Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 21:22, 17 lip 2018

Sporo zabytków w tym momencie jest w renowacji.

Dorota123 21:30, 17 lip 2018

Wszędzie znajdują się rzeźby w przeróżnych pozach. Tego pierwszego mogłabym przygarnąć co by sobie odpoczywał w cieniu moich świerków Wygląda na pozytywnie zakręconego luzaka

anka_ 21:39, 17 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
Jestem w Kielcach obok tego ogrodu co miesiąc, ale on chyba jeszcze nie jest oddany do zwiedzania. W ubiegłym miesiącu przeszliśmy się wzdłuż ogrodzenia, trwały tam prace "budowlane" i ogrodnicze. Byłam w pobliżu też dzisiaj, ale deszcz nie sprzyjał spacerom. W przyszłym miesiącu sprawdzę, czy udostępniony

Dorotko część napewno jest oddana bo mówili czy pisali w mediach. Stąd moje pytanie. Bo Kielce niedaleko to może bym się skusiła jeszcze w wakacje

PS super te rzeźby ... też bym z chęcią jakąś przygarnęła
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
JoannA 21:44, 17 lip 2018

Piękny ten Twój Szydłów Dorotko. Wybieramy się do Sandomierza, ale czy wystarczy nam czasu żeby choć na chwilę tam zajrzeć?
Dorota123 23:23, 17 lip 2018

anka_ napisał(a)

Dorotko część napewno jest oddana bo mówili czy pisali w mediach. Stąd moje pytanie. Bo Kielce niedaleko to może bym się skusiła jeszcze w wakacje

PS super te rzeźby ... też bym z chęcią jakąś przygarnęła
Będę w Kielcach 14 sierpnia, może wtedy sprawdzę, czy można pokręcić się po tym ogrodzie.

Dorota123 23:33, 17 lip 2018

JoannA napisał(a)
Piękny ten Twój Szydłów Dorotko. Wybieramy się do Sandomierza, ale czy wystarczy nam czasu żeby choć na chwilę tam zajrzeć?
Szydłów jest spory kawałek od Sandomierza, bliżej jest piękny zamek w Baranowie Sandomierskim, lub Ujazd z największymi ruinami zamku w Europie. Poza tym eksponaty ze skarbczyka przeniesione są do budynku szkolnego w Szydłowie. Synagoga też jest cała w rusztowaniach, w zamku też prowadzą jakieś prace. Kiedy planujesz wyprawę do Sandomierza?

JoannA 23:44, 17 lip 2018

28-29 lipiec
Oprócz Sandomierza mamy w planie Baranów Sandonierski i Ujazd.
I marzy mi się Ogród na rozstajach.
Ale masz piękne lilie Dorotko. Moje prawie wszystkie zniszczył padający od tygodnia deszcz.
Mari 07:13, 19 lip 2018

Piękny ogród
Dorota123 21:00, 19 lip 2018

JoannA napisał(a)
28-29 lipiec
Oprócz Sandomierza mamy w planie Baranów Sandonierski i Ujazd.
I marzy mi się Ogród na rozstajach.
Ale masz piękne lilie Dorotko. Moje prawie wszystkie zniszczył padający od tygodnia deszcz.
Jeszcze w Tarnobrzegu jest pałac Dzikowskich, co prawda nie byłam w środku ( aż wstyd), ale z zewnątrz jest ładnie odnowiony. W ogrodzie na rozstajach byłam kilka lat temu.
Częśc lilii już przekwitło, ale na jednej rabatce dopiero się rozkręcają, jutro obfocę.

mira 23:34, 19 lip 2018

Podglądam często po cichu a dziś głośno,
cudowne sielskie babciowanie, bajeczny kolorowy lipcowy pachnący ogród - taki spokój się wyczuwa u Ciebie w ogrodzie no i te wycieczki i relacje które uwielbiam.
Teraz już wiem że jesteś skarbnicą wiedzy o świętokrzyskim - jest wiele miejsc pieknych wartych odwiedzenia.

pozdrawiam