Wszędzie znajdują się rzeźby w przeróżnych pozach. Tego pierwszego mogłabym przygarnąć co by sobie odpoczywał w cieniu moich świerków Wygląda na pozytywnie zakręconego luzaka
Dorotko część napewno jest oddana bo mówili czy pisali w mediach. Stąd moje pytanie. Bo Kielce niedaleko to może bym się skusiła jeszcze w wakacje
PS super te rzeźby ... też bym z chęcią jakąś przygarnęła
Szydłów jest spory kawałek od Sandomierza, bliżej jest piękny zamek w Baranowie Sandomierskim, lub Ujazd z największymi ruinami zamku w Europie. Poza tym eksponaty ze skarbczyka przeniesione są do budynku szkolnego w Szydłowie. Synagoga też jest cała w rusztowaniach, w zamku też prowadzą jakieś prace. Kiedy planujesz wyprawę do Sandomierza?
28-29 lipiec
Oprócz Sandomierza mamy w planie Baranów Sandonierski i Ujazd.
I marzy mi się Ogród na rozstajach.
Ale masz piękne lilie Dorotko. Moje prawie wszystkie zniszczył padający od tygodnia deszcz.
Jeszcze w Tarnobrzegu jest pałac Dzikowskich, co prawda nie byłam w środku ( aż wstyd), ale z zewnątrz jest ładnie odnowiony. W ogrodzie na rozstajach byłam kilka lat temu.
Częśc lilii już przekwitło, ale na jednej rabatce dopiero się rozkręcają, jutro obfocę.
Podglądam często po cichu a dziś głośno,
cudowne sielskie babciowanie, bajeczny kolorowy lipcowy pachnący ogród - taki spokój się wyczuwa u Ciebie w ogrodzie no i te wycieczki i relacje które uwielbiam.
Teraz już wiem że jesteś skarbnicą wiedzy o świętokrzyskim - jest wiele miejsc pieknych wartych odwiedzenia.