Mam trochę wskazówek, więc mocno się postaram, ale nawet jak uda mi się je uratować to trzeba będzie kilku lat, żeby odbudowały się do takiego stanu jak były w ubiegłym roku.
A widziałaś moje rh???? Na szczęście róże odbiły od ziemi, prawie wszystkie musiałam przyciąć po ziemi. Tawułom wszystkim umarzły kwiaty, bzy nie kwitną. Wszystko takie nijakie, niby busz, ale bez kwiatów, a ja przecież kwiatkowa jestem. Ledwo się wiosna zaczęła, a ja już robiłabym zmiany, ciągle czuję jakiś niedosyt.
Nie usuwam kostrzewie kwiatów ja lubię jak ona kwitnie przewieszając się nad trawnikiem.
Mam nadzieję, że dalszy ciąg wiosny nie namiesza w kwitnieniu.
Jak kwitły tulipany było kolorowo, teraz kwitnie niewiele, ale zielony busz jest.
Mnie się właśnie zielony busz podoba
Rh widziałam, smutne to... U mnie już w zeszłym roku jeden padł, musiałam wymienić. Sadzone były wszystkie jednakowo, w szpalerze, w tych samych warunkach, oczywiście identyczne sadzonki. I ta środkowa po prostu zaczęła marnieć, w ciągu roku padła całkiem...
I nie pociesza mnie stwierdzenie, ze mam miejsce na nowe chciejstwa, mi szkoda roslinki mimo wszystko.
Mam tak samo wkładam tyle serca i pracy w rozwój roślin, a im coś nie pasuje i marnieją. U mnie dużym problemem jest ziemia VI kl. W lecie potrafi nie spaść ani kropla deszczu przez 2 miesiące, chociaż dookoła czasem pada. Pamiętam jak kiedyś byłam w miejscowości o nazwie Wilcza Wola coś zaczęliśmy rozmawiać o roślinach i ogródkach, a tam kobieta mi mówi. Pani tu nic nie urośnie, ziemia VI kl nie ma szans na żaden ogródek. Jednak jak się czegoś bardzo chce to da radę.
To bardzo stare bukszpany, maja sporo ponad dwadzieścia lat. wszystkie moje bukszpany sama ukorzeniałam, dbałam i przycinałam. Mam ich naprawdę dużo. Zimą to one w ogrodzie grają pierwsze skrzypce.
Kolory cudne, ogród masz taki nasycony zielenią i kolorami i w maju jest chyba najcudniejszy
Pomysłowe zestawienie Dorotko tych czosnków z bukiem, musze jesienia pod swoim tez posadzic, bo mam pod nim lawendy ale zestarzały sie juz i brzydkie sa.
Żałuje strat w rh - u mnie też jakies niewydarzone w tym roku - azalie jeszcze jakie takie ale rodki to porazka, po jednym kwiatku albo wcale....
Pozdrawiam