Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:54, 29 gru 2012

Do góry
Sebek, czego oni Cię uczą ???? mów po ludzku
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:51, 29 gru 2012

Do góry
Sebek, to Ciebie takich regułek uczą? Czy Ty rozumiesz co mówisz? Bo ja nie bałdzo.
Igiełkowy ogródeczek 21:50, 29 gru 2012

Do góry
Monteverde- dzięki, tak zrobię
Ela- dzięki serdeczne za wizytę i życzenia, dla Ciebie złożę w twoim wątku
Sebek- oj dużo, dużo, jeszcze do tej pory tam stoi, bo jak odśnieżamy to kilka takich górek zawsze się tworzy i później to czasami do marca tak stoją, aż mi się śmiać chce bo nigdzie już nie ma a u nas jakieś zagłębie śnieżne zawsze
Noemi- co do żurawek to były cały czas pod śniegiem, pewnie dlatego tak dobrze przetrwały, trochę się tylko zgniotły, ale nic im nie jest. Żurawkami bym się jednak tam bardzo nie martwiła i tak najprawdopodobniej i moje trzeba będzie ściąć na wiosnę, ale one przecież ładnie odbijają. A co do wejścia to jak mus to mus, Ogrodowisko zobowiązuje, dzięki za rady
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:49, 29 gru 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ps rivanol wiesz jakiego producenta kupować

Madżenko !

No co? Na wynagrodzenie muszę zapracować

Anula - Madżenka w ten sposób zastosowała jeden z elementów marketingu-mix, czyli komunikację marketingową w celu czynnej znajomości danej firmy i pobudzenia Boćka poprzez reklamę w postaci tekstu pisanego do określonych działań pożądanych przed nadawcę Działanie to ma służyć wytworzeniu pozytywnej postawy wobec przedsiębiorstwa, w którym Madżenka musi na wynagrodzenie zapracować

Igiełkowy ogródeczek 21:32, 29 gru 2012

Do góry
Aż miło popatrzeć na te żurawki jak ładnie wyglądają - a śniegu widzę dużo było, skoro nadal masz go na podjeździe
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:29, 29 gru 2012

Do góry
No tak - skleroza nie boli!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:26, 29 gru 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Gosia - małe sadzonki bukszpanów przy ścieżce - ale tak ogólnie nazywamy rośliny - do tego pochruście i badyle - ile się można na tym ogrodowisku naumiać

Ja bym dodała "krzaczory" nie "kaczory"
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:25, 29 gru 2012

Do góry
Ojj szaleńcze jesteście Pozdrawiam Was fffszystkich !

PS. ANIA widzę choinkę - i wcale nie jest niemedialna
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:46, 29 gru 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek werbene masz z nasion prawda? Kwitla od razu co?
Z tego co o niej czytalam chyba wysieje ja w lutym ? Chce zeby byla wieksza i dobrze zakorzeniona na moje ogrodowo gruzowe warunki.

Na Twoim miejscu część bym rzucił już do ziemi, powinny wzejść wiosną. One wysiane rosną w ślimaczym tempie, w ziemi z dnia na dzień są coraz większe. Mam nadzieję, że nasiona, które rozsypałem jesienią wzejdą i będę miał jej łany

Ona kiełkuje bardzo długo, więc końcem lutego możesz ją zasiać. Ja w 2011 wysiałem w maju to doczekałem się kwiatów w 2012 Przetrzymałem siewki całą zimę w domu i posadziłem wiosną - szyyybko poszły w górę

Dzieki
Jak znajde chwile to troche rozsypie a reszte do doniczki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:09, 29 gru 2012

Do góry
Sebek serdecznie pozdrawiam i życzę w nowym roku jeszcze więcej i lepszych osiągnięć w Twoich pasjach
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:03, 29 gru 2012

Do góry
waska napisał(a)
Z tego co o niej czytalam chyba wysieje ja w lutym ? Chce zeby byla wieksza i dobrze zakorzeniona na moje ogrodowo gruzowe warunki.

Na Twoim miejscu część bym rzucił już do ziemi, powinny wzejść wiosną. One wysiane rosną w ślimaczym tempie, w ziemi z dnia na dzień są coraz większe. Mam nadzieję, że nasiona, które rozsypałem jesienią wzejdą i będę miał jej łany

Ona kiełkuje bardzo długo, więc końcem lutego możesz ją zasiać. Ja w 2011 wysiałem w maju to doczekałem się kwiatów w 2012 Przetrzymałem siewki całą zimę w domu i posadziłem wiosną - szyyybko poszły w górę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:03, 29 gru 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
U nas hortensje w tamtym roku były tylko pod stroiszem, dwie zmarzły całkowicie, na dwóch pozostałych zakwitł tylko jeden kwiat Teraz mam obsypane wysoko korą i okryte agro. A teraz zimuje już u nas 7 krzaczków Mam nadzieję na większą ilość kwiecia
Twoje piękne !!!

Moje w zeszłym roku były baaardzo dobrze okryte i zmarzły - szły od samego dołu, ale pąki wypuściły - może i w tym będzie tak samo. Na pewno będę mieć hortensje w donicach, więc i tak będę się cieszyć ich kwiatami No i do tego mam bukietowe i anabelle
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:46, 29 gru 2012

Do góry
Nigdy nie mów nigdy 19:25, 29 gru 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

No, ja też zupełnie nie wiem dlaczego

Dzisiaj był facet obmierzyć ile kostki na brukowanie nam trzeba, następny...i żadna firma nam się nie podoba. Oczekuję zrobienia wszystkiego, od A do Z. Czyli projekt, jaka kostka, kolory, materiał i robocizna. Każda z firm, która u nas była oczekuje ode mnie projektu (!), tz. nie mówią tego bezpośrednio, ale najlepiej : "pani sobie coś znajdzie". Słabi mnie to!!!! Duże firmy, niby z doświadczeniem i co? U nas też jest niemało, ok. 200 m2, to chyba im się opłaci? Nie mam siły do nich !!!!!!!!!!
Jak byo u Was? Sami szukaliście kostki i mówiliście wykonawcy jaka kostka i gdzie?

Oczywiście, że samemu - ale może dlatego, że moi nie byli zbyt kumaci

Na pewno dobierz kostkę do koloru domu, dachu, płotu. Będzie łatwiej wybrać spośród setek wzorów. Ściągaj sobie zdjęcia z netu co Ci się podoba, a potem to przenieś do siebie. Jednak poproś firmę o jakiś katalog z realizacjami, cokolwiek.

Na kolor, który ma przeważać jesteśmy zdecydowani, ale to pikuś. Tyle jest wzorów, sposobów łączeń różnej wielkości kostek, że głowa mała Nie chcę pstrokato, ale ciekawie. Dotąd nikt mi nic konkretnego nie zaproponował.
Po Twoim komentarzu Sebku myślę, że za dużo wymagam Coś mi się wydaje, że muszę sama zakasać rękawy.
Atelier Ogrodowe... 19:21, 29 gru 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Witaj - faktycznie bardzo ogrodowiskowy ten Twój ogród Ja jak zwykle pochwalę trawnik

dzięki Sebek u Ciebie również super często zaglądam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:04, 29 gru 2012

Do góry
no nie!!!!
Sebek a to ja planowałam być pierwsza

nastąpnym razem
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:57, 29 gru 2012

Do góry
Teeeraz

Gratulacje

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:40, 29 gru 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

To daj skrzynie, a może na przykład podwyższoną rabatę?

nie chcę się u ciebie mądrować

Podwyższoną rabatę nigdy w życiu - ja się ledwo mieszczę na podjeździe - nie chcę mieć całego zrysowanego

W tym roku na razie spróbuję z tą niekoszoną trawą - na razie będę inwestować tam, gdzie jest to bardziej konieczne

a co planujesz zrobić?

Żebym to wszystko pamiętał

Na pewno....front...3 małe trawki wymienię na 3 duże carexy - chyba Ice Dance

Bylinówki - górne piętro do totalnego przemeblowania, dosadzenie tam floksów i innych różności, których nie pamiętam I dolne do ewentualnego uporządkowania - zależy jak będzie to wyglądać na wiosnę

Przemalowanie altanki - od razu na ten sam kolor huśtawka i studnia...Planuję na jasno niebiesko- zobaczę co z tego wyjdzie

Pod altanką pojawią się duuuże donice - albo zrobię je sam, albo będę szukać tanich skrzyń

Planuję dokupić donice ku wejściu do domu- będę szukać jakichś tanich i na lata - bo za mało mam

Będę jeszcze łatać żywopłocik bukszpanowy na froncie - i albo kupię więcej i ścisnę te sadzonki tak, żeby miało to wygląd, albo kupię tylko te brakujące i nadal będę marudzić, że brzydki

Rewolucji wielkich nie będzie - jak na tak małą powierzchnię tyle wystarczy - zwłaszcza, że ogród już jest założony - to tylko poprawki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:30, 29 gru 2012

Do góry
Ogrodokochacz Nowe słowo

Również pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:27, 29 gru 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

To daj skrzynie, a może na przykład podwyższoną rabatę?

nie chcę się u ciebie mądrować

Podwyższoną rabatę nigdy w życiu - ja się ledwo mieszczę na podjeździe - nie chcę mieć całego zrysowanego

W tym roku na razie spróbuję z tą niekoszoną trawą - na razie będę inwestować tam, gdzie jest to bardziej konieczne

a co planujesz zrobić?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies