Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogródek frontowy

Ogródek frontowy

wrobelki 11:06, 01 kwi 2017

Tulipki

Buksiki całe w pędach

I całość
wrobelki 11:08, 01 kwi 2017

Dla porównania
anbu 12:16, 01 kwi 2017

Ślicznie
Rojodziejowa 09:08, 06 kwi 2017

No pieknie A jaka runianka śliczna!
Za gratki dzięki
Toszka 09:13, 06 kwi 2017

Po kwitnieniu tawuły koniecznie przytnij - zagęszczą się i zmężnieją. Co roku na wiosnę przycinaj je.
wrobelki 19:51, 06 kwi 2017

Witam Dziewczyny i baardzo się cieszę że zaglądacie
Toszko kochana, a tawuły to powinnam ciąć przed puszczeniem liści? Czy mogę przed kwitnieniem? Nie przepadam za nim więc jak im nie zaszkodzę to chętnie Toszko tak martwiłam się, że mi wszystko padnie w zimie, a tu żelazne rośli mi poleciłaś Bardzo Ci dziękuję Chyba tylko trzy najpóźniej posadzone trzmieliny nie dały rady (zero oznak życia, a stare i ta przy bramce już się zaczynają zielenić). Nawet lawendy za wcześnie przycięte widać, że już puszczają maleńkie przyrosty Kiedy powinny ruszyć rozplenice?

Na kratkowej miałam problem z dobraniem kolorów do moich czerwonych pnących róż. Chyba poczuły się niechciane bo żadna nie daje oznak życia W ten sposób problem rozwiązałby się sam :/
Tak się naczytałam o szpalerach hortek u Was, że też mi się zachciało Wpadł mi do głowy pomysł, aby na skarpę którą zimą zaczęłam planować dać hortki cały rząd, a przed nimi trawki (hakonechloa lub stipa jeśli u sąsiada ożyje po zimie) Tylko coś zadarniającego jeszcze tam mi trzeba bo się nie da za bardzo wysypać Myślałam o irdze, ale nie podoba mi się po zimie Co jeszcze nada się na skarpę z wschodnią wystawą? Może jakieś jałowce?
Toszka 20:56, 06 kwi 2017

Odnośnie skarpy - wszystko zależy czy tam sucho czy wilgoć utrzymuje się.

Tawuły też nie zachwycają mnie kffiutkami. Tnę przed kwitnieniem. Mocno tnę
wrobelki 21:32, 06 kwi 2017

Więc przytnę przed kwitnieniem czy mocno zobaczymy na ile mi odwagi starczy bo przy hortkach mi się ręce trzęsły
Na skarpie nie jest bardzo sucho, ale przepuszczalnie więc jak dłużej nie pada to trzeba podlać. Dadzą hortki radę?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6781-ogrodek-frontowy?page=46
Tu jest zdjęcie przyszłej kratkowej od zewnątrz kamień "sentymentalny" już prawie gotowy będzie zrywanie darni i sadzenie ale już po świętach Od wewnętrznej strony są teraz chyba padnięte róże. Jak wymarzły wymienię na amarantowe a między dam stipę i szałwię
Richie 21:58, 07 kwi 2017

Ładna wiosna u Ciebie a tawuły przycinaj.
beata_m 23:33, 08 kwi 2017

piękny frontowy rożnica nie lada ja też liczę, że kwiecień pozwoli na relaks w ogrodzie macham cieplutko