Moi drodzy czy ktoś mógłby mi doradzić z której odmiany lilaka najlepiej mogę osiągnąć i utrzymać taki efekt jak na zdjęciu?? Albo czy ktoś potrafi zidentyfikować jaki jest na zdjęciu. Próbowałam znaleźć taki kolor w necie, ale coś mi nie wychodzi . Różowy znalazłam tylko Belle da Nancy ale ten jest chyba ciemniejszy niż tutaj, i Krasawica Moskwy, ale ta z kolei wydaje się za jasna
Dziki klon przed strzyżeniem
i po strzyżeniu. Prawda, że nie ten sam chłopak?
Machonia też podgolona
nie wiem skąd mam te jasne irysy, ale fajnie, że są
Deszczu u mnie też mało spadło, ale znacznie się ochłodziło i wieje nadal.
I jak tu odpoczywać w ogrodzie? Popatrzę chociaż na zdjęcia! W ubiegłym roku już kwitły: powojniki, goździki, bodziszek wspaniały, piwonie. W tym roku jeszcze muszę czekać na niektóre z tych kwiatków co najmniej z tydzień albo i dwa.
Ewuniu cieszę się ogromnie, że udało się hortki ukorzenić. To niezwykła satysfakcja, kiedy udaje się pozyskiwać nową, własną roślinkę. Ja obecnie mam już 4 Vanilki i żadnej nie kupowałam . Dwie z nich mają obecnie rok i są już duże i śliczne, a dwie pozostałe to młodziaki tegoroczne. Dla Ciebie zdjęcie moich kłosowców z nasion, które świętują pierwsze urodziny .
Renatko, Diamantino mam dopiero od ubiegłego roku. To było moje pierwsze cięcie, więc nie powiem Ci o moim doświadczeniu. Czytałam, że rośnie do 1,2m. Więcej Ci powie na pewno Bożenka z Hortensjady, bo ma tę hortensję
Sylwia nie stosowałaś przypadkiem sztucznego nawozu, u mnie kiedyś też liść się taki zrobił , jak podlałam płynnym florovitem, miałam okazję sama się przekonać ,że gunnera nie znosi sztucznego nawożenia