Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

baraga1904 22:09, 29 gru 2012

Bea napisał(a)
Właściwie to mam je już 5 lat, ale na zmimę wnoszne są do środka i z biegiem czasu zmieniają kolor na szary, ale przed deszczem trzeba je chować i najlepiej jak stoją w przewiewnym miejscu.

no to u mnie nie ma szans... chociaż przewiew mam na tarasie duży...czasami aż za duży.. sąsiadka ma komplet z bambusa i to w bardzo dobrym stanie, jednak tez pod zadaszeniem...to się będzie chyba podobnie zachowywało...
Sebek 22:12, 29 gru 2012

Też jestem za technorattanem - wytrzyma lata i to są na prawdę ładne meble - i bardzo wygodne

baraga1904 22:12, 29 gru 2012

noemi napisał(a)
Agnieszko meble jak muszą stać na zewnątrz to tylko technorattan , nic im nie będzie, u mnie w tym roku pierwsza zima, ale mój brat ma już drugi sezon, meble są jak nowe... wiem , że to plastik, ale co zrobić ... albo takie jak ma Danusia ... mój taras jest z kompozytu , teraz jest większy wybór w kolorach, nasz nie jest za śliczny, ale bardzo praktyczny ... a hiacynty też mam, dopiero będą kwitły i jak cieszą

....takie opinie włąśnie czytałam....praktycznośc weżmie chyba górę nad estetyką...
...żałuję żę kupiłam tylko jedną doniczkę z hiacyntami...ale jak rozbiorę chinkę to bardziej poszaleję z tymi kwiatuchami
Bea 22:13, 29 gru 2012

chyba tak, tylko w przypadku bambusowych mogą być mocno pomalowane lakierem i może to trochę być mylące
były takie w sprzedaży w marketach budowlanych
baraga1904 22:14, 29 gru 2012

Sebek napisał(a)
Też jestem za technorattanem - wytrzyma lata i to są na prawdę ładne meble - i bardzo wygodne

...zastanawiam się jeszcze nad poduszkami i siedziskiem...nic się z nimi nie dzieje ? nawet jak zamokną od deszczu?
baraga1904 22:15, 29 gru 2012

Bea napisał(a)
chyba tak, tylko w przypadku bambusowych mogą być mocno pomalowane lakierem i może to trochę być mylące

to fakt ...bambus jest bardzo polakierowany...po 5 latach ten od sąsiadki jeszcze ma bardzo wysoki połysk...
Sebek 22:17, 29 gru 2012

Jeśli chodzi o sam materiał to nie - przecież to plastik A poduszki mokną, ale wyschną - z poduchami ma Madżenka to się jej spytaj po jakim czasie to schnie
Bea 22:19, 29 gru 2012

baraga1904 napisał(a)

to fakt ...bambus jest bardzo polakierowany...po 5 latach ten od sąsiadki jeszcze ma bardzo wysoki połysk...

i to trzeba lubić taki połysk

a poduszki zawsze na noc można wnieść do środka
baraga1904 22:20, 29 gru 2012

...tak Sebek...oczywiście że o poduchy mi chodziło i siedzisko miękkie...
...zapytam Madżenki...
baraga1904 22:23, 29 gru 2012

Bea napisał(a)

i to trzeba lubić taki połysk

a poduszki zawsze na noc można wnieść do środka

tak...u mnie nie pasuje lakierowany bambus ani metale... chociaż metalowych ładnych też jest dużo, ale to raczej do nowoczesnego stylu a u mnie raczej "standard"...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies