Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

AnnaCh 22:38, 18 lip 2018

Aśka masz chyba najpiękniejszy ogródek na Rodosie
asiak 22:44, 18 lip 2018

AnnaCh napisał(a)
Aśka masz chyba najpiękniejszy ogródek na Rodosie

Aniu, nie może być inaczej dla mnie najpiękniejszy
hanka_andrus 22:59, 18 lip 2018

Tak, tak! Potwierdzam! Chociaż trudne miałaś warunki w tym roku, ale dałaś czadu!
paulina_ns 23:34, 18 lip 2018

Asiu dziękuję za odpowiedź ogród cudny
mira 23:38, 18 lip 2018

asiak napisał(a)

Iwonko dziękuję bardzo
Na kratkę ma się jeszcze wspinać różyczka Pilgrim. Jeszcze jest malutka, bo sadzona na wiosnę. Może w przyszłym roku będzie ją widać zza ławki

Śliczny ten kącik z ławeczką. Pilgrim mam jest cudna - trzeba poczekać aż sobie urośnie - u mnie od 3-go roku całkowicie mnie oczarowałam.

pozdrawiam
Ewa777 07:15, 19 lip 2018

Masz tak pięknie, że wcale się nie dziwię, że codziennie biegniesz na działkę i sprawdzasz co nowego kwitnie Piękne lilie i różyczki
gosika67 10:42, 19 lip 2018

Asiu ładne kompozycje u Ciebie, duży wachlarz jeżówek,u mnie też lilie teraz mają pokaz i nawet mam podobne kolorystycznie do Twoich.
asiak 08:19, 20 lip 2018

U Iwonki przeczytałam kilka postów na temat "młodych" i "starych" ogrodników na forum.
A ja napiszę tak... jako początkowa ogrodniczka "działkowiczka" nie mająca zielonego pojęcia w tej kwestii
Zapisując się na forum, pomimo ciągłego czytania, liczyłam na tak zwane "gotowce" jaką roślinkę z jaką posadzić? Z tyłu, z przodu, dalej, bliżej?
Miałam taki mętlik w głowie i natłok myśli, że nic nie wiedziałam. Było to dla mnie za dużo, nie potrafiłam tego ogarnąć. W pewnym momencie chciałam się wycofać, bo mnie to przerastało. Wydawało mi się, że nie jestem w stanie tego wszystkiego pojąć
Byłam tą, która chce konkretnych wskazówek. Ale to wynikało z zagubienia, a nie z tego, że nie chciało mi się czytać. Czytałam bardzo dużo, ale im więcej czytałam, tym mniej wiedziałam. Za dużo na raz.
Na O spotkałam kilka osób, które dały mi "gotowce" za które im bardzo dziękuję
Toszka przede wszystkim i kilka innych wspaniałych osób. Nie chcę wymieniać, żeby kogoś nie pominąć również bardzo, bardzo im dziękuję. Bez Was nie miałabym tego, co mam
Zmierzam do tego, że większość "młodych" ogrodników jest zagubionych i pomimo czytania forum, gubi się gdzieś po drodze, ma chwile zwątpienia... dlatego liczy na konkretne porady. Bynajmniej ja tak miałam.
Dopiero dzisiaj po dwóch latach jestem bardziej obyta z ogrodami, więcej umiem, więcej wiem, mniej pytam, staram się tworzyć po swojemu. Cały czas popełniam błędy, cały czas przesadzam, latam po działce z roślinami Ale staram się to robić już sama, bez wskazówek. Ale to dopiero po dwóch latach. Początek jest zawsze bardzo trudny, jesteśmy zagubieni i stąd nasze liczenie na "gotowce" od doświadczonych ogrodników. Dzisiaj jestem o "niebo" mądrzejsza i dlatego zaczynam sama coś tworzyć. A jak ogrodnik jest początkujący, to jest taki biedny, załamany swoim ogrodem (zwłaszcza oglądając Wasze piękne ogrody). Nawet przez myśl mu nie przemknie, że u niego tak kiedyś będzie
A będzie na pewno Nie zrażajcie się "młodzi" a "starzy" starajcie się naprowadzać tych młodych, bo oni naprawdę są zagubieni, wiem to po sobie
Oczywiście trzeba cały czas czytać, szukać, pogłębiać swoja wiedzę, zapisywać, notować, uczyć się... i tu sprawdza się powiedzenie, że człowiek uczy się całe życie
Życzę wszystkim "młodym" początkującym ogrodnikom pięknych, zadbanych ogrodów
Ja jeszcze raz dziękuję za otrzymane porady, jesteście kochani
Jestem szczęśliwa, że dzięki Wam mam swój "raj" na ziemi
Nowalijka 08:36, 20 lip 2018

Asiu święte słowa. Podpisuję się rękoma i nogami pod Twoim wpisem. Młodzi ogrodnicy nie poddawajcie się, z pomocą innych rozwiązania przyjdą łatwiej.))
asiak 10:58, 20 lip 2018

Wczoraj jak nie miałam ze sobą aparatu, oczywiście zakwitła lilia orientalna. Jest piękna, dzisiaj jak pogoda dopisze zrobię fotkę
I jeszcze wyobraźcie sobie, że podlewając wczoraj niektóre roślinki patrzę... a moja biedronkowa magnolia Susan ma jeden kwiat Nie wierzyłam, że one kiedyś zakwitną. Mam dwa egzemplarze Ale muszę pomyśleć na jesieni o przesadzeniu ich, bo oczywiście rosną w takim miejscu, gdzie nie powinny rosnąć. Tylko gdzie ja je przesadzę hmm....
Będę mieć pytanko o te magnolie, bo mają one jakieś takie powygryzane liście. W sumie nie dbałam o nie szczególnie, bo w nie nie wierzyłam
Wieczorem wstawię fotkę, może ktoś mądry podpowie, co jej jest
No zaskoczyła mnie totalnie tym kwiatem