Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ukojenie 19:48, 07 lip 2018

Do góry
Troche fotek po krotkiej burzy:

Lilie smolinosy od Tesciowej

Jezowka nn

Liliowiec

Jezowki orange skiper
Przedziwny Ogród 16:02, 07 lip 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Witaj, a ja właśnie myślę o tej gipsówce między liliami, kosmosy wsadziłam przed lilie no i są jednoroczne. Wiem, że się wysiewają, ale gwarancji nie ma, a gipsówka to bylina. No i to połączenie, chcę mieć na grządce bukiety.

Już sobie wyobrażam, jak będzie pięknie

Ogród na piasku i z wielkim murem 13:33, 07 lip 2018

Do góry
Ładne cholercia są te lilie

Aluw ubiegłym roku narzekałaś to teraz się odwdzięczyły.

Mnie przez trzy lata było ciągle za mało kwitło w/g sadzenia, w tym roku wyszły.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:47, 07 lip 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
ogladnelam piekny kacik wypoczynkowy pod orzechem i cudne rabatki

alez masz piekne te lilie
moje pomidory jeszcze zielone

dziękuję Izabelo

Ogród na piasku i z wielkim murem 11:36, 07 lip 2018

Do góry
Lilie masz dorodne. Samo zdrowie z nich tryska.
Ogródek Ewy 23:49, 06 lip 2018

Do góry
Nallar napisał(a)
Wracam do swojego ogródka.

Świetne to zestawienie. Cudnie wyglądają lilie z anabelkami
Ogród pod akacjami 22:20, 06 lip 2018

Do góry
Coś z innej bajki.

Czy ktoś z Was krzyżuje lilie? To moja krzyżówka.

Pozdrawiam

Maria J.
Gożdzikowa - wiejski ogród 16:05, 06 lip 2018

Do góry
ogladnelam piekny kacik wypoczynkowy pod orzechem i cudne rabatki

alez masz piekne te lilie
moje pomidory jeszcze zielone
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:44, 06 lip 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dorotko u Ciebie zawsze się coś dzieje Te kolory dodają zawsze energiiBardzo lubimy z Emem Twoje tereny. Pozdrawiam.
Staram się, żeby co roku było coś nowego, żeby z rabat nie wiało nudą.
Mam nadzieję, że mi się to udaje i widzę, że jest to zauważalne.Mam taki kawałek rabaty, który obecnie jest tylko zielony. Dla mnie trochę za monotonny, ale za kilka dni zakwitną tam kolejne lilie i wtedy będzie tam najładniej.
Świętokrzyskie obfituje w dużą ilość zabytków, tak jak i Śląskie rejony.
Pozdrawiam

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:31, 06 lip 2018

Do góry
Anabell napisał(a)
Haniu co masz na uwadze z tym bobaskiem?
Lilie zamówiłam w tym samym miejscu, promocja nadal jest.
Właśnie się głowię gdzie wcisnąć, a sucho okropnie. W ubiegłym roku nie zdążyły zakwitnąć i bałam się, że cebule zmarnieją. Na szczęście przetrwały i nawet zakwitły.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:24, 06 lip 2018

Do góry
Ivvvona napisał(a)
U Ciebie zawsze jest na co popatrzeć, mnóstwo kolorów i piękne zestawienia roślin. Nie wiem co najpierw chwalić, ale chyba róże i lilie zasługują na wyróżnienie. Szkoda, że jeżówki nie powtórzyły kolorów, ale ich ilość jest imponująca.
Iwonko te jeżówki wysiewałam 3 lata temu miały być czerwone, z Twoich nasionek dopiero rosną, może w przyszłym roku zakwitną. Róże cieszyły mnie swoimi kwiatami, teraz odpoczywają. Za miłe słowa dziękuję.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:18, 06 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dorotko, ale pięknie i kolorowo,
To lubię i to bardzo.
Powojniki piękne. Na powojnik Purpurea Plena Elegans mam jeszcze chęć.długo on kwitnie ??
Jeżówki cieszą i nas i wszelakie owady. Świetne to widoki.
Maczki też masz ładne.
No i lilie, cudniaste.
Powojnik Purpurea Plena Elegans pierwsze kwiaty pokazał około 10 VI i ciągle ładnie kwitnie, długo na niego polowałam i teraz bardzo się cieszę, że dobrze przetrwał zimę i ładnie kwitnie. Jego kwiaty są małe. Jeżówek kwitnących mam sporo, a jeszcze mam też tegoroczne siewki, które mam nadzieję, że w przyszłym roku też zakwitną. Bardzo mnie to cieszy jak komuś podoba się to co mam w ogródku.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:07, 06 lip 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Czytam że kupujesz cebulki, jakie w tym roku?
Też lilie, jak zdążą zakwitnąć zobaczysz jesienią.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:03, 06 lip 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Dorotko, imponujące lilie
W tym roku mam trochę więcej niż w zeszłym, ale jeszcze chyba dosadzę
Dziękuję, bardzo lubię ich zapach, a i sam kwiat mają piękny. W ubiegym roku kupiłam w cenie promocyjnej o tej porze roku. Nie zażyły zakwitnąć, a w tym roku kwitną ku mojemu zdziwieniu.

Z ogródka na wsi 13:58, 06 lip 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Radziu lilie cudnej urody masza ta pysznogłówka to może w przyszłym roku będzie wyższa, czy wiesz, że na pewno jest z niskich? moje w tym roku niskie wyrosły bo byłe jesienią dzielone i przesadzane, no i dodatkowo susza, więc wielkość tych roślinek w tym roku jest znacznie mniejsza niż w tamtym roku.... pozdrawiam Radziu, kolorowo jest i to jest to

Lilie dziękują Miałem taką piękną lilię Big Brother i po zimie gdzieś zginęła...szkoda ale cóż...

Pysznogłówka kupowana była na targu...pani, która sprzedawała mówiła że ta jest miniaturowa, a kiedy spytałem czy nie ma wysokich, odpowiedziała że nie...tak więc myślę, że ta wysokość zostanie...I tutaj znowu szkoda, bo chciałem tą wysoką odmianę dać na tył rabaty...ale jest pomysł że zapełnię ją tam miskantami, ostróżkami itd.

Pozdrawiam
Z ogródka na wsi 12:55, 06 lip 2018

Do góry
Radziu lilie cudnej urody masza ta pysznogłówka to może w przyszłym roku będzie wyższa, czy wiesz, że na pewno jest z niskich? moje w tym roku niskie wyrosły bo byłe jesienią dzielone i przesadzane, no i dodatkowo susza, więc wielkość tych roślinek w tym roku jest znacznie mniejsza niż w tamtym roku.... pozdrawiam Radziu, kolorowo jest i to jest to
Przedziwny Ogród 11:51, 06 lip 2018

Do góry
Witaj, a ja właśnie myślę o tej gipsówce między liliami, kosmosy wsadziłam przed lilie no i są jednoroczne. Wiem, że się wysiewają, ale gwarancji nie ma, a gipsówka to bylina. No i to połączenie, chcę mieć na grządce bukiety.
Ptasi gaj 11:38, 06 lip 2018

Do góry
Mam tez lilie, ale cos maja malo pakow w tym roku za to liscie ogromniaste

Przedziwny Ogród 00:11, 06 lip 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Witaj, ja dzisiaj posadziłam jeżówki koło lilii, a między nie kosmos, dosadzę jeszcze gipsówkę, ale muszę dopiero kupić przez internet. A lilie piękne, takich nie mam, a chcę. Miejsce na wsadzenie się znajdzie.Pozdrawiam

Witaj. Świetnie połączenie kwiatów zrobiłaś. Tylko nie sadź tam gipsowki. Ona jest sporą roślinka i może Ci zagłuszyć inne kwiaty. Z liliami owszem.
Ale się rozkrecasz....... Powodzenia. Pozdrawiam.
AGH
Z ogródka na wsi 23:45, 05 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Radziu widzę ,że masz i pokazałeś to wszystko co bardzo lubię
Piękne lilie. Liliowce. Róże. Szalwie . Tawulki
I kwitnące hosty.
Piękne lato.
Fajny ten gość na kwiatku . Jeszcze takiego nie widziałam.

Tawułki coś w tym roku nie chcą rosnąć...albo to przez przesadzenie, albo mrówki, albo susze...albo niestety wszystko na raz...

Ale i tak będą przesadzone...ich miejsce zajmą pysznogłówki miniaturowe...

Nad hostami zawsze się zastanawiam czy pozwolić im kwitnąć...czy ściąć pędy kwiatowe żeby siły poszły w liście...ale zawsze tylko zastanawiam...jak do tej pory zostają...bo trzmiele mają uciechę

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies