Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

katel 22:39, 23 maj 2017

Dzięki, że zaglądacie - czasem tak sobie myślę, że chciałabym mieć tak wszystko uporządkowane a nie tak poutykane po jednym ale potrzeba kolekcjonowania wygrywa. Ciekawe czy kiedyś mi się odmieni , lecę do Was podziwiać .
vita 08:54, 27 maj 2017

Lepiej mieć wszystko uporządkowane, wiem z doświadczenia Podlane solidnie po wczorajszych opadach? Do mnie chmury przyszły od Ciebie, pomyślałam nawet o Twoim ogrodzie
gosika67 09:58, 27 maj 2017

Kasia jestem już u Ciebie i jak zwykle się nie zawiodłam, obiela mi się podoba, muszę ją nabyć i ta fioletowa krzewinka.
A jak Twoje clematisy, wszystkie się odliczyły. Czekam z utęsknieniem jak będę kwitły .Pozdrawiam
Kasiek 15:40, 27 maj 2017

Usiadlam sobie jak zobaczylam liste powojnikow Imponujaca, czekam teraz na kwiaty
katel 23:25, 27 maj 2017

vita napisał(a)
Lepiej mieć wszystko uporządkowane, wiem z doświadczenia Podlane solidnie po wczorajszych opadach? Do mnie chmury przyszły od Ciebie, pomyślałam nawet o Twoim ogrodzie

Lało naprawę zdrowo ale chyba już było mocno sucho i zamiast wsiąkać to początkowo spływało i nie wszędzie jest tak mokro jak bym chciała - no ale ogrodnikom trudno dogodzić .

gosika67 napisał(a)
Kasia jestem już u Ciebie i jak zwykle się nie zawiodłam, obiela mi się podoba, muszę ją nabyć i ta fioletowa krzewinka.
A jak Twoje clematisy, wszystkie się odliczyły. Czekam z utęsknieniem jak będę kwitły .Pozdrawiam

Z clematisów (poza Atragene, które właśnie przekwitają) pierwszy ruszył Blue Light, zobaczymy jak się będą prezentowały w tym roku

Kasiek napisał(a)
Usiadlam sobie jak zobaczylam liste powojnikow Imponujaca, czekam teraz na kwiaty

Lista imponująca ale czy clematisy się popiszą to się okaże. Narazie jestem pod ogromnym wrażeniem róż - niektóre mają ogromną liczbę pączków - jak im się coś nie przytrafi (odpukać) to będzie pokaz .

No i kilka zdjęć, lilia Marlene od Gobasi będzie kwitła, Blue Light - pierwszy kwiat.

Tamaryszek francuski i orlik pełny
katel 23:39, 27 maj 2017

Tulipany kończą czosnki zaczynają. Azalie, śniegowiec.

katel 00:05, 28 maj 2017

Rutewka orlikolistna Black Stockings, buk Tricolor, rododendron i kasztanowce - z jednego z Lubelskich osiedli w wątku tematycznym wstawię więcej ich zdjęć.

Marga 09:00, 28 maj 2017

Kasiu, ale masz cudny spektakl w ogrodzie! Teraz jeszcze bardziej mi szkoda, że nie udało mi sie wczoraj dotrzeć i zobaczyć te piękności na własne oczy
gosika67 09:35, 28 maj 2017

Jestem na kawce u Ciebie, nacieszyłam oko, wszystkie Twoje roślinki zachwycają, masz tamaryszek, też kiedyś miałam i patrzę na niego z sentymentem.Tamaryszka ma też Mirella.
katel 10:15, 28 maj 2017

Marga napisał(a)
Kasiu, ale masz cudny spektakl w ogrodzie! Teraz jeszcze bardziej mi szkoda, że nie udało mi sie wczoraj dotrzeć i zobaczyć te piękności na własne oczy

Monia najlepsze jeszcze się nie zaczęło, teraz to właściwie tylko rododendron i czosnki zwracają uwagę jeszcze nam się okazja do spotkania trafi