Ciemierniki przeniosłam na 1 rabatę. Mam nadzieję, że przeżyją. W ubiegłym roku ze 4 razy białego przesadzałam i jaki piękny jest. Dostały zmielone skorupki z jajek w korzonki. Dostaną jeszcze niecierpki, aby w lato kolorowo było. I chyba żurawka do wymiany jest na jasną.
Różanka dostała dodatkowe 10 cm. I kilka bylin - perovskia i ostróżki. Żurawki Lime Electric podzielone. Szałwia otwarta bulwiasta przeżyła w domu. Po pierwszym kwitnieniu obetnę bo trochę "wybiegana" jest. Musiałam przesadzić część czosnków. Dobrze, że w doniczkach są.
Niestety nie mam dobrych wiadomości w związku z klonem
mimo że mój ogrodowy kazał mi mieć jeszcze nadzieję......ehhhhhhhhh
ścielismy chore gałęzie
to przekrój jednej z gałęzi
i dopiero wczoraj jak robiłam zdjęcia przyjrzałam się liściom
wyglądają jak rok temu jesienią, gdyby klon tylko przemarzł liście były by sliczne świeżutkie
Moje wczorajsze prace. Rabata z kulką obsadzona po całości. Na jesieni dostanie na przodzie czosnki niskie i tulipany.
Rabata z różami dostała trawki dmuszki. Korci mnie aby wysypać ją kamykami. W kamykowej przy wejściu róże bardzo dobrze się czują może dlatego, że nie dochodzą kamienie do samych roślin. Żurawki trafiły w inne miejsce.
Przekwitły szafirki szerokolistne. Bardzo długo cieszyły kwiatami. Ponad miesiąc. Wczoraj wszystkie kwiatostany wyłamałam bo już nasionka zaczęły zawiązywać a zależy mi aby to cebulki się wzmacniały i powiększała ich ilość. Ewa/Anda pisała że u niej są jakieś nawozy do cebulowych. Muszę u nas poszukać. Nawet po przycięciu wygląda ta obwódka ładnie.
Przed przycięciem i po. Już wiem, że za peoniami nie mogą być tulipany późne. Nie będzie ich po prostu widać
Tak właśnie. A Ten rok jest wyjątkowy dla nich. Cebulowych zawsze będzie mało człowiekowi ile by ich było. A szczególnie Po takiej wyprawie jak miałaś niedawno.
Natomiast w donicy pelargonie czekają i nie chcą rosnąć więc wrzuciłam im zurawkę bo ile moźna czekać