Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

kasik778 22:30, 29 gru 2012

Czyli bezruch na wiosnę ci nie grozi

mnie zresztą też, tylko moja lista długaśna, a czasy i pieniędzy zbytnio nie ma, więc jak zwykle jak zrobię 20%, to będzie dobrze
baraga1904 22:31, 29 gru 2012

....Sebek dzięki za piękne Hortensje...ale brakuje zielonego wkoło...
Jabeska 22:36, 29 gru 2012

Depresję można leczyć tymi zdjęciami Dziękuję! A co do gazonów to może zamiast kupować skrzynie, zasłonić gazony deskami, jakoś fantazyjnie je pozbijać i ustawić tak żeby zasłoniły gazony.
Sebek 22:36, 29 gru 2012

Damy radę Mam jeszcze tysiące zdjęć z Anglii i tysiące zdjęć ze swojego ogrodu - no i tych ze zlotów Myślę, że każdy z nas porobił sobie takie zapasy, co by enerdżajzery podładować

Od jutra chyba zacznę przygotowywać sprawozdanie z całego roku
Sebek 22:38, 29 gru 2012

Jabeska napisał(a)
Depresję można leczyć tymi zdjęciami Dziękuję! A co do gazonów to może zamiast kupować skrzynie, zasłonić gazony deskami, jakoś fantazyjnie je pozbijać i ustawić tak żeby zasłoniły gazony.

Gazony w przyszłym roku przysłoni trawa - będzie dostawać hydrocomlex raz na miesiąc i wodę to wyrośnie jak ta lala Na razie chcę zrealizować listę, którą napisałem
agniecha973 22:43, 29 gru 2012

Sebek napisał(a)

Żebym to wszystko pamiętał

Na pewno....front...3 małe trawki wymienię na 3 duże carexy - chyba Ice Dance

Bylinówki - górne piętro do totalnego przemeblowania, dosadzenie tam floksów i innych różności, których nie pamiętam I dolne do ewentualnego uporządkowania - zależy jak będzie to wyglądać na wiosnę

Przemalowanie altanki - od razu na ten sam kolor huśtawka i studnia...Planuję na jasno niebiesko- zobaczę co z tego wyjdzie

Pod altanką pojawią się duuuże donice - albo zrobię je sam, albo będę szukać tanich skrzyń

Planuję dokupić donice ku wejściu do domu- będę szukać jakichś tanich i na lata - bo za mało mam

Będę jeszcze łatać żywopłocik bukszpanowy na froncie - i albo kupię więcej i ścisnę te sadzonki tak, żeby miało to wygląd, albo kupię tylko te brakujące i nadal będę marudzić, że brzydki

Rewolucji wielkich nie będzie - jak na tak małą powierzchnię tyle wystarczy - zwłaszcza, że ogród już jest założony - to tylko poprawki

Ale masz plany chłopie! Pewnie jak zwykle wszystkie zrealizujesz.
Sebek 13:24, 30 gru 2012

Zaczynam podsumowanie mijającego roku 2012. Pierwszą rzeczą jaką w tym roku zrobiłem, gdy odmarzła wierzchnia warstwa ziemi to wziąłem się za wytyczanie "angielskiego" kawałka ogrodu

Takie były początki Bardzo pracochłonne i wymagające dużej cierpliwości, żeby nie zwątpić

Ale udało się

Sebek 13:32, 30 gru 2012

Zacząłem obsadzenia. Gatunków jest tu multum - kilkadziesiąt na pewno

Zwykle kupowałem wszystko po jednej sztuce - a trudno jest się rozstać z tym wszystkim, więc wylądowały tu prawie wszystkie rośliny - jednak już podzielone na kilka lub kilkanaście sztuk

Wszystkim osobom, które przyczyniły się choćby w postaci jednej roślinki dla tych rabat chcę jeszcze raz serdecznie podziękować

Po 3 miesiącach to miejsce wyglądało już tak

Sebek 13:37, 30 gru 2012

Największym wyzwaniem było zaprojektowanie i zrobienie frontu.

Dzięki Sylwii udało mi się zdobyć pienne cisy, do których uśmiecham się każdego dnia

Jednak przed ich przyjazdem do domu 28 kwietnia odbyło się spotkanie ogrodowiska w pięknym ogrodzie Gabrieli

kaisog1 13:37, 30 gru 2012

Sebek a masz akie zdjęcie od frontu tej rabaty? Cos czytałam, że planujesz ja przemeblować?