Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Osiedlowy ogródek 11:50, 06 kwi 2025

Do góry
W nowym ogródku dzieje się
Miało być zgodnie z planem ale jak to ja, poszłam na żywioł i sadzę intuicyjnie

Osiedlowy ogródek 11:47, 06 kwi 2025

Do góry
kami napisał(a)
Hejka, plan już jest to i deszcz będzie padał

Cofnełam się wstecz i fajne pomidory pod chmurką zobaczyłam. Czymś je opryskujesz?

Hej niczym nie opryskuję, wybieram odmiany gruntowe.
Ale dużo zależy od pogody, lato w tym roku było idealne dla pomidorów
Niektóre owocowały do grudnia

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 11:47, 06 kwi 2025

Do góry
No i Ciemierniki hihi

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 11:43, 06 kwi 2025

Do góry
Brunery do przeniesienia a już kwitną

I czosnek sloniowy. Chyba mu tu dobrze bo się rozsiewa

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 11:42, 06 kwi 2025

Do góry
Kapustne do wysadzenia do gruntu, może w tygodniu jak nie będzie przymrozków w nocy

Cebula czerwona

Brzoskwinia kwitnie, pewnie z owoców nici

Przy ścieżce 11:42, 06 kwi 2025

Do góry
vita napisał(a)
Leśna rabatka, na bardzo wczesnym etapie, przylaszczki osypują już płatki, wychodzą kokorycze, wszędobylskie, w tej chwili zaczynają królować ciemierniki. I cebulice

Jest cieszynianka

Jest szafirek szerokolistny

A jakie łany masz. Nie kępki tylko tak luźno jest. Muszę swoje też tak porozsadzać.
Przy ścieżce 11:40, 06 kwi 2025

Do góry
vita napisał(a)

Hortensje od Mirki, które ukorzeniłam z patyczków, już chyba mają ze trzy lata. Dobrze się rozkrzewiły, świetnie przezimowały, a teraz przymrozki!

Co to za hortensje? Ogrodowe?
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 11:39, 06 kwi 2025

Do góry
Godzinka w zimnie. Ale odrosty sumaka octowca na działce sąsiada usunięte. Wycięte, i tak od korzenia odbiją, ale może nie od razu?
Rozsypała też dolomit w warzywniku. Przeniosłam suche pędy czarnych malin ze stosu w wybiegu dla kur na miejsce do palenia. U kur ogniska nie zapalimy bo siatka nad nim by się stopiła.

Śnieg prószy. Heh

Ziemniaki w igloo

Kiwi w tunelu

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:33, 06 kwi 2025

Do góry
Kupiłam wisienkę Kojou-no-mai, nie znalazłam szczepionej wyżej niż 120 cm ale w sumie wystarczy, przynajmniej te urocze kwiatuszki będą na wysokości wzroku.

Kupiłam też 3 cisy Robusta na wykrzykniki na rabacie bylinowej, póki co zrobiłam tylko przymiarki.

W piątek była przepiękna pogoda, 20 stopni było, pracowałam w ogrodzie w krótkim rękawku, było cudownie, a dzisiaj taka sytuacja
Osiedlowy ogródek 11:29, 06 kwi 2025

Do góry
Witam wszystkich wiosennie

Dawno mnie nie było, wiec trochę zaległych fotek

Wysiewy warzyw do gruntu zaczęłam w tym roku już pod koniec stycznia i całe szczęście bo od marca u nas prawie nie padało.
Mam nadzieję, że nasiona ładnie wzejdą

Sałata, pory, seler naciowy i korzeniowy rosną w najlepsze

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 11:24, 06 kwi 2025

Do góry
Super sadzonki papryk. Doświetlasz czy samo słońce. Moje w samym słońcu mają jaśniejszą zieleń a te doświetlane są ciemnozielone.

Czosnki też masz spore. Chyba większe od moich.

Ja pierwszy raz sadziłam ozime więc nie mam porównania i się uczę ale na razie jestem zadowolona. Bezobsługowe to idealne dla mnie. Dziś w nocy -3 było i bez okrywania dały radę.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 11:23, 06 kwi 2025

Do góry
Wiola, żuczki i wyszywanki dla Ciebie

Ania na Żuławach 10:51, 06 kwi 2025

Do góry
An_na napisał(a)
Mąż szanowny za swą osobistą premię zakupił judaszowca Eternal Flame. Cieszę się bardzo, bo pragnęłam go od dawna
Ale jak tak patrzę na te cienkie patyczki z ledwie zauważalnym śladem życia to wierzyć się nie chce, że on tyle kasy kosztował :0

W ubiegłym roku w ramach testu kupiłam zwykłego i przetrwał zimę to mam nadzieję, że Eternal też przetrwa.
Dla niego poszerzam rabatę, usypuję górkę, przesadziłam cisy. Mam nadzieję, że doceni i będzie cieszył oko.

Ja sobie sprawiłam w tym roku judaszowca Hearts of Gold. Patyczków ma mało i też raczej rachityczne…
Chciałam takiego ciut większego niż sadzonka 40cm i Eternala nie udało mi się znaleźć za kwotę jaką na judaszowca przeznaczyłam. Koszmarnie drogie sa te odmianowe.
Ania na Żuławach 10:50, 06 kwi 2025

Do góry
Żonkile

Jestem pewna, że ich rozmowy wyglądają właśnie tak

Przy ścieżce 10:43, 06 kwi 2025

Do góry
vita napisał(a)
Magnolia 'Leonard Messel' i wiśnia wczesna Może to ich krótkie piękno przed załamaniem pogody?

Moja Messel wczoraj wyglądała podobnie. Ciekawa jestem co z jej ulotnego piękna pozostanie po dzisiejszym nawrocie zimy.
Ania na Żuławach 10:41, 06 kwi 2025

Do góry
Wszystko w blokach startowych niecierpliwie tupie pączkiem, żeby buchnąć kolorem a tu zimnica straszna i wiatry potworne.

Gienkę musiałam trzymać, żeby jej cyknąć fotkę tak nią targa. Chce już dziewczyna kwitnąć

Obcy już prawie wykluty

Laurowiśnia będzie kwitła pierwszy raz
Opuchlaki mi ją jedzą jak swoją. Idę na wojnę. Rozumiem trochę zjeść, ale żeby aż tak ją dziurawić to już przesadziły.

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 10:06, 06 kwi 2025

Do góry
Uff, noc za nami i u mnie było (podobno) O stopni.
Nie widzę też w prognozie żadnych nocnych przymrozków.
Moje plecy mają się ciut lepiej. Nadal jednak wprowadziłam sobie szlaban na ciężkie prace. W związku z tym (oraz szpetną pogodą) chyba sobie dziś coś przepikuję…

W ogrodzie przekwitają krokusy, przebiśniegów już nie widać.
Zaczynają kwitnąć szafirki i tulipany.
Zakwitła mi też morela.
Zbliżają się te fantastyczne tygodnie kiedy ogród w ciągu paru dni potrafi się zmienić nie do poznania.

Pora coś tu przepikowac…
Zielony Chram 08:41, 06 kwi 2025

Do góry
Żeby przegonić brzydką pogodę, zapraszam na mały poczęstunek- przysiądźcie się do mnie wirtualnie i skosztujcie świeżego chlebka z pastą bez-rybną lub z czerwonej fasoli, a na osłodę dostaniecie po kawałku ciasta marchewkowego

Dobrego dzionka, zielone duszyczki!
Zielony Chram 08:37, 06 kwi 2025

Do góry

Zielony Chram 08:36, 06 kwi 2025

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies