Staram się, żeby co roku było coś nowego, żeby z rabat nie wiało nudą.
Mam nadzieję, że mi się to udaje i widzę, że jest to zauważalne.Mam taki kawałek rabaty, który obecnie jest tylko zielony. Dla mnie trochę za monotonny, ale za kilka dni zakwitną tam kolejne lilie i wtedy będzie tam najładniej.
Świętokrzyskie obfituje w dużą ilość zabytków, tak jak i Śląskie rejony.
Pozdrawiam
Haniu co masz na uwadze z tym bobaskiem?
Lilie zamówiłam w tym samym miejscu, promocja nadal jest.
Właśnie się głowię gdzie wcisnąć, a sucho okropnie. W ubiegłym roku nie zdążyły zakwitnąć i bałam się, że cebule zmarnieją. Na szczęście przetrwały i nawet zakwitły.
Iwonko te jeżówki wysiewałam 3 lata temu miały być czerwone, z Twoich nasionek dopiero rosną, może w przyszłym roku zakwitną. Róże cieszyły mnie swoimi kwiatami, teraz odpoczywają. Za miłe słowa dziękuję.
Powojnik Purpurea Plena Elegans pierwsze kwiaty pokazał około 10 VI i ciągle ładnie kwitnie, długo na niego polowałam i teraz bardzo się cieszę, że dobrze przetrwał zimę i ładnie kwitnie. Jego kwiaty są małe. Jeżówek kwitnących mam sporo, a jeszcze mam też tegoroczne siewki, które mam nadzieję, że w przyszłym roku też zakwitną. Bardzo mnie to cieszy jak komuś podoba się to co mam w ogródku.
Dziękuję, bardzo lubię ich zapach, a i sam kwiat mają piękny. W ubiegym roku kupiłam w cenie promocyjnej o tej porze roku. Nie zażyły zakwitnąć, a w tym roku kwitną ku mojemu zdziwieniu.
Lilie dziękują Miałem taką piękną lilię Big Brother i po zimie gdzieś zginęła...szkoda ale cóż...
Pysznogłówka kupowana była na targu...pani, która sprzedawała mówiła że ta jest miniaturowa, a kiedy spytałem czy nie ma wysokich, odpowiedziała że nie...tak więc myślę, że ta wysokość zostanie...I tutaj znowu szkoda, bo chciałem tą wysoką odmianę dać na tył rabaty...ale jest pomysł że zapełnię ją tam miskantami, ostróżkami itd.
Radziu lilie cudnej urody masza ta pysznogłówka to może w przyszłym roku będzie wyższa, czy wiesz, że na pewno jest z niskich? moje w tym roku niskie wyrosły bo byłe jesienią dzielone i przesadzane, no i dodatkowo susza, więc wielkość tych roślinek w tym roku jest znacznie mniejsza niż w tamtym roku.... pozdrawiam Radziu, kolorowo jest i to jest to
Witaj, a ja właśnie myślę o tej gipsówce między liliami, kosmosy wsadziłam przed lilie no i są jednoroczne. Wiem, że się wysiewają, ale gwarancji nie ma, a gipsówka to bylina. No i to połączenie, chcę mieć na grządce bukiety.
Witaj. Świetnie połączenie kwiatów zrobiłaś. Tylko nie sadź tam gipsowki. Ona jest sporą roślinka i może Ci zagłuszyć inne kwiaty. Z liliami owszem.
Ale się rozkrecasz....... Powodzenia. Pozdrawiam. AGH
Tawułki coś w tym roku nie chcą rosnąć...albo to przez przesadzenie, albo mrówki, albo susze...albo niestety wszystko na raz...
Ale i tak będą przesadzone...ich miejsce zajmą pysznogłówki miniaturowe...
Nad hostami zawsze się zastanawiam czy pozwolić im kwitnąć...czy ściąć pędy kwiatowe żeby siły poszły w liście...ale zawsze tylko zastanawiam...jak do tej pory zostają...bo trzmiele mają uciechę