Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 22:19, 27 maj 2017

Agi2006 napisał(a)
Chyba jednak zdecyduje sie na jesienna . A o Twoje nasadzenia i wybory to sie nie martwie. Kobieto Ty masz reke do ogrodu a przede wszystkim serce ...

Ładna jest jesienna, taka limonkowa
Z tymi moimi wyborami ogrodowymi to różne bywa, ale dziękuję

Agi2006 napisał(a)
A zapytam ponownie.. Planujesz je jeszcze dzielic?

Nie, w tym roku na pewno nie. Ale w przyszłym kto wie

Pozdrawiam słodkim, cukierkowym kwieciem
Percy w towarzystwie lady elegant

jolka 22:35, 27 maj 2017

gosika67 napisał(a)
Witaj Yolka wszystko rośnie u Ciebie jak na drożdżach, hosty piękne, porzeczka już ma takie owoce, rodek inny, super i ten kociak. A te trawy które zakupiłaś ?Szybko rosną, pokazuj jak się zadomowią u Ciebie. Pozdrawiam.

Hej Gosia Co do zakupionych seslerii, nie wiem czy szybko rosną, będziemy się dopiero poznawać Ale poza tym tyle się dzieje teraz w ogrodzie, że ciężko nadążyć Wszystko nabiera masy z dnia na dzień.Część owocowo-warzywna też mocno idzie, nie licząc MALIN!! Te za nic nie chcą u mnie rosnąć;( Za to goja stworzyła już zieloną ścianę, jeżyna lada moment zakwitnie, truskawek pilnuję, bo jak zarosną to już na pewno nie będzie mi się chciało do nich wejść. No i jarzyny też się mają przyzwoicie. Ktoś się ostatnio u mnie pytał o skrzynie warzywne. Odpowiedź jest jedna: polecam, polecam - zdecydowanie polecam

A to już wspomniana goja i jeżyna
jolka 22:44, 27 maj 2017

Na rabacie południowej-różanej króluje kocimiętka. Bonica taka się wielka zrobiła, jak nigdy. Niektóre krzaki mają dobrze ponad metr szerokości! Czuję, że da czadu w tym roku

Wspomniana kocimiętka w towarzystwie IceDance

Hehe, chyba niedługo zmienię nazwę wątku na KOCIMIĘTKOWOSetki siewek!

jolka 23:01, 27 maj 2017

Ciężko się na czymś skupić, bo w każdym kącie coś się dzieje
Na brzozowej obecnie królują brzozy (no, wiadomo ) w towarzystwie czosnków.

Białe dopiero powolutku otwierają główki

Jest tu tyle różnych rzeczy, że nie wiadomo na co w ogóle patrzećChyba przesadziłam tu z nasadzeniami, będę musiała trochę "uspokoić" to miejsce. Są tu piwonie, artemis, biała szałwia, anabell, hosty, przywrotnik i jeszcze berberys na dodatek Oj, głupia ja Berberys na pewno wyleci pod szklarnię

jolka 23:05, 27 maj 2017

No ale przecież rosną tu też graby, są teraz prześliczne. Zieleniutkie, zdrowiutkie - zobaczymy jak długo!!
A przed grabami gracilumus, jeżówki, hosty.
jolka 23:10, 27 maj 2017

I na koniec raz jeszcze czosnki, ale tym razem rabatka zachodnia kulkowa

Dobrej nocy - tym co idą spać
Miłego wieczorku tym, co jeszcze działają
aleksandra_g 10:25, 28 maj 2017

I dzień dobry!
Takie widoki na początek dnia to ja lubię
gosika67 10:37, 28 maj 2017

Jolka pozazdrościć Ci warzywnika, ja mam skrzynię na pomidory , ale obiecałam sobie,że na drugi rok postaram się o więcej skrzyń n warzywa.Tym bardziej,że grono osób je chwali. Ja nie mam porzeczek, malin, agrestu , itp. U mnie w drugiej części ogrodu są drzewa owocowe. Ale mam miejsce i na jesień dosadzę krzewy owocowe.
Bardzo ładnie wyglądają Twoje czosnki na tle tej ściany, kolory się uzupełniają, taki szary i fioletowy, fajnie się to odbija, jest na co popatrzeć. U mnie kocimiętka nie ma racji bytu, miałam ale koty wdeptały mi ją w ziemię i to tak mocno ,że jej nie widać.A tak ładnie wygląda z innymi roślinami. Pozdrawiam.
nicol21 11:02, 28 maj 2017

Pięknie się dzieje!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
paulina_ns 12:02, 28 maj 2017

Hehe, chyba niedługo zmienię nazwę wątku na KOCIMIĘTKOWOSetki siewek!

Nie no to jest niesprawiedliwe,że Tobie się tak wszystko rozsiewa, czy mogę liczyć chociaż na jedną siewke z tej całej setki? piękny masz Jolus już ogród, taki dojrzały, bujny, kolorowy z roku na rok coraz bardziej wspanialszy i to wszystko w dużej ilości robi wspaniałe wrażenie i nie pisze tego,żeby ta kocimietke dostać heh. Jednak ciężka praca się opłaca widać efekty od razu