Dzięki, że zaglądacie - czasem tak sobie myślę, że chciałabym mieć tak wszystko uporządkowane a nie tak poutykane po jednym ale potrzeba kolekcjonowania wygrywa. Ciekawe czy kiedyś mi się odmieni , lecę do Was podziwiać .
Lepiej mieć wszystko uporządkowane, wiem z doświadczenia Podlane solidnie po wczorajszych opadach? Do mnie chmury przyszły od Ciebie, pomyślałam nawet o Twoim ogrodzie
Kasia jestem już u Ciebie i jak zwykle się nie zawiodłam, obiela mi się podoba, muszę ją nabyć i ta fioletowa krzewinka.
A jak Twoje clematisy, wszystkie się odliczyły. Czekam z utęsknieniem jak będę kwitły .Pozdrawiam
Lało naprawę zdrowo ale chyba już było mocno sucho i zamiast wsiąkać to początkowo spływało i nie wszędzie jest tak mokro jak bym chciała - no ale ogrodnikom trudno dogodzić .
Z clematisów (poza Atragene, które właśnie przekwitają) pierwszy ruszył Blue Light, zobaczymy jak się będą prezentowały w tym roku
Lista imponująca ale czy clematisy się popiszą to się okaże. Narazie jestem pod ogromnym wrażeniem róż - niektóre mają ogromną liczbę pączków - jak im się coś nie przytrafi (odpukać) to będzie pokaz .
No i kilka zdjęć, lilia Marlene od Gobasi będzie kwitła, Blue Light - pierwszy kwiat.
Tamaryszek francuski i orlik pełny
Rutewka orlikolistna Black Stockings, buk Tricolor, rododendron i kasztanowce - z jednego z Lubelskich osiedli w wątku tematycznym wstawię więcej ich zdjęć.
Kasiu, ale masz cudny spektakl w ogrodzie! Teraz jeszcze bardziej mi szkoda, że nie udało mi sie wczoraj dotrzeć i zobaczyć te piękności na własne oczy
Jestem na kawce u Ciebie, nacieszyłam oko, wszystkie Twoje roślinki zachwycają, masz tamaryszek, też kiedyś miałam i patrzę na niego z sentymentem.Tamaryszka ma też Mirella.