takie kwitnące piękna.A na fotki porównawcze czekam i z przyjemnością i i ciekawością je zobaczę .
Floksy szydlaste
Jak dla mnie te kolory tulipanów najpiękniejsze Cudny widoczek w sam raz na sobotni wieczór. A tak z ciekawości ile masz wsadzonych cebulowych ? Tak mniej więcej
A i co to za trawka ta pierwsza jasno zielona ?