Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Moja codzienność - ogród Oli 12:01, 09 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Ola a ten stawik i altana były w Danki projekcie ?

Ana powiem tak wtedy jeszcze nie myślałam o tak drastycznych zmianach. Stare oczko miało być oprawione w prostokątną rabatę ze żwiru, nasadzenia zupełnie inne, altana w innym stylu a pomiędzy nimi drewniany taras.
Jednak gusta się zmieniają i zeszłej zimy wymyśliliśmy zmiany. Ogólnie tyły mają mało wspólnego z projektem np. grujecznikowa miała być różanką pomimo tego myślę, że udało nam się stworzyć fajną przestrzeń nie kłócącą się z frontem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:00, 09 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
pisałam kiedyś, wiosną cały ogród dostaje biohumus, potem florowit raz w miesiącu. W sezonie hortensje dostają zazwyczaj raz jeszcze poza tym nawóz do hortensji.
Te wiotkie gałązki w Vanilkach to standard, szczególnie tych młodziutkich. Pamiętam ze w pierszym sezonie bez znaczenia czy vanilki i czy limki strasznie szybko przekwitły. zrobiły się brązowe i brzydkie. Teraz niektóre kwiatostany które dotykają do traw są przypalone. Może to dziwne ale tak jakby trawy je uszkodziły, ale biorąc pod uwagę, że one są ostre to wszystko możliwe

W takim razie mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będzie lepiej
W jakich pojemnikach kupujesz florovit? ... bo chyba sporo litrów tego wylewasz?
Moja codzienność - ogród Oli 10:16, 09 sie 2015

Do góry
Ola a ten stawik i altana były w Danki projekcie ?
Ogródek Iwony 06:46, 09 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
i dobrze, że nie wzięliście flamingo, mam i on brzydki jest... ładny jest tylko w pierwszej fazie rozwijania się liści... Pamiętam jak go kupowałam 5 lat temu wiosną to mi Pan w ogrodniczym wcisnął kit, że takie liście będzie miał cały sezon....

edit.
no dobra, może nie brzydki ale nic szczególnego

Na szczęście pan w szkółce cierpliwie mi wszystko pokazywał.
No i wiadomość. To już drugi szkółkarz, który twierdzi, że Nigra i Pisardii nie mają jadalnych owoców.
Ja twierdziłam, że jadłam smaczne śliwki. Pytał się mnie, czy może to była śliwa dziecięca? Na mojej pisardii te owoce były fuj. Kwaśne i cierpkie. U Ewy bacowej smaczne. Bądź tu człowieku mądry.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:02, 09 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
niedługo , moje też były kiedyś małe

No to już nie mogę się doczekać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:02, 09 sie 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Dobrze, że dodałaś, że tam stoisz, a nie klęczysz Hortki hortkami, ale proporcje rozchodników mnie rozłożyły!!! One są już na pewno powyżej Twoich kolan, prawda?
powinnam powiedzieć "przed kolano" i to by świadczyło że mam długie nogi, ale niestety prawda jest inna rozchodniki jak widać na focie są wysokości kanapy, a ta ma około 80-90cm
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:56, 08 sie 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Łooo matko kiedy moje takie urosną? U mnie na razie po trzy gałązki sterczą, ale kazda kwitnie
niedługo , moje też były kiedyś małe
Moja codzienność - ogród Oli 23:54, 08 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
kurcze mam molinie ale w takim razie inszą... ech

jest bardzo dużo odmian ta akurat należy do tych wysokich
Moja codzienność - ogród Oli 23:53, 08 sie 2015

Do góry
kurcze mam molinie ale w takim razie inszą... ech
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:50, 08 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
jeżeli z wyniku awarii energetycznej to firma naprawia, wystawia fv i oświadczenie i idzie z ubezpieczenia

dokładnie, ostatnio padła mi płyta indukcyjna w skutek przepięcia, mam ubezpieczony dom i mi zwrócił ubezpieczyciel za naprawę.
Ogródek Iwony 23:27, 08 sie 2015

Do góry
i dobrze, że nie wzięliście flamingo, mam i on brzydki jest... ładny jest tylko w pierwszej fazie rozwijania się liści... Pamiętam jak go kupowałam 5 lat temu wiosną to mi Pan w ogrodniczym wcisnął kit, że takie liście będzie miał cały sezon....

edit.
no dobra, może nie brzydki ale nic szczególnego
Moja codzienność - ogród Oli 23:23, 08 sie 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
stan na dziś

piękny stan, a ta perspektywa mniodzio
co to za trawki powiedz?
Moja codzienność - ogród Oli 22:50, 08 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
tak jak powiedziałam jeśli ma czas i ma sprzęt (chociażby wspomniana betoniarka, czy inne typu wiertarki, piły itp) to wszystkiego idzie się nauczyć
gorzej jak się wraca z pracy o 20 i jedyny wolny dzień to niedziela...

Kiedyś mój M obiłby dach deskami i położył papę sam. Z racji tego, że wraca do domu najczęściej w sobotę po południu, mimo posiadanych umiejętności musieliśmy wszystko zlecić. Przecież w niedzielę by nie robił na dachu.
Wracam do czytania
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:07, 08 sie 2015

Do góry
Marga napisał(a)
Gratuluję dorodnych Vanillek (reszta roślinek również robi wrażenie) Widać że ogrodniczka dobrze o nie dba.
staram się w każdym bądź razie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:06, 08 sie 2015

Do góry
siaaska napisał(a)
W przyszłym roku nie ma już szans żebyś przez nie zaglądała
Myślę że te brązowe kwiaty które dotykają ziemi spowodowane są poranną rosą i do tego ostrym słońcem. Pewnie przez to są przypalone.
nieeee to kwiaty umieszczone wysoko (tzn te o których pisałam )
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:42, 08 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

M nie pozowlił na swoim trawniku Wrost z kuchni serwuję napoje do basenu a potem na kanapę Normlanie jak na wczasach Tylko servisu kelnerskiego brak

oj tam
no właśnie ja w trosce o trawę, bo u nas na kostce stoi
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:10, 08 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
A juz miałam pytać gdzie basen postawiliście

M nie pozowlił na swoim trawniku Wrost z kuchni serwuję napoje do basenu a potem na kanapę Normlanie jak na wczasach Tylko servisu kelnerskiego brak
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:05, 08 sie 2015

Do góry
A juz miałam pytać gdzie basen postawiliście
Pszczelarnia 20:57, 08 sie 2015

Do góry
Ewciu z okazji dnia pszczółki buziaczki przesyłam
Moja codzienność - ogród Oli 13:55, 08 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

U nas M jak wycenił u "fachowców" wymurowanie tych donich wokół domu to też uznał,że będzie uczył się podczas tej roboty ale zrobi to sam po pracy.i codziennie do betoniarki ale jest jak chciał,ja i on jesteśmy dumni i kasy na rośliny wystarczyło
tak jak powiedziałam jeśli ma czas i ma sprzęt (chociażby wspomniana betoniarka, czy inne typu wiertarki, piły itp) to wszystkiego idzie się nauczyć
gorzej jak się wraca z pracy o 20 i jedyny wolny dzień to niedziela...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies