Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:41, 04 sty 2021

Do góry
To fajnie Jolu Nareszcie wolne.
*.: U Szarotki :. * 09:56, 04 sty 2021

Do góry
Zamiast białych kamyków daj jasnoszare. Będzie lepiej, biel zbytnio rzuca się w oczy. Białe kamienie do akwarium - do ogrodu nie pasują, chyba że jest biało-czarny...
Pokażcie swoje trawniki 09:52, 04 sty 2021

Do góry
Wypasiony, jak sałata, brawo!
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:48, 04 sty 2021

Do góry
Reniu, w niektórych byłam po 9 razy, a w niektórych po 3-4 razy to by się jeszcze pomnożyło...sama jestem tym zachwycona.. Kiedyś na jednym wyjeździe zaliczyliśmy 32 zamki...

Książka- jak tylko dostanę będę apelować o zakup, aby pomóc mi przetrwać do wiosny
A autograf - z przyjemnością... mam specjalne miejsce w ogrodzie do podpisywania
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:32, 03 sty 2021

Do góry
Widzę dużą przemianę...w swoich Klientach, co uciekają na wieś, także słyszałam, że ludziska kupują kontenery mieszkalne i z blokowiska na wieś, na działki...
A tam warzywa, kury, a nawet kozy i własne sery...to dopiero dokonania.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:30, 03 sty 2021

Do góry
W tej chwili się drukuje druga, a już mam gotową (prawie) trzecią książkę o warzywnikach. U mnie zawsze warzywniki były ważne. Teraz są bardzo w modzie z powodu pandemii. Każdy chce uprawiać, nawet mój starszy syn, co ma tylko balkon. Nigdy nie chciał a teraz chętnie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:27, 03 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Powiem Ci, że 15 lat jeździłam po Anglii i te 193 ogrody plus Niemcy, Holandia i wszelkie możliwe najlepsze wystawy - to mam 600 tys. zdjęć, do końca życia inspiracji mi starczy. Jak teraz wybieram zdjęcia do książki, to mam materiały na 100 książek a może i mało powiedziane. Mam zdjęcia na każdy temat...przeglądam codziennie i myślę: ja tam naprawdę byłam? Nieraz po 4 razy w roku w Anglii, po 17 ogrodów na jeden wyjazd, to jakaś niemożliwa sprawa...

Czasem mi szkoda jechać, bo nie widzę wtedy co w moim ogrodzie kwitnie...Rozumiem Ciebie, ale ja to już przeżyłam, choć nie powiem..wiadomo że zawsze się coś nowego wypatrzy, ale na skaranie - bo zaraz by się chciało mieć albo zrobić. Muszę teraz wykorzystać to, co mam i już

Książka to będzie dla nas wspaniały prezent Kopalnia inspiracji przefiltrowana przez Ogrodniczkę z intuicją to będzie uczta dla duszy i oczu Nie mogę się doczekać
Znowu na wsi 21:24, 03 sty 2021

Do góry
Jola, już kwitnie teraz? Też mam, muszę zobaczyć czy u mnie zakwitła.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:22, 03 sty 2021

Do góry
Powiem Ci, że 15 lat jeździłam po Anglii i te 193 ogrody plus Niemcy, Holandia i wszelkie możliwe najlepsze wystawy - to mam 600 tys. zdjęć, do końca życia inspiracji mi starczy. Jak teraz wybieram zdjęcia do książki, to mam materiały na 100 książek a może i mało powiedziane. Mam zdjęcia na każdy temat...przeglądam codziennie i myślę: ja tam naprawdę byłam? Nieraz po 4 razy w roku w Anglii, po 17 ogrodów na jeden wyjazd, to jakaś niemożliwa sprawa...

Czasem mi szkoda jechać, bo nie widzę wtedy co w moim ogrodzie kwitnie...Rozumiem Ciebie, ale ja to już przeżyłam, choć nie powiem..wiadomo że zawsze się coś nowego wypatrzy, ale na skaranie - bo zaraz by się chciało mieć albo zrobić. Muszę teraz wykorzystać to, co mam i już
Płytki staw na łące-torfowisku, czy można częściowo zasypać ziemią z pogłębienia? 21:16, 03 sty 2021

Do góry
Trzeba wykonać badanie hydrogeologiczne, to robią specjaliści, którzy zrobią testy przepuszczalności, modelowanie wód gruntowych, będą w stanie przewidzieć jak zachowa się staw po pogłębieniu i różne inne specjalistyczne sprawy..

Może okazać się że teraz woda jest, ale jak pogłębicie, przebijecie się do czegoś, i woda może całkowicie zejść ze stawu, połączy się z ciekiem wodnym czy sama nie wiem z czym. Oni będą w stanie to wyjaśnić. Sami nie bierzcie się za to, skoro to ważna sprawa, a nie jakiś tam mały stawik.

Muł można użyć, jest bardzo żyzny, tylko najpierw musi swoje odleżeć i obeschnąć. Taka maziaja do niczego się nie zda. Powinna być przesypywana, ruszana koparką. Także organizmy w niej powinny wrócić do stawu.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:14, 03 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dziękuję.
Tęsknię za podróżami, choć uzmysłowiłam sobie, że w zasadzie swoje marzenia zaspokoiłam u siebie...no ale jakieś rośliny przydałoby się przytargać z podróży.

Wiem Danusiu że spełniasz marzenia u siebie ale podróże poza znajdywaniem fajnych roślin wiele dają. Ty masz pełną głowę inspiracji ale czasem coś się zobaczy, drobnostkę, szczegół i już nowy pomysł wpada szczególnie osobom z taką jak Ty wyobraźnią
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:07, 03 sty 2021

Do góry
Mira, to nie ty chyba? NO taka zmyłka? Wracaj do twarzyczki
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:06, 03 sty 2021

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Danusiu życzę aby ten rok był cudowny, zdrowy i oddał nam to co stary zabrał. Życzę nam uwolnienia bo bardzo brakuje podróży po ogrodach Ja jestem w pierwszej grupie i pewno w tym miesiącu już się zaszczepię.Będę też szczepić innych i zachęcam do szczepień gorąco. Tylko to pozwoli nam na powrót do naszych cudownych spotkań
Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję.
Tęsknię za podróżami, choć uzmysłowiłam sobie, że w zasadzie swoje marzenia zaspokoiłam u siebie...no ale jakieś rośliny przydałoby się przytargać z podróży.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:04, 03 sty 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

A nie będzie z czasem słabszego kwitnienia?

Nie, wprost przeciwnie, raczej będzie większa kępa i coraz więcej kwiatów, chyba że coś zgnije. Ale moim zdaniem jak mam dalie kilka lat, karpy stają się ogromne i tak ciężkie i kwiatów jest cała masa.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:13, 03 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tyle mogą rosnąć ile wytrzymają. Gdy kępy byłyby zbyt duże, należy je wykopać i podzielić ale górnego limitu to ja nie stosowałabym - ile będzie żyła tyle będzie dobrze.

A nie będzie z czasem słabszego kwitnienia?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:49, 03 sty 2021

Do góry
Dzięki bardzo i nawzajem
Ogród w trakcie tworzenia 19:58, 02 sty 2021

Do góry
A jak z wietrzeniem?
Żywopłot strzyżony liściasty 19:56, 02 sty 2021

Do góry
Rozjaśnić możesz ognikiem szkarłatnym który ma żółte owoce zimą, super to wygląda. Cisem na pewno nie rozjaśnisz a raczej wprost przeciwnie, cis ma bardzo ciemne igły, chyba że jest odmiany Aurea.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:52, 02 sty 2021

Do góry
Tyle mogą rosnąć ile wytrzymają. Gdy kępy byłyby zbyt duże, należy je wykopać i podzielić ale górnego limitu to ja nie stosowałabym - ile będzie żyła tyle będzie dobrze.
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 19:49, 02 sty 2021

Do góry
Wokół róży wbij dwa kołki, następnie przywiąż włókninę owijając kołek, zrób tzw. "cukierek" a w środku "cukierka nasyp ziemię wokół miejsca szczepienia róży.
Tylko nie teraz, teraz jest zbyt ciepło.

Ostrokrzewu nie ruszaj, najwyżej jak zacznie wiać ostro mrozem, wtedy postaw osłonę p.wiatrową. Albo go owiń.

Albo wbij gałązki choinkowe wokół jakby rosły inne rośliny zimozielone.
Ja się na gramaturze nie znam, każda będzie lepsza niż żadna, to nie na cyfry się strzela tylko na działanie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies