Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:48, 02 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Normalnie miałem dzisiaj stan przedzawałowy, cichutko wspomniałem o kradzieży sporej części trawnika na pomarańczową rabatę... jest duża żarówa w tunelu
Na razie będzie przesadzanie krzewów na jesień i nowy żywopłot, a to już jest ogromny sukces

Widzę ze rodzina robi postępy w ogrodniczkowaniu

Czytam, ze ta sama nawałnica co u mnie przeleciała przez Twój ogród. Mi znów uszkodziło jedna żaluzję, bo donica sie na nia ptezwróciła..
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:46, 01 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Normalnie miałem dzisiaj stan przedzawałowy, cichutko wspomniałem o kradzieży sporej części trawnika na pomarańczową rabatę... jest duża żarówa w tunelu
Na razie będzie przesadzanie krzewów na jesień i nowy żywopłot, a to już jest ogromny sukces

No to super ! (oczwyście nie ze względu na stan przedzawałowy tylko światełko) Znowu zrobisz coś cudnego i będą nam mogły szczeny trzaskać o podłogi Rób, rób - uwielbiam patrzeć na te Twoje ogrodowe dzieła
Biało różowy ogród za płotem. 22:34, 01 lip 2016

Do góry
Marzeno do pełni ogrodu potrzebne jeszcze nowe ogrodzenie na froncie, podjazd, skarpy, rabata wzdłuż tarasu, i cały przedogródek więc w połowie drogi jestem, ale tutaj już nie wszystko do mnie należy... na szczęście

Małgosiu w sumie powiem, że ta różnica stylowa mi się podoba bo mam dwa osobne ogrody pod opieką
Artemiski wpasowały się idealnie i pięknie zakwitły, od razu zrobiły efekt.
Ja od 3 lat wybieram się na liliowce, ale w tym roku również nie dotrę i zapewne większe spotkanie będzie na trawy w Wojsławicach

Iwono cieszę się bardzo jak ogród komuś się przyda i ułatwi zadanie, jak widziałaś projekty rabat są chociaż troszkę w trakcie się pozmieniało
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:28, 01 lip 2016

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:25, 01 lip 2016

Do góry
Kindzia mów na kiedy ostrzyć nożyce

Kamilo chciałbym być we wszystkim, a przynajmniej w kilku sprawach...

Agnieszko najwyższy czas cięcia bo już przekwitły, ale czekam by chociaż troszkę się rozsiała

Elu no wiesz co, gupoty fandzolisz i tyle Mam nadzieję, że wpadniecie z Beatką na bylinową w pełni rozkwitu, zobaczysz wtedy, że skrywam kilka potworków
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:15, 01 lip 2016

Do góry
Cudnie się podjazd ustroił, a ta fioletowa pysznogłówka boska, wiadomo jakie ma imię
Hortensjada 22:12, 01 lip 2016

Do góry
Zaczyna się szaleństwo, chociaż bez hortensji ogród równie pięknie i obficie się prezentuje
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:10, 01 lip 2016

Do góry
Ludzie złoci... to się nazywa metamorfoza, pięknie. Stworzyłaś cudowny ogród przez ten czas
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 22:10, 01 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ogród pięknie dojrzewa i widać, że już wszystko zdrowo rośnie

Z ust mi wyjąleś! Ogród tak pieknei dojrzewa i jest taki dopracowany
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:56, 01 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko czy to normalne, że kwiaty róż coraz mniejsze bo nie ukrywam, że irytuje mnie to strasznie, a przekwitłe obrywam na bierząco. Pierwsze kwiaty były wielkie teraz coraz mniejsze.
Zestawienie na rabacie z Williamem boskie
Ascot fakt wysoko mierzy w rankingu, ale zdecydowanie na to zasługuje

To zalezy ile róze maja wody i czy nie panowały zbyt wysokie temepratury. Jesli wróci normalne polskie a nie tropikalne lato - wszystko będzie w porządku. Jednak drugie kwitnienie nie jest juz tak obfite
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:48, 01 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)

boszzzzzzzzzzzzzzzz we wszystkim jesteś takim perfekcjonistą?
cudnie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:13, 01 lip 2016

Do góry
Anula to tak jest jedni wolą leżeć w chwastach i nic nie robić bo "po co" a my lubimy otaczać się czymś ładniejszym
Co do kulek to trening potrafi wyrobić wprawę.

Kamilo ja też lubię jak jest gęsto na rabatach, ale czasem kilka takich z oddechem też potrzebne
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:09, 01 lip 2016

Do góry
Marta pewnie już piszę

Aniu (Mathildis) szałwia to odmiana Blue Queen piszą, że ma 30cm no u mnie wyrosła dwa razy taka z siewek.
Dziwne, że tą zurawkę przypala bo na słońcu powinna dobrze sobie radzić, a nie ma za sucho, bo na słońcu to dość ważny warunek dla żurawek i ściółka do tego.
Trudno mi doradzić coś podobnego bo Berry Smothie jest jedyna w swoim rodzaju.

Marzeno dziękuję bardzo

Aniu u mnie ma słońce od 14 do wieczora i radzi sobie bardzo dobrze, w głębszym cieniu zapewne będzie słabiej kwitła, ale trudno mi powiedzieć, mogę tylko spekulować

Agnieszko

Ogród z lustrem 07:59, 01 lip 2016

Do góry
Taką porcję zdjęć z rana to ja rozumiem, pięknie ogród się rozrasta i nawet trawy nie ucierpiały po zimie
Mariken pięknie z jarzmiankami wygląda
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 05:55, 01 lip 2016

Do góry
Dzięki Luki a tak Pink Pearl na jakie stanowisko sie nadaje? Da radę np w cieniu? Jasnym ale cieniu? W sumie prawie bez słonka?
Ok - elektryka wykreślam z listy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:56, 30 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Jakoś nie potrafię wyrobić się z robotą, udało się dzisiaj skosić trawnik, przyciąć kolejne buksy, rozłożyć basen przy okazji okazało się, że dziurawy, więc trzeba łatać, wyplewiłem troszkę przedogródek, i pomalowałem sufit w pokoju, a gdzie reszta...

Przypomniało mi się o zdjęciach łapiąc ostatnie promyki słońca

Dobrze że wszyscy tak często cytowali te zdjęcia bo zdążyłam nasycić nimi oczy. Pięknie ci to wyszło. Gdzieś już podawałeś ale nie zapamiętałam jak nazywa się ta Szałwia?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:44, 30 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Marto trudno tak szybko oceniać bo będzie miała 2 miesiące, ale kolor ma piękny i jestem zadowolony z zakupu, jakaś głębsza refleksja na jej temat najwcześniej pod koniec przyszłego sezonu zapewne

Luki a zdradzisz na pw ile kosztował cię ten okaz
Jestem oczarowana tym drzewem, ale mam problem z stacjonarnym zakupem.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:41, 30 cze 2016

Do góry
Marto trudno tak szybko oceniać bo będzie miała 2 miesiące, ale kolor ma piękny i jestem zadowolony z zakupu, jakaś głębsza refleksja na jej temat najwcześniej pod koniec przyszłego sezonu zapewne

Kasiu to taka moja duma i w sumie rzucający się element w oczy przy wejściu, więc musi być idealna, ale zapewne tylko ja na żywo to zauważam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:38, 30 cze 2016

Do góry
Asiu z dnia na dzień coraz więcej rozkwita, szczyt kwitnienia będzie najwcześniej za tydzień lub dwa

Teresko będzie teraz chwilka przerwy bo szałwia i róże będą miały przerwę, ale jest zastępstwo do oderwania od nich wzroku Dziękuję, że zaglądasz.

Aniu broń Boże nie elektryk, tego to ja się nie dotykam bz moim udziałem kabelki są niebezpieczne
Żurawka to Pink Pearl, bardzo obficie kwitnie, podobnie robi to Cassis tyle, że kwiaty różowe

Beatko mecz z relacją na żywo na telefonie, teraz już patrzę, ja się zbyt przy tym stresuję, a za piłką nie przepadam
Najgorszy koszmar jaki mógłbym obecnie mieć to nieprzycięte bukszpany, chociaż 4 nadal czekają na pogodę i chęci

Alicjo pierwszego gola jeszcze słyszałem w domu

jazzy tak szkoda mi wycinać tych czosnków, ale powoli trzeba się pzbywać wcześniejszych bylin bo bałagan się zaczyna robić
Buksy to ciąłem już spokojnie setki razy, więc wprawy troszkę jest

Aniu to w sumie dwa moje ulubione miejsca w ogrodzie, a pracuję nad tym by było ich więcej

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:29, 30 cze 2016

Do góry
Luki wszystko piękne, ale różanka zachwyca mnie najbardziej...

Jak twoja glediczja- jesteś z niej zadowolony?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies