Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 14:38, 29 maj 2017

Basilikum napisał(a)

a to powinnas mnie odwiedzic u mnie chwilowo pachnie sianem i koperkiem

jak zwykle super porcja fotek. A nie raczej -porcja superfotek

W tym roku nie dam rady, ale może kiedyś znów wybierzemy się do Playmobil i w ogóle na Bawarię, wtedy dam znać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monia81 14:38, 29 maj 2017

Ewuś cudna ta piwonia - a wiesz może co to za odmiana i pięknie już u Ciebie róże kwitną
AsiaK_Z 14:40, 29 maj 2017

Anda napisał(a)

Padłam Marta na nauczycielkę się doskonale nadaje. Nie sądzę, abym wiedziała więcej niż ona. Ale co wiem, to Ci powiem. Tylko aparat musisz mieć opanowany, instrukcja obsługi w małym paluszku

Hahahaaaa ale ja nie mam jeszcze aparatu od jakiegoś czasu nosimy się z zamiarem ale jak to amatorzy... nie wiadomo od której strony zacząć
14:42, 29 maj 2017
Anda napisał(a)

U mnie też upał Dzisiaj 30 w cieniu. Wieczorem będę ze szlauchem latać.

a ja ledwo kończe plewić ..bo moja glina nadal mokra i trudno chwast wychodzi ...a njagorsze jest to ze rosliny w ten upał sie mi ugotuja ..bo jednak duzo wody nadal w ziemi jest ...nawet nie mam jak rozlac gnojówki ...mam gotowa z pokrzyw i mieszka ...ale musi obeschnąć bo narobie dziadostwa

PS. pierwszy raz widze "szlauch"...u mnie sie mowi szlauf ) ...ale juz sprawdziłam w Wikipedii ze tak kiedys mówiono i jak widac zostało u ciebie bardziej utrwalone przez niemiecki
oliwka 14:43, 29 maj 2017

Anda napisał(a)

Ewa co to za kwiatuszki, pięknie masz w ogrodzie widziałam, że obok rozchodników kwitną ci szałwie. Z tego co mi kiedyś pisałaś rozchodniki nie lubią dużo wody, a za to moje szałwie bez wody marnieją. Jak u ciebi sprawdza się ta para?

Donoszę, że u mnie Marietherese ma po jednym paku na dwóch krzakach, za to Rosa Ueterssen ma mnóstwo paków. po trzech latach wzięła się za siebie tak jak i z resztą New Dawn
pozdrawiam ciepło
Anda 14:45, 29 maj 2017

Monia81 napisał(a)
Ewuś cudna ta piwonia - a wiesz może co to za odmiana i pięknie już u Ciebie róże kwitną

To jest Festiva Maxima. Jest dość wysoka, u mnie ma ok. 130.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:47, 29 maj 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Hahahaaaa ale ja nie mam jeszcze aparatu od jakiegoś czasu nosimy się z zamiarem ale jak to amatorzy... nie wiadomo od której strony zacząć

Zobacz jaki ma Marti i kup tą markę. W razie pytań Marta będzie mogła Ci pomóc Ja mam Pentaxa.
Basilikum 14:49, 29 maj 2017

jakbys sie zapuscila do Playmobil i jeszcze dalej zapragnela to zapraszam
Anda 14:49, 29 maj 2017

eee_taam napisał(a)

a ja ledwo kończe plewić ..bo moja glina nadal mokra i trudno chwast wychodzi ...a njagorsze jest to ze rosliny w ten upał sie mi ugotuja ..bo jednak duzo wody nadal w ziemi jest ...nawet nie mam jak rozlac gnojówki ...mam gotowa z pokrzyw i mieszka ...ale musi obeschnąć bo narobie dziadostwa

PS. pierwszy raz widze "szlauch"...u mnie sie mowi szlauf ) ...ale juz sprawdziłam w Wikipedii ze tak kiedys mówiono i jak widac zostało u ciebie bardziej utrwalone przez niemiecki

Wiesz, ja z Wlkp. i babcia tak zawsze mówiła, no i właśnie przez niemiecki już mi tak zostało. Choć latanie z wężem też fajnie brzmi
Wendy79 14:49, 29 maj 2017

Piwonie mam sadzone wiosną. Mizeroty okrutne. Na kwiaty to nie wiadomo kiedy się doczekam. Kocham kwiaty piwonii (pełne jak ja ). Moje naj najukochańsze, w różach też szukam takiego pąka.