Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 09:25, 29 maj 2017

Pod domem też zaszła zmiana - obgryziony przez spółkę kot&suka trzcinnik został wykopany, pójdzie w inne miejsce. A tutaj przywędrowała trzmielina oskrzydlona. Będzie dobrze

Ruszyliśmy tez z kolejny projektem - paleciaki.
Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się zrobi samemu
Poskręcane, wyszlifowane - tutaj przymiarka gąbek była
Jeszcze muszę zamówić materiał i uszyć pokrowce. Jutro chyba czeka mnie malowanie

margaretka3 09:59, 29 maj 2017

No nie, ruszyłaś z paleciakami. Moje to się rozsypią, zanim je zrobię, kurka no. Mam małe arcydzięgielki. Zrobię im wieczorem fotkę, pokażę jutro.

A co to?
AgataP napisał(a)

AgataP 10:04, 29 maj 2017

margaretka3 napisał(a)
No nie, ruszyłaś z paleciakami. Moje to się rozsypią, zanim je zrobię, kurka no. Mam małe arcydzięgielki. Zrobię im wieczorem fotkę, pokażę jutro.

A co to?

A tymotka ładna nie? na razie rośnie przy różach ale nie wiem czy nie pójdzie gdzie indziej
paleciaki tak, bo nie mamy na czym siedzieć..
Wendy79 10:54, 29 maj 2017

Agata, taka przyjemność od rana, oglądam Twoje zdjęcia, a deszcz mi ogród podlewa

Widzę, że łubin masz raczej posadzony z tyłu, czy jednak środkowy plan? Mój to taki pokurcz z lekka, a też mam kila na tylnym planie. Czy on w dalszych sezonach będzie większy czy po prostu oprócz moich opuchlaków coś jeszcze mu nie pasuje?
Na tymotkę też zwróciłam uwagę, więc śliczna jest

Chyba się jednak uśmiechnę do Ciebie o sadzonkę białego floksa Zaczynam obsadzać prawą bylinową. Czy pisałam już, że znowu ją poszerzam?
Margarete 11:11, 29 maj 2017

Projekt = paleciaki - super
Fotki z twojego bylinowego królestwa też
Alez ty masz tego dobra...
Buziaki!
Anda 11:26, 29 maj 2017

Bardzo fajne paleciaki
Lubiny super. Też takie miałam i znikły, ale zostawiły dzieci. Czy siewki łubinu zakwitną w tym roku? Na razie nic kwiatów nie widać.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Aga2017 13:22, 29 maj 2017

Agata,
pięknie jest u Ciebie, jesteś moim niedoścignionym wzorem próbuje naśladować tzn. planować nasadzenia i zagospodarować każdy kąt ale idzie mi to kiepsko ... właściwie jak jest tak ciepło to wcale problem astmatyka,
jaki kolor róż jest na różance? nie wiem czy wiesz ale z drogi biała różanka rzuca się w oczy dla mnie jest super
polowka 15:03, 29 maj 2017

AgataP napisał(a)
Pod domem też zaszła zmiana - obgryziony przez spółkę kot&suka trzcinnik został wykopany, pójdzie w inne miejsce. A tutaj przywędrowała trzmielina oskrzydlona. Będzie dobrze

Ruszyliśmy tez z kolejny projektem - paleciaki.
Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się zrobi samemu
Poskręcane, wyszlifowane - tutaj przymiarka gąbek była
Jeszcze muszę zamówić materiał i uszyć pokrowce. Jutro chyba czeka mnie malowanie

Paleciaki Matko ile Wy macie w sobie pary i zacięcia. Jeszcze tydzień, dwa i przeczytamy Twoją relację z procesu rozszczepiania atomu albo budowy rakiety kosmicznej...
Makusia 15:38, 29 maj 2017

Paleciaki pierwsza klasa!
Łubin cudny, choć ja z dzieciństwa pamiętam tylko łubin jako taki- zapachu już nie- widać dużo starsza jestem, albo mniej na zapach zwracam uwagę
Trzmielinę oskrzydloną masz tych "normalnych" rozmiarów, czy kompaktową?

A spotkanie u Bogdzi- zdjęcia wskazują, że udało się w 100%, a ogród cudownie rododendronowy +
Krys 15:40, 29 maj 2017

AgataP napisał(a)
Tutaj Krysia ćwiczyła swój talent oratorski i sugestywnie pokazywała jaki odcinek drogi dojazdowej zorała swoim traktorkiem, a może długość wykopanego opulchniaka, a może wielkość napisów na trawniku... Krysia sugeruję sprawdzić czy nie ma kręgów w zbożu
Warto zauważyć że czy tak czy tak miała wielu słuchaczy

Agata !! Jestes niesamowita ,buziak