Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród kwiatowy

Ogród kwiatowy

anabuko1 15:25, 15 lip 2018

violaskom napisał(a)

Mam to z każdą nową rośliną. Czy pisałaś do Dobrepole w sprawie wysyłki?

Tak, pisałam czekam na odpowiedź.
ależ piękna seria kolorowych roślin i kwitnień
Na żywo to dopiero musi wyglądać przepięknie.
Chyba szybko nie wyszyłabym z takiego ogrodu
Ja oglądam z buzią uśmiechnięta.A mąż mnie pyta co tam widzisz takiego radosnego ??
I weź tu człowieku wytłumacz,że znowu ogród i kwiatki.
Ale jakie piękne!!
Oj Wiolu, chyba z tobą miałabym o czym i to duzo rozmawiać na żywo
I te słoneczne rudbekie
Lilie piękne.I też masz dużo .Sadzisz je po kilka sztuk ??zy tak ci się ładnie rozrosły ??
Dalie piękne, liliowce, floksy, lilie,,piękne

violaskom 15:41, 15 lip 2018

Te żółte lilie to z zakup z ostatniej Gardenii. Kupiłam jeszcze inne, ale one jeszcze są w pąkach. Dalie u mnie też dopiero się rozkręcają. Ja lubię sadzenie w dużych kępach. Mam parę roślin porozrzucanych po ogrodzie. Na jesień zamierzam wszystko połączyć w jedną kępę. W ubiegłym roku na jesieni robiłam 2 nowe rabaty, ale to zupełna porażka. Kupiłam parę odmian krwawnika i zupełnie mi się nie podoba. Wygląda jak śmieć. Ale na tym to polega, że cały czas coś się zmienia i się człowiek urobi po łokcie. I jeszcze jest zadowolony!
violaskom 15:51, 15 lip 2018

Kasiolaaa 17:04, 15 lip 2018

Wszystko takie kwitnace sliczne liatry klosowe przepiekne mam jeden krzaczek u ciebie super to wyglada bo jest ich wiecej
anabuko1 17:11, 15 lip 2018

violaskom napisał(a)
Te żółte lilie to z zakup z ostatniej Gardenii. Kupiłam jeszcze inne, ale one jeszcze są w pąkach. Dalie u mnie też dopiero się rozkręcają. Ja lubię sadzenie w dużych kępach. Mam parę roślin porozrzucanych po ogrodzie. Na jesień zamierzam wszystko połączyć w jedną kępę. W ubiegłym roku na jesieni robiłam 2 nowe rabaty, ale to zupełna porażka. Kupiłam parę odmian krwawnika i zupełnie mi się nie podoba. Wygląda jak śmieć. Ale na tym to polega, że cały czas coś się zmienia i się człowiek urobi po łokcie. I jeszcze jest zadowolony!

O widzisz, to obie byłyśmy na Gardenii,Może gdzieś się mijałyśmy
Masz rację człowiek uczy się, zmienia,Urobi się się jak głupi i jeszcze jest zadowolony.
Mało tego, jeszcze ciągle u mało i przesadza, dosadza zmienia .Znam to dobrze
Anabell 21:59, 15 lip 2018

violaskom napisał(a)
[img

Znasz nazwę tej różowej jeżówki?

Mak niebieski dwa razy zamawiałam u B i odesłali mi pieniądze bo nie było.
Leilani jest wysoka, miałam ogromnie rozrośnięty krzak, podzieliłam na 3 i zanikł.
Zbiorę nasiona cleome i wyślę ponownie, zasiejesz jesienią, może teraz się uda.
violaskom 19:06, 18 lip 2018

Anabell napisał(a)

Znasz nazwę tej różowej jeżówki?

Mak niebieski dwa razy zamawiałam u B i odesłali mi pieniądze bo nie było.
Leilani jest wysoka, miałam ogromnie rozrośnięty krzak, podzieliłam na 3 i zanikł.
Zbiorę nasiona cleome i wyślę ponownie, zasiejesz jesienią, może teraz się uda.

Double Decker - to nazwa tej podwójnej jeżówki. Haniu, czy chcesz jakieś moje nasiona? W tej chwili zbieram nasiona petunii odmiany Wave, Kosmos - Sonata White. Nasiona Cleome i orlików od Ciebie jeszcze mam. Czy orliki i cleome można wysiewać na jesień?
violaskom 19:09, 18 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Wszystko takie kwitnace sliczne liatry klosowe przepiekne mam jeden krzaczek u ciebie super to wyglada bo jest ich wiecej

Kasiu, dzięki. Wszystko wygląda lepiej w większej grupie. Liatry to silne rośliny i możesz tą jedną podzielić na parę mniejszych.
violaskom 19:18, 18 lip 2018

U mnie leje, a nowe rośliny czekają na wsadzenie. Dziś kupiłam 2 nowe odmiany kocimiętki. Nepeta Neptune i Summer Magic. Niski kłosowiec Agastache Beelicious Purple. Żółty złocień właściwy Leucanthemum Goldfinch, dzielżan Salsa. Ostróżki, lilie i floksy czekają od ubiegłego tygodnia.

Gosialuk 20:34, 18 lip 2018

Żeby w końcu przestało padać. Też dziś się wybrałam na zakupy. Zauważyłam, że jak nie mogę podziałać fizycznie, to rekompensuję to sobie zakupami. Na wiosnę też tak było.