Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:32, 30 gru 2012

Do góry
Zacząłem obsadzenia. Gatunków jest tu multum - kilkadziesiąt na pewno

Zwykle kupowałem wszystko po jednej sztuce - a trudno jest się rozstać z tym wszystkim, więc wylądowały tu prawie wszystkie rośliny - jednak już podzielone na kilka lub kilkanaście sztuk

Wszystkim osobom, które przyczyniły się choćby w postaci jednej roślinki dla tych rabat chcę jeszcze raz serdecznie podziękować

Po 3 miesiącach to miejsce wyglądało już tak

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:24, 30 gru 2012

Do góry
Zaczynam podsumowanie mijającego roku 2012. Pierwszą rzeczą jaką w tym roku zrobiłem, gdy odmarzła wierzchnia warstwa ziemi to wziąłem się za wytyczanie "angielskiego" kawałka ogrodu

Takie były początki Bardzo pracochłonne i wymagające dużej cierpliwości, żeby nie zwątpić

Ale udało się

Blaski i cienie nowego życia 10:10, 30 gru 2012

Do góry
Dużo pracy za Wami, ale jak miło popatrzeć na efekty
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:43, 29 gru 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Żebym to wszystko pamiętał

Na pewno....front...3 małe trawki wymienię na 3 duże carexy - chyba Ice Dance

Bylinówki - górne piętro do totalnego przemeblowania, dosadzenie tam floksów i innych różności, których nie pamiętam I dolne do ewentualnego uporządkowania - zależy jak będzie to wyglądać na wiosnę

Przemalowanie altanki - od razu na ten sam kolor huśtawka i studnia...Planuję na jasno niebiesko- zobaczę co z tego wyjdzie

Pod altanką pojawią się duuuże donice - albo zrobię je sam, albo będę szukać tanich skrzyń

Planuję dokupić donice ku wejściu do domu- będę szukać jakichś tanich i na lata - bo za mało mam

Będę jeszcze łatać żywopłocik bukszpanowy na froncie - i albo kupię więcej i ścisnę te sadzonki tak, żeby miało to wygląd, albo kupię tylko te brakujące i nadal będę marudzić, że brzydki

Rewolucji wielkich nie będzie - jak na tak małą powierzchnię tyle wystarczy - zwłaszcza, że ogród już jest założony - to tylko poprawki

Ale masz plany chłopie! Pewnie jak zwykle wszystkie zrealizujesz.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:38, 29 gru 2012

Do góry
Jabeska napisał(a)
Depresję można leczyć tymi zdjęciami Dziękuję! A co do gazonów to może zamiast kupować skrzynie, zasłonić gazony deskami, jakoś fantazyjnie je pozbijać i ustawić tak żeby zasłoniły gazony.

Gazony w przyszłym roku przysłoni trawa - będzie dostawać hydrocomlex raz na miesiąc i wodę to wyrośnie jak ta lala Na razie chcę zrealizować listę, którą napisałem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:36, 29 gru 2012

Do góry
Damy radę Mam jeszcze tysiące zdjęć z Anglii i tysiące zdjęć ze swojego ogrodu - no i tych ze zlotów Myślę, że każdy z nas porobił sobie takie zapasy, co by enerdżajzery podładować

Od jutra chyba zacznę przygotowywać sprawozdanie z całego roku
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:31, 29 gru 2012

Do góry
....Sebek dzięki za piękne Hortensje...ale brakuje zielonego wkoło...
Postawić trawkę nad i... 22:28, 29 gru 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Też jestem za technorattanem - wytrzyma lata i to są na prawdę ładne meble - i bardzo wygodne

...zastanawiam się jeszcze nad poduszkami i siedziskiem...nic się z nimi nie dzieje ? nawet jak zamokną od deszczu?

nic się nie dzieje, jak zmokną to bardzo szybko wysychają ... ja swoje chowałam , bo nie wiem czemu, ale ptaki sobie upatrzyły i mi brudziły bardzo brzydko ... ale wiem, że Marzenka też pisała, że raz zapominała schować , zmokły i w moment wyschły ... i one nie są takie tragiczne ... mi się podobają, są nowoczesne Marzenka ma białe , ślicznie to wygląda

pochwalę się moimi ... daj znać, jak obejrzysz , to usunę zdjęcie

...piękny jest Twój...i kolor super... siedzisko masz szare a oparcie białe? czy to tylko cień?
Postawić trawkę nad i... 22:25, 29 gru 2012

Do góry
baraga1904 napisał(a)

Też jestem za technorattanem - wytrzyma lata i to są na prawdę ładne meble - i bardzo wygodne

...zastanawiam się jeszcze nad poduszkami i siedziskiem...nic się z nimi nie dzieje ? nawet jak zamokną od deszczu?

nic się nie dzieje, jak zmokną to bardzo szybko wysychają ... ja swoje chowałam , bo nie wiem czemu, ale ptaki sobie upatrzyły i mi brudziły bardzo brzydko ... ale wiem, że Marzenka też pisała, że raz zapominała schować , zmokły i w moment wyschły ... i one nie są takie tragiczne ... mi się podobają, są nowoczesne Marzenka ma białe , ślicznie to wygląda

pochwalę się moimi ... daj znać, jak obejrzysz , to usunę zdjęcie

Postawić trawkę nad i... 22:20, 29 gru 2012

Do góry
...tak Sebek...oczywiście że o poduchy mi chodziło i siedzisko miękkie...
...zapytam Madżenki...
Postawić trawkę nad i... 22:17, 29 gru 2012

Do góry
Jeśli chodzi o sam materiał to nie - przecież to plastik A poduszki mokną, ale wyschną - z poduchami ma Madżenka to się jej spytaj po jakim czasie to schnie
Postawić trawkę nad i... 22:14, 29 gru 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Postawić trawkę nad i... 22:12, 29 gru 2012

Do góry

Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:10, 29 gru 2012

Do góry
Sebek, brawo , ja bym Ci 5 dała za taką wypowiedź
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:09, 29 gru 2012

Do góry
Sebek, po Katarzynkach już tylko wspomnienie, choć jak otworzę spiżarnię i mocno powęszę, to jeszcze zapach czuć
A piłka, zgadza się, golfowa. Dobry masz wzrok.
Witajcie w Wyżełkowie 22:08, 29 gru 2012

Do góry
Ukazałaś jak wiele może dać podłoże roślinom - cudnie urosły!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:06, 29 gru 2012

Do góry
Przyciągnęły mnie katarzynki w czekoladzie

A to coś zgubione latem...to piłka golfowa? Bo taka podobna
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:02, 29 gru 2012

Do góry
Ja też....po mojej wypowiedzi u Boćka powoli stwierdzam, że mózg mi się lansuje I nie tylko ja
Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:01, 29 gru 2012

Do góry
No za coś mam to 4+ z marketingu - w pierwszej klasie miałem piątkę, ale zmienili nam nauczyciela na bardziej wymagającego...Ale marketing ogólnie lubię, w życiu często się przydaje - choćby w takiej sytuacji jak ta I rozumiem każde słówko, co by jasność była
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:54, 29 gru 2012

Do góry
Ja też nie bałdzo , Sebek, miałam to samo napisać , co Cię wzięło ? na swoje usprawiedliwienie mam że ja na urlopie ... wyłączona ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies