Nie wiem czy śmiać się czy płakać... w lutym już ścinałam trawy ale żeby w styczniu?? Gdyby pobawić się i powycinać tylko suche to zostałaby ładna kępa z 30-40 cm zielonymi żdzbłami... U ML podobna sytuacja a i RB ma już kły
Sylwia, ogólnie żółte hakone są polecane do miejsc cienistych i półcienistych a zielone na słoneczne stanowiska. U mnie z zielonych rewelacyjnie przyrasta Greenhills-już w pierwszym roku po posadzeniu podwoiła swoją objętość.
Kochana Brzozo, bardzo dziękuję za miłe słowa! Ogród w tamtym roku dużo stracił na swoim wyglądzie przez mocne dzielenie miskantów ale w tym roku mam zakaz zbliżania się z piłą do tego ogrodu i mam nadzieje, że będzie już lepiej
Z leżaczkó jesteśmy bardzo zadowoleni! To był najlepszy zakup w ubiegłym roku
Namiary wyślę na pw.
Buziaki
Edytko, rewolucja będzie na pierwszej części mojej dłuugiej rabaty, zaraz przy wejści. Jest to o tyle trudne miejsce, że tam bardzo wąsko a i brzydkie budynki muszę zasłonić...ale wstępny plan już jest i może nareszcie będzie to miało jakiś wygląd.
Z SS nie ma co się śpieszyć, jak ruszy wegetacja i odrosną po przedwiosennym cięciu to wtedy można dzielić. Oczywiście można wcześniej ale w tamtym roku dzieliłam SS w marcu i w maju, i i te majowe lepiej przyrastały.
Myślę,że morning lighty dadzą radę bo tam duzo slonca....
A co do grabów,myślalam zeby je tam dać,bo chyba za duzo tego bordo by było...???hmmm. ...dzięki za rady