Dementuje
Nie mam poprzypalanych hortensje przez slonce, ale dziwnie w trzech miejscach na styku hortensje miskanty jakby były poobcierane. Najgorzej limki przy thujach zaczęły wypuszczać listki z pąków uśpionych
skąd ja to znam
cudnie to wymyśliliście!
A temat fachowiec jest mi tez znany i o ile moj em większość rzeczy mógłby zrobić o tyle czas mu na to nie pozwala... Tak było z altaną u nas, konstrukcje zrobił w weekend majowy bo firma nie pracowała, na ścianki zabrakło juz czasu i trzeba było posiłkować sie zaprzyjaźnioną firmą przed zimą
Ana powiem tak wtedy jeszcze nie myślałam o tak drastycznych zmianach. Stare oczko miało być oprawione w prostokątną rabatę ze żwiru, nasadzenia zupełnie inne, altana w innym stylu a pomiędzy nimi drewniany taras.
Jednak gusta się zmieniają i zeszłej zimy wymyśliliśmy zmiany. Ogólnie tyły mają mało wspólnego z projektem np. grujecznikowa miała być różanką pomimo tego myślę, że udało nam się stworzyć fajną przestrzeń nie kłócącą się z frontem
Na szczęście pan w szkółce cierpliwie mi wszystko pokazywał.
No i wiadomość. To już drugi szkółkarz, który twierdzi, że Nigra i Pisardii nie mają jadalnych owoców.
Ja twierdziłam, że jadłam smaczne śliwki. Pytał się mnie, czy może to była śliwa dziecięca? Na mojej pisardii te owoce były fuj. Kwaśne i cierpkie. U Ewy bacowej smaczne. Bądź tu człowieku mądry.
powinnam powiedzieć "przed kolano" i to by świadczyło że mam długie nogi, ale niestety prawda jest inna rozchodniki jak widać na focie są wysokości kanapy, a ta ma około 80-90cm
i dobrze, że nie wzięliście flamingo, mam i on brzydki jest... ładny jest tylko w pierwszej fazie rozwijania się liści... Pamiętam jak go kupowałam 5 lat temu wiosną to mi Pan w ogrodniczym wcisnął kit, że takie liście będzie miał cały sezon....
edit.
no dobra, może nie brzydki ale nic szczególnego
Kiedyś mój M obiłby dach deskami i położył papę sam. Z racji tego, że wraca do domu najczęściej w sobotę po południu, mimo posiadanych umiejętności musieliśmy wszystko zlecić. Przecież w niedzielę by nie robił na dachu.
Wracam do czytania