Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 10:29, 31 maj 2017

Monia81 napisał(a)
Bo zdjęcia zapomniałam wstawića już róże od piątku stoją i czekają, aż trafią na swoje miejsce taka zpominalska jestem

Nie mam pytań.... To chociaż napisz jakie kupiłaś
Kindzia 10:31, 31 maj 2017

BasiaLT napisał(a)

Ja po zrobieniu prawa jazdy nie jeździłam ponad 10 lat bo nie miałam czym. Jak zaczęłam jeździć to pod koniec zimy na oblodzonej drodze wywinęłam pirueta i wpadłam do rowu. Na dobre zaczęłam jeździć na eMuś pojechał na misję. Bo przecież bez sensu - auto w domu a ja "siatkarka ręczna" z tobołami zakupów w autobusie. Potem po zmianie pracy musiałam jeździć samochodami służbowymi więc wtedy już poleciało z górki.

No właśnie, taki mus jest pomocny w jeżdżeniu...tylko ja nie chcę takiego musu Basiu
bdan 10:38, 31 maj 2017

Kasiu wg mnie najlepiej sobie wykupić parę jazd z instruktorem, co bezstresowo na drogi wyruszysz, bo będzie miał opcję zareagowania jakby coś nie tak. Wiadomo,że jak musu nie ma to ok, ale może wnuczkę do przedszkola trzeba będzie rzucić, co nam los przyniesie to też nie wiadomo.
ElzbietaFranka 11:57, 31 maj 2017

Kasiu na podniesieniach juz jest sucho i wczoraj podlewalam azalie przechodze i wchodze w te krzaki (u stop azali rosnie barwinek tez jeszcze kwitnie) a tu zapach az nozdrza zatyka. Mysle sobie co tak pachnie bo jeszcze u mnie floksy kwitna i tez pachna, wacham jeden drugi krzak a to azalie taki zapach wydzielają. Troche mrozy przetrzebily na nich kwiaty ale cos tam kwitnie.
Tez tak samo jak ty kupowalam nie majac pojecia co kupuje ladny to ladny kupuje.
Kasiu jeszcze nie teraz na watku.
ElzbietaFranka 12:07, 31 maj 2017

Kasiu ja mam z jazda ten sam problem. Mam prawko juz ponad 30 lat jezdzilam jakies 5 lat, teraz nie moge sie przelamac i jezdzic. Jezdze traktorkiem. Co roku obiecuje, ze pojde na jazdy doszkalajace i obiecanki. Moje kolezanki wyprowadzajac sie z miasta po 50 pozdawaly egzaminy i jezdza a ja nie moge sie przelamc.
O ile bym miala lźej. Tyle w zyciu swoim zrobilam a tego przeskoczyc nie moge.
Choruje na mini morisa z automatem.
Basilikum 17:39, 31 maj 2017

ja tez nie jedzilam z 15 lat po zrobieniu prawka Emus mnie nauczyl od nowa. na dalekie trasy nie lubie ale ogolnie to pewnie sie czuje za kierownica. My mamy dwa duze auta i duzym jedzi sie bezpieczniej i lepiej. Ja tylko nie lubie zmieniac, moje to Automat (polecam) a Emusia nie i za kazdym razem musze sie przyzwyczaic przez chwile, ze musze wajha machac
Rench 21:39, 31 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Czochy kwitną, jeszcze na białe czekam

Jak to robisz,że czosnki nie mają suchych liści ?
Piwonie drzewiaste przepiękne masz !
Kasik 06:37, 01 cze 2017

Kindzia napisał(a)

Kasia- Ty go korygowałaś? Czy on sam tak ładnie kulkę zawiązuje?

Dzieciaczki słodkie, a Marcysia jak cukiereczek. O ogrodzie - jak zwykle - można tylko powiedziec "ech" -

Rysiu musi być dumny z trawniczka. Taka soczystość aż bije po oczach.

Kindzia 08:37, 01 cze 2017

bdan napisał(a)
Kasiu wg mnie najlepiej sobie wykupić parę jazd z instruktorem, co bezstresowo na drogi wyruszysz, bo będzie miał opcję zareagowania jakby coś nie tak. Wiadomo,że jak musu nie ma to ok, ale może wnuczkę do przedszkola trzeba będzie rzucić, co nam los przyniesie to też nie wiadomo.

Jak będzie tak daleko, to pewnie tak się to skończy, na instruktorze
Na razie nie mam potrzeby.
Kindzia 08:41, 01 cze 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu na podniesieniach juz jest sucho i wczoraj podlewalam azalie przechodze i wchodze w te krzaki (u stop azali rosnie barwinek tez jeszcze kwitnie) a tu zapach az nozdrza zatyka. Mysle sobie co tak pachnie bo jeszcze u mnie floksy kwitna i tez pachna, wacham jeden drugi krzak a to azalie taki zapach wydzielają. Troche mrozy przetrzebily na nich kwiaty ale cos tam kwitnie.
Tez tak samo jak ty kupowalam nie majac pojecia co kupuje ladny to ladny kupuje.
Kasiu jeszcze nie teraz na watku.

Właśnie jakoś dziwnie się ta woda w ogrodzie układa My pewnie też "z ręki" puścimy jutro wieczorem podlewanie, ale czy ustawię automat, nie wiem. Na początek przyszłego tygodnia u nas deszcze widać...
To chyba jesteś zadowolona, że masz pachnące mimochodem Ja bym była
Lubię kwiaty i staram się właśnie pachnące sadzić. Chociaż mam oczywiście i nie pachnące.

To czekam na Twoje relacje u Ciebie...