Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Malgosik 22:20, 08 sie 2015

Juzia napisał(a)

Głuptasek...jemu nie wolno!

60cm tylko? W sumie....dobre i to.
Ja tylko stopy dzisiaj sbie polewałam z węża

ja się po całości wężem polewałam
hihi
Asisko_2005 23:50, 08 sie 2015

ana_art napisał(a)
jeżeli z wyniku awarii energetycznej to firma naprawia, wystawia fv i oświadczenie i idzie z ubezpieczenia

dokładnie, ostatnio padła mi płyta indukcyjna w skutek przepięcia, mam ubezpieczony dom i mi zwrócił ubezpieczyciel za naprawę.
Asisko_2005 23:52, 08 sie 2015

Madzenka napisał(a)

sliczna kompozycja.
Asisko_2005 23:56, 08 sie 2015

U mnie w słoncu brak skali na termometrze. Koło 20.00 było prawie 30 stopni jeszcze. Gdyby nie klima, umarłabym z gorąca, nawet mając w domu troszke chłodniej, robiłam przemeblowanie w pokojach chłopaków.
Wieczorem 2 godziny w ogrodzie z wężem biegałam.

Widziałam Twój baseni, jak się moczycie z eMem-zazdroszczę.
Madzenka 09:36, 09 sie 2015

Juzia napisał(a)

A trawsko obok to....????

Julia to rozplenica NN
Margarete 09:37, 09 sie 2015

Upał i żar ....u mnie ogród wygląda koszmarnie.....zmęczone upałem rośliny, trawa nieskoszona, chwasty nie powyrywane....a część roslin zwiesza liscie mimo że leje wode 2 razy dziennie..........do tego ja sama w ten upał nie mam na nic ochoty....a u ciebie widzę ogród jak zwykle piekny, bujny i kwitnący....to chyba ta twoja ziemia sprawia ze rosliny lepiej znoszą takie afrykanskie temperatury....a to jeszcze nie koniec tej gorączki, jeszcze ponad tydzien........
Ide za waszym przykładem i musze rozłożyć basen mojego dziecka (dziecko juz ma własne dzieci a basen jeszcze nie zniszczony i na szczęście nie wyrzucony)to moze i ja ochłodze sie i spojrze na świat łaskawszym okiem...
Madzenka 09:37, 09 sie 2015

Asisko leć do marketu i kup basenik tak jak my. M kupił za 250 zł myślał, ze dla dzieciakow a zmieszczą się trzy dorosłe osoby
Ensata 09:43, 09 sie 2015

Piekne hortensje, ja sobie daje zakaz na razie kupowania spoza listy. basenu zazdroszczę. U MW też kwitnie i nic nie robi sobie z upalów
Madzenka 09:46, 09 sie 2015

Margarete napisał(a)
Upał i żar ....u mnie ogród wygląda koszmarnie.....zmęczone upałem rośliny, trawa nieskoszona, chwasty nie powyrywane....a część roslin zwiesza liscie mimo że leje wode 2 razy dziennie..........do tego ja sama w ten upał nie mam na nic ochoty....a u ciebie widzę ogród jak zwykle piekny, bujny i kwitnący....to chyba ta twoja ziemia sprawia ze rosliny lepiej znoszą takie afrykanskie temperatury....a to jeszcze nie koniec tej gorączki, jeszcze ponad tydzien........
Ide za waszym przykładem i musze rozłożyć basen mojego dziecka (dziecko juz ma własne dzieci a basen jeszcze nie zniszczony i na szczęście nie wyrzucony)to moze i ja ochłodze sie i spojrze na świat łaskawszym okiem...

Małgosiu wczoraj jak małe dzieci z M sie cieszyliśmy z tej wody w ogole nie czuliśmy skwaru

Małgosiu u mnie nie dośc że glina to na dodatek rosliny są dobrze ukorzenione. Natomaist młode latam i stale podlewam.
Miłej niedzieli zycze, u nas ma byc dzisiaj tylko +31
Madzenka 09:48, 09 sie 2015

Ensata napisał(a)
Piekne hortensje, ja sobie daje zakaz na razie kupowania spoza listy. basenu zazdroszczę. U MW też kwitnie i nic nie robi sobie z upalów

Wyłącznie pojechałam po hortensje do donic , ktorymi planuje dokonać zmian na hortensjowego rabacie... A wróciłam z innymi rzeczami

Gdybym miała duzy ogród zbudowałbym sobie staw kąpielowy! A tak nawet nie mam gdzie basenu postawić i nie mozemy kupić duzego