Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje małe królestwo 20:42, 03 maj 2017

Do góry
kolejne tulipany

Mirkowy ogród (początki) 20:42, 03 maj 2017

Do góry
Rozchodniki,trzcinnik i szałwia .

Rododendronowy ogród II. 20:37, 03 maj 2017

Do góry
Magnolia po deszczu się zebrała i z daleka wygląda lepiej ale z bliska widac że przemrożona.

A Laura tak wygląda u Zymona (zdjecie Roberta)

a tak moja- przykro patrzec.

Moje małe królestwo 20:35, 03 maj 2017

Do góry
kilka fotek z dzisiaj
święto pracy spędziłam w Ustce panowie chcieli jechać nad morze

czeremcha pięknie pachnie

wisienka

Mirkowy ogród (początki) 20:35, 03 maj 2017

Do góry
W końcu i u mnie pokazały się kolorki
Floksy dwaa kolorki mam

Tak w jeden sezon urosła Kocimiętka z nasionka (wysiew wiosna 2016.)Kto nie wieży niech spróbuję wysiać

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:35, 03 maj 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
przedszkole klosowca rosnie

a to nie wiem co to...

U mnie kłosowiec też tak się wysiał. Normalnie masakra
A to drugie nie rozpoznaję. Mamusi w pobliżu poszukaj
Tojeść też się tak obficie rozsiewa, ale juz nie pamietam jak siewki wyglądały.

Sezon 2017 u Hanusi 20:33, 03 maj 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziś zaliczyłam przeprowadzkę magnolii do ogrodu, ale jeszcze nie wsadziłam. bo za dużo zamieszania, a i torf jest potrzebny, którego akurat nie mam. Naliczyłam, że miała 11 kwiatów.
Dziś w ogrodzie odchodziła grillowa posiadówka, więc tylko podlałam w szklarni. Wygląda, że pomidorki pod przykryciem dobrze się mają.
I młode Rh podlałam dolistnie. Nawóz granulowany posypałam kilka dni wcześniej.A
Cunningham White już prawie się otwiera.
.

Ha ha a wiec coraz bliżej do ostatecznej kulminacji wsadzenia !!! super to moc kwiatów miała cieszę się że gryl się udał u nas goście też pojechali zadowoleni Poczytałam wierszowanki jak zwykle trafione prosz pani Haniu
A to ostatnie co piszesz to Rododendron już prawie w akcji tak ? różowy tak jak na fotce ? a niżej to przypomnij co to bo zapomniałam ale wiem że z rodziny berberysowatych chyba czy to pieris ? Hanusia

U mnie niespodzianka zachwycona jestem myślałam że mój ogród znam i już nic mnie nie zaskoczy a tu proszę musisz to zobaczyć
Ogródkowe rewolucje 20:32, 03 maj 2017

Do góry
Dzisiaj sprawdziłam i wydaje mi się, że powinno się trochę tego betonu wydłubać. Tylko chyba posadzę 2 te hakone, bo 3 (ta jakby środkowa) byłaby za blisko kulki bukszpanowej.

Oglądałam też te rodzaje miłorzębu. Horizontalis też ładny, podobnie przebarwia się jak mariken na jesień, tylko chyba on będzie dużo większy, jeśli chodzi o koronę.
Na jakiej wysokości szczepienie tak 100-120 cm wystarczy, czy szukać wyższych? Zobacze po prostu jakiego u mnie uda się dostać, bo z zakupami to ciężko.

U mnie dalej zimno i pochmurno. Tulipany cały czas w pąkach, powolutku jeden rodek zakwita i niedługo zakwitnie amonagawa.

Zielony AZYL 20:32, 03 maj 2017

Do góry
Majówka pracowita i z efektami
Umbry. Dziękuję Amelce za namiar na szkółkę.

Pożądkowanie rabaty

Przed domem zasialiśmy trawę, co nas cieszy najbardziej. Teren przygotowywaliśmy od poprzedniego roku.
Sprzęty profesjonalne. Trawa zasiana, grabiona "w kratkę" i wałowana.

Posadziliśmy również żywopłot z świerka.
Moja działka na Dębowym Lesie 20:31, 03 maj 2017

Do góry
Dzisiaj na spacerze w lasku takie gniazdo zobaczyłam miedzy drzewami na wysokości, 1,5 m.
Jak się okazało ( po sprawdzeniu w necie) to gniazdo i jaja drozda śpiewaka, którego często słyszę i często zaglądają na moją działkę

Funkie - Hosta 20:25, 03 maj 2017

Do góry
libra napisał(a)
Mam do czynienia z funkiami kilkanaście lat i pierwszy raz widzę takie objawy jak na zdjęciu. Co może być przyczyną i jak mogę im pomóc?

Tak hosta może reagować na uszkodzenie korzeni, np. ich gnicie. Warto wykopać taką hostę obejrzeć jej korzenie, usunąć uszkodzone i zasadzić w świeżej ziemi, najlepiej w doniczce z solidnym drenażem i obserwować. Pozdrawiam.
Krokusowy zakątek 20:24, 03 maj 2017

Do góry
Dzięki Toszka - na razie czeka mnie zdarcie darni przy 30m boku a potem przy kolejnych 30m dobrze, ze chociaż ostatnia strona nie jest "zatrawiona". Jak zedrę darń to wyściółkuję korą. Zastanawiam się jeszcze nad ekobordem.

Muszę wam powiedzieć, że z dzisiejszych robót ogrodowych jestem zadowolona Niby zwykła kora - a jednak ogromnie wszystko zmienia. Szkoda tylko, że ta przekompostowana taka droga jest :/

Mirkowy ogród (początki) 20:23, 03 maj 2017

Do góry
kitek81 napisał(a)
Też miałam takie larwy, teraz znalazłam w necie, że to poczwarka motyla, jakiego to już nie wiem
może tu coś znajdziesz dla siebie?
http://www.zollopuchowko.lasy.gov.pl/aktualnosci/-/asset_publisher/5yjDW64087zK/content/roznorodnosc-owadow-odnajdywanych-w-trakcie-jesiennych-poszukiwan-szkodnikow-w-sciole-/pop_up?_101_INSTANCE_5yjDW64087zK_viewMode=print#.WQmfOsakK00
Dziękuję za link Popatrzę.
Kasiu dla ciebie tulipanki
Mirkowy ogród (początki) 20:18, 03 maj 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Jesli duże to może być furczak, nie niszcz

Dziękuję Kasiu
Mirkowy ogród (początki) 20:16, 03 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka a jak rozmnazasz rozchodniki bo sie nie doczytalam, czy przez liscie? Czy szczepki?

Mirka ogladam te twoje mlode hortensje i sie za glowe lapie ile moglam juz miec sadzonek. Czlowiek jezdzi po tych szkolkach i placi, a moglby miec swoje juz od dawna. Tyle patykow wywalonych a pozniej spalonych.

No nic za nim cos glupiego zrobie to sie juz zastanowie.
Elu na drugi raz pomyślisz zanim wyrzucisz albo się na O poradzisz. Rozchodniki rozmnażam w wiekszości przez podział karpy na sadzonki.Z lisci i pędów też robiłam ale sadzonka dłuzej się rozrasta.
Wczoraj dzieliłam rozchodnika.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 20:13, 03 maj 2017

Do góry
Życzę wszystkim dużo słońca

Moja bajka 20:12, 03 maj 2017

Do góry
tutaj zimą stał karmnik. Teraz donica z pelaśkami . Pomiżej na balustradzie wisi takie cacuszko od Sylwi

tak się zastanawiam czy by przed tą bordową leszczyną nie posadzić np. horty bukietowej żeby przelewała się trochę w stronę trawnika i robiła za przesłonę, żeby tak nie było od razu widać wszystkiego jak na dłoni. Ech, mój biedny klonik. Podpowiecie coś?

Tu jeszcze nie skończyła kwitnąć magnolia, a już zaczyna obiela. Fajnie

brunnery są fajowe. Cudne nawet z liści, a poza tym dość długo kwitną
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 20:11, 03 maj 2017

Do góry
Ania z Zielonego Wzgórza 20:10, 03 maj 2017

Do góry
Przez dwa dni mąż kopał dziurę pod drugi zbiornik na wodę, a, że trzeba było ziemię z gliną, a raczej w większości glinę wykorzystać, to rabata przy wjeździe i skalniak zostały powiększone
Dziura, nie taka mała a jak cieszy
Moja bajka 20:06, 03 maj 2017

Do góry

wystawiłam już dziś moje własnoręcznie wyhodowane pelaśki na zewnątrz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies