Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ostnica - Stipa 20:30, 07 kwi 2017

Do góry
oliwka napisał(a)
moja stipa, siana 26 stycznia, przesadzona, nawożona

a tu stipa miała być z werbeną i do dziś nie ejstem pewna czy to pokrzywka czy owa werbena

przy okazji tu widać jak marnie wyglądaja doniczki papierowe. Myślę, że dlatego tak źle się w nich rośnie stipie

Tak to werbena, jak pierwszy raz wysiałam też zastanawiałam się czy to naprawdę to...
Malutki pod lasem 20:28, 07 kwi 2017

Do góry
Aniu dokładnie- stipa w palmie
DWIE! I weź mnie wyślij gdziekolwiek
Malutki pod lasem 20:22, 07 kwi 2017

Do góry
Monika, no chyba takie same, bo z tego samego "pola kapusty"

Kasiu, Asiu, Ewo, Mirelka, wiosna

Ewa-Anda, dziś już znowu więcej koloru na tulipkach

Jola, nie wiem, nie mam na szczęście za dużo ślimaków, pewnie żrą

Aniu, część zaczyna się jakby bardziej zielenić

Martuś, stipa w palmie?
Magiczną Siłą to może jak przestania lać co? Na razie chyba dość mokro mają
Kupiłaś? Co dwie? Dwie kupiłaś?
Ostnica - Stipa 19:47, 07 kwi 2017

Do góry
moja stipa, siana 26 stycznia, przesadzona, nawożona

a tu stipa miała być z werbeną i do dziś nie ejstem pewna czy to pokrzywka czy owa werbena

przy okazji tu widać jak marnie wyglądaja doniczki papierowe. Myślę, że dlatego tak źle się w nich rośnie stipie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:32, 07 kwi 2017

Do góry
stipa- ledwo żywa co piąta, tulipany i kostrzewa cieniutka z przodu

zwilec

i zawilec rutewkowaty
Ogródek frontowy 19:51, 06 kwi 2017

Do góry
Witam Dziewczyny i baardzo się cieszę że zaglądacie
Toszko kochana, a tawuły to powinnam ciąć przed puszczeniem liści? Czy mogę przed kwitnieniem? Nie przepadam za nim więc jak im nie zaszkodzę to chętnie Toszko tak martwiłam się, że mi wszystko padnie w zimie, a tu żelazne rośli mi poleciłaś Bardzo Ci dziękuję Chyba tylko trzy najpóźniej posadzone trzmieliny nie dały rady (zero oznak życia, a stare i ta przy bramce już się zaczynają zielenić). Nawet lawendy za wcześnie przycięte widać, że już puszczają maleńkie przyrosty Kiedy powinny ruszyć rozplenice?

Na kratkowej miałam problem z dobraniem kolorów do moich czerwonych pnących róż. Chyba poczuły się niechciane bo żadna nie daje oznak życia W ten sposób problem rozwiązałby się sam :/
Tak się naczytałam o szpalerach hortek u Was, że też mi się zachciało Wpadł mi do głowy pomysł, aby na skarpę którą zimą zaczęłam planować dać hortki cały rząd, a przed nimi trawki (hakonechloa lub stipa jeśli u sąsiada ożyje po zimie) Tylko coś zadarniającego jeszcze tam mi trzeba bo się nie da za bardzo wysypać Myślałam o irdze, ale nie podoba mi się po zimie Co jeszcze nada się na skarpę z wschodnią wystawą? Może jakieś jałowce?
Z Pszenicznej ... 14:37, 06 kwi 2017

Do góry
Na różance też już wychodzą byliny.
Stipa przeżyła, zobaczymy co z niej będzie. W razie czego wyleci

Mirkowy ogród (początki) 14:31, 06 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)
I u nas pogoda w kratkę.
Stipa udana
Moje patyki w ziemi i doniczce bardziej zaawansowane, czyżby jednak cieplej?
Zdecydowanie cieplej u ciebie Patyczków mam 14 limek w doniczkach ,anabelki i wanilki mam w ziemi na działce też już mają małe listki.Najepiej z patyka ukorzenia sie Anabelka nawet bez ukorzeniacza.Zeszłoroczne Wanilki ukorzenione w wodzie

Mirkowy ogród (początki) 14:08, 06 kwi 2017

Do góry
I u nas pogoda w kratkę.
Stipa udana
Moje patyki w ziemi i doniczce bardziej zaawansowane, czyżby jednak cieplej?
Ogród Mirelli 13:37, 06 kwi 2017

Do góry
Dokładnie zgadzam się, stipa wygląda najładniej w pierwszym roku. W tym sezonie mam urodzaj młodych stip i rozplenicy od Przemka. Moje zeszłoroczne przycięłam za wysoko i efekty wow raczej nie będzie.
W Kruklandii 13:28, 06 kwi 2017

Do góry
Juzia napisał(a)
Chyba stipa mi przezimowała

Fajnie masz Moja jakaś kiepska ... niby zielone jest w środku ale mało
Ogród Mirelli 09:31, 06 kwi 2017

Do góry
Mirellka z tą stipa różnie bywa, sama jestem ciekawa jak moja będzie wyglądała, coś tam się po zimie zieleni no, ale zobaczymy.

Ja bym zimozielone porozrzucala, tak żeby w miarę możliwości były obok siebie i wypełnialy tam, gdzie wiosna jest pusto.
Ogród Mirelli 09:24, 06 kwi 2017

Do góry
Angelika w zeszłym sezonie z Beatką Szemusią królową stipy dużo pisałyśmy na jej temat.
Dziewczyny z którymi jeżdżę na zakupy też mi mówiły jak widziały ile sadzonek kupuję.
Wszyscy mieli rację stipa najładniejsza w pierwszym roku.
Ja już rezygnuję z tak dużej ilości jaką mam. Nie chce mi się każdego roku wymieniać i dosadzać. Kilka sztuk i jako jednoroczna do wymiany obojętnie czy będzie wypuszczała czy nie
Ogród Mirelli 08:12, 06 kwi 2017

Do góry
Jazzy dwa lata tyrania i zmiany ogrodu. Poprawione to co się dało, bo totalnej demolki nie robiłam, ale efekt jest

Zoja tak dobrze pamiętasz pod linijkę sadziłam Gryźć się nie będzi, bo u mnie praktycznie każda rabata jest inna. Hmmmm myślę.

Wiunia chyba faktycznie stipa w pierwszym sezonie jest najładniejsza tak jak Beatka Szemusia pisała
Malutki pod lasem 22:32, 05 kwi 2017

Do góry
Zdołałam dziś polatać z siewnikiem i rozsypać nawóz na trawnik i lunęło
A jeszcze zaczęłam ciąć lawendę, po ciemku przy latarni, ale zdążyłam dwie i pół tylko kulki obciachać, wszystkie moje 12 krzaczków żyje
Stipa zaczyna rosnąć, a tulipanki już tuż, tuż, choć z zeszłorocznych tylko Queeny mają więcej pączków, inne same liście...
Mirkowy ogród (początki) 20:41, 05 kwi 2017

Do góry
Sztobry hortensji zaczynają sie zielenić.

Stipa ładnie rośnie jedna sadzonka coś kaput.

Rozplenica Magesti(pałki)już zaczyna zmieniać kolor.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:15, 05 kwi 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Kurcze ja myślałam, że sporobolus to tak trochę się pochyla jak stipa-w sensie wiesz-tańcząca grzywa na wietrze.A on jakiś sztywny...Może w pierwszym sezonie zaszaleć i spróbować stipę-może nie zdechnie?
bo jak młody to sterczy chociaz zany z ogrodu z rzeźbą bardziej sie przewieszał. a jego postać dorosłą to bardziej do FC bym porównała, taka leżąca czupryna
Ogród Mirelli 14:00, 05 kwi 2017

Do góry
Stipa świetna! Moje dziś spłonęły
Skarbonkowy ogródek 13:40, 05 kwi 2017

Do góry
JoannaDe napisał(a)
Coby mój watek od forumowego dna się odbił, wypadałoby coś napisać. Wiec melduje wykonanie prac:

zywoplot ligustrowy przycięty
zywoplot bukszpanowy przycięty i wyczyszczony
kulki danica przycięte i wyczyszczone
kulki bukszpanowe ogolone
największy cis przycięty
rabaty w większości posprzątane i odchwaszczone
tuje przycięte
z grubsza ogarnięty największy burdelnik na tyłach ogrodu
trawa zgrabiona i skoszona, wertukulacja planowana na sobotę
gracki, stipa i evergoldy przycięte- wszystko przezylo
hortki ogrodowe wyczyszczone ale niestety większość paków przemarzła
limki i anabelka przycięta. Patyczki wetknięte w ziemie puszczają listki

i to chyba na tyle.

A bym zapomniała. Zrobiłam pseudo niwaki z cyprysika.

NIeźle...sporo prac wykonanych
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:21, 05 kwi 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
i malusi sporobolus dziś

i malusi w sezonie

Kurcze ja myślałam, że sporobolus to tak trochę się pochyla jak stipa-w sensie wiesz-tańcząca grzywa na wietrze.A on jakiś sztywny...Może w pierwszym sezonie zaszaleć i spróbować stipę-może nie zdechnie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies