Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co się stało kwiatom ... 22:20, 13 maj 2017

Do góry
Agnieszka,Kasia, dziękuję że odwiedzacie mój maleńki,deszczowy ogród..wszystko w nim zapłakane..oczywiście szukam pozytywów całej tej deszczowej sytuacji...nie jest łatwo.

Mój 4 arowy azyl... 22:19, 13 maj 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
'Babcine' narcyzy

Przecudne . I ten zapach warty milionów . Miałam problem z ich zdobyciem. Nawet na wsi pytałam i nikt nie miał.
Lubię go :) 22:19, 13 maj 2017

Do góry
Powstało coś takiego, jeszcze brakuje mi z przodu nasadzenie (zastanawiam się co dać) i miejsce na hortensje zostawiłam bo trzy są, ale to za mało , no i kora
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:17, 13 maj 2017

Do góry
i takie tam... Niedługo będzie płot w miejscu sznurka Czekam na niego jak na zbawienie

Kwiaty we włosach 22:14, 13 maj 2017

Do góry
Jeszcze dzisiejsze ogrodowe fotki

w donice posadziłam goździki i hosty , które są tutaj od kilku lat, pewnie coś tam będzie się zmieniać.

z tyłu za altaną wysypaliśmy kamień, bo trudno tam się kosi.

żurawka na rabacie koło altany, nazwy nie pamiętam

jeszcze z bliska kwietnik na tarasie

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:13, 13 maj 2017

Do góry
Orliki

Ogrodowe kreacje 22:11, 13 maj 2017

Do góry
Pomysł na imię ? Przybłąkała się taka biała kuleczka i nie odstępuje na krok - dzielnie towarzyszył nam dziś w pracach to kotek Pomieszkuje juz u mnie 3 dzień i mielduje się na jedzonko codziennie, chudzinka taka, jak biega to żebra widać.... ktoś wyrzucił pewnie z samochodu....

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:11, 13 maj 2017

Do góry
Zostawiam kilka tulipanów i idę poczytac co tam u Was w trawach piszczy

Tu ma być ogród :) 22:11, 13 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Pięknie masz Edytko ) tulipanki cieszą jeszcze i u mnie.
Ogrodowe kreacje 22:09, 13 maj 2017

Do góry
Długo nie wytrzymałam bez wymyślenia czegoś nowego !!! cała sobota spędzona przy tworzeniu nowego skalniaka
Typografia ogrodu 22:07, 13 maj 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
a mój M sie pyta dlaczego dom masz tak podniesiony skoro teren prawie płaski?
masz piwnice?
teren jest zupełnie niepłaski. Początek działki i jej koniec to 4 metry różnicy. Przy czym pierwsze trzy są na samym początku gdzie stoi dom. Gdybyśmy postawili go na pierwotnym gruncie piętro pewnie zrównałoby się z poziomem asfaltu i cała woda płynęłyby do nas. Teren po drugiej stronie drogi tez jest trochę wyżej. Zatem poziom domu jest kilka centymetrów nad droga. A na długości domu teren opada tak gwałtownie
Na tej fotce trochę to widać: wjazd jest równo z droga

Albo tu na bardzo starej fotce
Mój 4 arowy azyl... 22:07, 13 maj 2017

Do góry
O, Agnieszka! Jakże miło Cię widzieć!
Bodziszek Renarda mam od Ani Monte, trochę chorował po podróży, ale już w ub. roku pozbierał się i nawet kwitł. Bardzo ciekawy i wdzięczny, po wielkokwiatowym chyba najpiękniejszy

Kwiaty we włosach 22:05, 13 maj 2017

Do góry
Pokażę dalsze nabytki

metalowy kwietnik na donice

poidełko

dzisiejsze zakupy:
3 cisy i forsycja

Kwiaty we włosach 21:54, 13 maj 2017

Do góry
a teraz moje nowe nabytki, Iza u Was panna żaba ogrodniczka kupiona

grill z wędzarnią wylicytowany w ub.r. na allegro, nówka nieużywka

domek nie wiem chyba do motyli

kwietnik na piku, posadziłam zwisające lobelie, w oddali zaczynają kwitnąć konwalie, które przyszły od sąsiada

Handmade by Elka 21:54, 13 maj 2017

Do góry
chelll napisał(a)
Dziewczyny, o się dzieje z moimi iglakami? Nagle zbrązowiały. Myślałam, że podmarzły, ale nic się nie ma na lepsze. To jakiś grzyb? Pryskać? Czym? Proszę o diagnozę.
Fotorelacja:

a wiesz jak mi szmaragdy zbrazowialy po przymrozku ostatnim ?
cale rude, tylko w srodku zielone
Na zielonej... trawce :) 21:53, 13 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Reniu już wrzucam
Zależnie co to będzie czy coś na panelach czy nie to 3-5szt bym chciała

To tam pod szmaragdami:

to na lewo od siedziska:

mam tu limki i ID przy brzegu - wysokiego piętra mi brakuje

No widzisz to ja mam takie samo miejsce u siebie ... wałkowałam w listopadzie ten temat ... i sama wymysliłam, że dorzucę kulki cisowe na różnych wysokościach ... ale może jednak pomysł z drzewami lepszy ... tylko u Ciebie ta rabata tak po łuku idzie? a u mnie bardziej prosto ... i jaką masz tam szerokosć bo u mnie z 1,50m.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:50, 13 maj 2017

Do góry
Wczoraj skonczyłam umeblownaie przechowalnika. Zamieszkał tam klon, hosty, carex elata aurea [bo okazało się że gdzieś tam z tyłu rosła i pasowała kolorystycznie], Rh blutopia, trzmieliny.

Jak zorganizuję sobie resztę rabatek to jeżówki z rogu muszą wyemigrowac na inne miejsce.

Pogoda nie pomaga w pracach ogrodowych, zwłaszcza jak to muszę wkomponować w karmienie i zabawianie malutkiej

Jestem na etapie oglądania wszystkich programów Monty Don'a. Lubię i Alan'a T. ale w Montym podoba mi się ten brak gwiazdorzenia i całego show jaki robi Alan T. Ale programy Alan'a też bardzo lubię i chętnie oglądam. Ot różne sposoby. I oba lubię.

Właśnie z programów Montego dowiedziałam się że orliki to rośliny cienia/półcienia. Zatem po przekwitnięciu je przeniosę na jedną falankę, bo teraz są w różnych częściach i niekoniecznie tam gdzie chce żeby były.

zastanawiam się nad takim połączeniem - tło cisy, przed nimi hortki lime light, przed nimi tatarak ogon oraz kontynuacja kulek cisowych. To byłoby na tym odcinku pomiędzy nową rabatką a trzmielinami na pniu.
Obecnie jestem na pozbywaniu się ice dance z tego odcinka gdzie są trzmieliny. Rozlazła się brzydko, pies ją zadeptał. Ot robi out.

Tatarak będzie dużo bardziej widoczny. Po wzroście tego na kwadracie z kulkami myślę, że to super roślina, zwłaszcza do mokrego ogrodu.

tutaj nowa rabatka, plus stara w przeróbce.

Tatarak ogon - 3ci sezon u mnie. na wstępie były to 4 małe sadzonki. Na tej rabatce mają słońce przez sporą część dnia, ale gdzieś pomiędzy 13 a 16 mają cień.

Doświadczalnia bylinowo-różana 21:50, 13 maj 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Tojeść ciemnopurpurowa się budzi, kocimiętka i jabłonka ozdobna, jeszcze szału nie ma, ale pewnie się musi dobrze ukorzenić.

a mojej tojesci juz nie ma...ciekawe czy sie wysiala...ale nie wiem jak siewki wygladaja
Pogubiłam się po drodze... 21:49, 13 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
serio? Moje maja z 3 cm...
no skłamałam tak z 9,5 cm, aż pierwszą lepszą do domu przytargałam

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:48, 13 maj 2017

Do góry
Taka sytuacja...

Czyli jednak tegoroczny Othello będzie pierwszy...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies