Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kerii 14:03, 26 maj 2017

Przychodzę z rewizytą "psinki" piękne, ogród jeszcze piękniejszy pomimo czteronożnych pomocników
Już w tamtym roku zaglądałam do Ciebie ale nie wiem czy coś po sobie zostawiłam w każdym razie oflisy pamiętam bardzo mi się spodobała ta idea, niby takie proste ale bardzo oryginalne.
vita 11:26, 28 maj 2017

kamila66 napisał(a)

Basia nie długo pod warunkiem, że kupisz w dużej donicy, będzie miała większy korzeń, i szybszy przyrost. Wydaje mi się, ze trwało to około dwa lata.
Odmiana trzmieliny także jest ważna musi być taka, która stoi a nie się płoży po ziemi
Nie taka jak pod lilakiem,
ona leży na ziemi

Kamilo, a nie jest to trzmielina Fortune'a 'Emerald'n'Gold'? Ona potrzebuje czasu. Mam ją formowaną w niski żywopłocik i taką niemal dwumetrową przesłonę. Trzmieliny są bardzo plastyczne jeśli chodzi o formowanie
kamila66 09:51, 29 maj 2017

vita napisał(a)

Kamilo, a nie jest to trzmielina Fortune'a 'Emerald'n'Gold'? Ona potrzebuje czasu. Mam ją formowaną w niski żywopłocik i taką niemal dwumetrową przesłonę. Trzmieliny są bardzo plastyczne jeśli chodzi o formowanie

Vita z tej trzmieliny jest ta najmniejsza kula. Była kiedyś większa ale wtedy musiałam podkładać pod nią kamień, bo się rozkładała. Nie znam niestety odmiany. Z tymi innymi trzmielinami nie ma problemu, kula jest mocna i sztywna
Mam też dwie rożne odmiany zielono białej trzmieliny, jedna jest pnąca a druga sztywna.
kamila66 09:58, 29 maj 2017

kerii napisał(a)
Przychodzę z rewizytą "psinki" piękne, ogród jeszcze piękniejszy pomimo czteronożnych pomocników
Już w tamtym roku zaglądałam do Ciebie ale nie wiem czy coś po sobie zostawiłam w każdym razie oflisy pamiętam bardzo mi się spodobała ta idea, niby takie proste ale bardzo oryginalne.

Jola oflisy mają wzięcie, już kilka razy zdarzyło nam się, wyrażać zgodę na fotkę płotu. Na szczęście każdemu podoba się coś innego, dzięki temu świat nie jest nudny Dziękuję za pochwałę ogrodu
kamila66 10:01, 29 maj 2017

Kawa napisał(a)
Kami
śliczne masz rabaty
zdjecie uper zwłaszcze to ukazujace dalszą perspektywę
kulki trzmielinowe rzucają się w oczy

ślicznie jest

Dziękuję Kamilko
Z dalszej perspektywy nie widać istniejących braków i chwaściorów wyrastających w tempie błyskawicy
kamila66 10:03, 29 maj 2017

ania1110d napisał(a)

To czekam na zdj pod brzozą
Mam też trzmielinę i to 3 odmiany - pewnie spróbuje cięcia na jednej z nich

Ania przyznam, że wysoka rozczochrana trzmielina nie bardzo mi się podobała i musiałam na nią znaleźć jakiś sposób, w ten oto sposób powstały kule.
kamila66 10:09, 29 maj 2017

_Martini_ napisał(a)

Czeka mnie żmudna praca z tymi obrzeżami. Ty chcesz je usuwać, a ja myślę, czy zrobić wreszcie na stałe i przestać zmieniać ich kształt. Boje się, że bez kostki mi się rozjadą rabaty.

Martyna ja jestem zakochana w rabatach szefowej Danusi, może dlatego mam takie myśli aby usuwać obrzeża.
kamila66 10:14, 29 maj 2017

Trzy dni świętowałam dzień mamy, ale w między czasie wyskoczyłam z aparatem aby uwiecznić jeszcze majowy ogród

kamila66 10:15, 29 maj 2017

kamila66 10:18, 29 maj 2017