Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja glebo terapia

Moja glebo terapia

Nowalijka 21:59, 26 maj 2017

Jolu pospacerowałam po Twoim ogrodzie i rozmarzyłam się. Moje rośliny w porównaniu do Twoich są sto lat za murzynami. Piękne hosty. Moje azalie i rodki też mizerne.
kerii 22:50, 26 maj 2017

anbu napisał(a)
Mi się wydaje że rh przemarzło. U mnie to samo, z czterech trzy tylko zakwitły, jeden ma pączki które "stoją" w miejscu :/
Sporo strat...niestety

Ehh a takie ładne pączki miały i wydawało się, że im nic zima nie zrobiła a jednak no cóż teraz to tylko podkarmić zaopiekować i mieć nadzieję, że na przyszły rok będzie lepiej
kerii 22:58, 26 maj 2017

Nowalijka napisał(a)
Jolu pospacerowałam po Twoim ogrodzie i rozmarzyłam się. Moje rośliny w porównaniu do Twoich są sto lat za murzynami. Piękne hosty. Moje azalie i rodki też mizerne.

Nic się nie przejmuj roślinki nadgonią jak się tylko cieplej zrobi moje to tylko te zwykłe hosty nawet nie wiem jak się nazywają takie mutanty, te szlachetniejsze też się dopiero zbierają do życia a biała to w ogóle porażka nie wiem czy przeżyje
kerii 22:22, 27 maj 2017

W końcu po całym dniu "relaksu" w ogrodzie mogę spokojnie usiąść

Skończyłam w końcu rabatę hortensjową, dosadziłam żurawki jeszcze tylko kamienna obwódka i będzie. Chociaż mam jeszcze dylemat jak ją połączyć jakoś sensownie z tą środkową i co pozmieniać na środkowej żeby to jakoś się kupy trzymało. Te kijki to zasieki anty psie

Urzekła mnie ta żurawka fotka tego nie oddaje ale jest taka śliwkowo -bordowa ze srebrnym nalotem

i jeszcze taka druga marmurkowa nie mogłam się jej oprzeć

Obcięłam a raczej wy pitoliłam mahonię mam nadzieję że przeżyje to doświadczenie bo jak nie to nie będę miała co dodawać do stroików ale za bardzo się rozrosła a po zimie miała mnóstwo obeschniętych i poniszczonych liści

Zastanawiam się jeszcze nad przycięciem tych tawułek na takie bardziej kulowate bo zaczynają się rozcapierzać
Magleska 22:29, 27 maj 2017

Napracowałaś się teraz tylko czekać ,aż wszystko podrośnie , zasieki fajne - u mnie tez w różnych miejscach planować nie pomogę niestety , ale będę podglądać efektu z tawułek zrobiłabym kulki
kerii 22:38, 27 maj 2017

Różanka też już nabrała ostatecznego kształtu, poszerzona, dosadzona lawenda i stipy na razie nie wiele widać bo malizny ale mam nadzieję, że urosną

Podmieniłam trawkę wywaliłam starego carexa bo cały obeschnięty po zimie a skubać tych liści nie mam cierpliwości, posadziłam tam turzycę włosistą tylko teraz się zastanawiam czy ona trochę nie za niska

A młoda wykosiła i teraz jest tak jak lubię
kerii 22:46, 27 maj 2017

Do bylinowej dosadziłam żurawki, szałwie, lawendę i stipę

Nadal tam nie zawiele kwitnie ale i tak jest lepiej niż w tamtym roku.

Czosnki, dziś zaczęły łubiny liliowiec i kolejne iryski

Ten żółty strasznie powoli się rozrasta

kerii 22:55, 27 maj 2017

Przemarznięta różyczka ładnie odbiła i ma już nawet pączki

kerii 23:00, 27 maj 2017

kerii 23:08, 27 maj 2017

I jeszcze trochę balkonowo

Kurcze teraz dopiero na fotce widzę że doniczek nie wytarłam )

I hortensja z pączkami