Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:59, 25 sty 2018

Do góry
sylwai napisał(a)

A masz gdzieś zdjęcie ten twojej zielonej?

Mam Proszę bardzo

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:18, 25 sty 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Sylwia, ogólnie żółte hakone są polecane do miejsc cienistych i półcienistych a zielone na słoneczne stanowiska. U mnie z zielonych rewelacyjnie przyrasta Greenhills-już w pierwszym roku po posadzeniu podwoiła swoją objętość.

O cisach napiszę na pw.

A masz gdzieś zdjęcie ten twojej zielonej?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:30, 25 sty 2018

Do góry
sylwai napisał(a)
Jaka hakone nadaje się na słoneczne miejsce i czy szybko przyrasta?

Sylwia, ogólnie żółte hakone są polecane do miejsc cienistych i półcienistych a zielone na słoneczne stanowiska. U mnie z zielonych rewelacyjnie przyrasta Greenhills-już w pierwszym roku po posadzeniu podwoiła swoją objętość.

O cisach napiszę na pw.
Typografia ogrodu 13:57, 23 sty 2018

Do góry
sylwai napisał(a)
Asieńko kochana,jeszcze raz bardzo Cie przepraszam,ze u Ciebie,ale Polinka próbuje mi pomóc w projektowaniu mojej nieszczęsnej rabaty.bardzo chętnie wyslucham również Ciebie.Wasze ogrody są cudowne i właśnie na nich chciałabym się wzorować,oczywiście jeśli pozwolicie
spoko ja trochę nieczasowa jestem
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:10, 23 sty 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Polinko, właśnie obejrzałam Twoje roczne podsumowanie, pięknie. Dojrzały ogród, konsekwentne wybory. Podziwiam!
Czy mogę Cię prosić o namiary na leżaki na pw i czy Jesteście z nich zadowoleni?
Pozdrawiam ciepło!

Kochana Brzozo, bardzo dziękuję za miłe słowa! Ogród w tamtym roku dużo stracił na swoim wyglądzie przez mocne dzielenie miskantów ale w tym roku mam zakaz zbliżania się z piłą do tego ogrodu i mam nadzieje, że będzie już lepiej

Z leżaczkó jesteśmy bardzo zadowoleni! To był najlepszy zakup w ubiegłym roku
Namiary wyślę na pw.
Buziaki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:05, 23 sty 2018

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Poli, w szkółkach Kulasa mogą sprowadzać takie drzewa.
Ewentualnie możesz się podpytać u Kaczergis - oni mają swoja produkcję większych drzew, może graby też mają.
Jeszcze nasza Marzenka przecież takie miała, czy nadal ma (na przedpłociu), to u niej się zapytaj.

Dzięki Janeczko! Muszę zacząć dzwonić po wszystkich kontaktach i dowiedzieć się gdzie dostanę największe.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:03, 23 sty 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

na pewno

trzymam kciuki dziewczyny za Wasze spotkanie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:02, 23 sty 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

dla Navi to pryszcz

Też tak myslę Drzewa targa z Pomorza to dlaczego nie z Bieszczadów
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:01, 23 sty 2018

Do góry
roma2 napisał(a)
Zaglądam i pozdrawiam wciąż (choć to już ponad połowa stycznia) Noworocznie. Polinko wszystkiego co najlepsze! I co sobie wymarzycie!

Romko, bardzo dziękuję i również życzę wszystkiego Dobrego! Szybkiego wykończenia domku i wymarzonej przeprowadzki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:00, 23 sty 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)
moze kiedyś się uda

Życzę Wam tego z całego serca!!! My w tym roku Biesy z plecakiem od schroniska do schroniska
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:59, 23 sty 2018

Do góry
kitek81 napisał(a)
O rewolucja się szykuje czekam na efekty

buziaki :*

Kasiu, szczerze mówiąc nie mogę sie juz doczekać wiosny

Buziaki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:58, 23 sty 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Nowa odsłona garażu sprawiła, że całe podwórko wypiękniało.
A wstawisz jakiś szkic, gdzie jest na działce to miejsce, które będzie obiektem rewolucji?

Moje carexy SS mają pełno nowych przyrostów, będę pytać wiosną kiedy jest dobry moment, żeby je oddzielić od mamusiek

Edytko, rewolucja będzie na pierwszej części mojej dłuugiej rabaty, zaraz przy wejści. Jest to o tyle trudne miejsce, że tam bardzo wąsko a i brzydkie budynki muszę zasłonić...ale wstępny plan już jest i może nareszcie będzie to miało jakiś wygląd.

Z SS nie ma co się śpieszyć, jak ruszy wegetacja i odrosną po przedwiosennym cięciu to wtedy można dzielić. Oczywiście można wcześniej ale w tamtym roku dzieliłam SS w marcu i w maju, i i te majowe lepiej przyrastały.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:53, 23 sty 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
I tu też będą zmiany Zapowiada się ciekawy sezon

Oby się wszystko udało to będzie ciekawie Mirelko
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:53, 23 sty 2018

Do góry
Magda70 napisał(a)

Dzięki dobra duszo!

Buziaki Pani arbuzowa
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:22, 22 sty 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Wiolu, w tym ogrodzie do którgo link podała Marysia, ML miałam na stanowisku prawie cienistym i zimnym. Słońce tam jest tylko przez kilka godzin i dlatego pokazałam zdjęcia jak ML wyglądają w cieniu.

W pierwszym ogrodzie mam żywopłot smaragdowy, ML i graby plus do tego niższe piętra z traw i jak dla mnie jest to świetne połączenie Słońce na tej rabacie mam od rana do 16 i wszystkie trawy wyśmiwnicie sobie radzą.

Co do drzew to głosowałabym za powtórzeniem buków lub platanów ale to oczywiście Twój ogród i jeśli pasują Ci tam graby to sadz graby

Ups. To ja chyba niepotrzebnie zamąciłam. Sorry.
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:41, 22 sty 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Wiolu, w tym ogrodzie do którgo link podała Marysia, ML miałam na stanowisku prawie cienistym i zimnym. Słońce tam jest tylko przez kilka godzin i dlatego pokazałam zdjęcia jak ML wyglądają w cieniu.

W pierwszym ogrodzie mam żywopłot smaragdowy, ML i graby plus do tego niższe piętra z traw i jak dla mnie jest to świetne połączenie Słońce na tej rabacie mam od rana do 16 i wszystkie trawy wyśmiwnicie sobie radzą.

Co do drzew to głosowałabym za powtórzeniem buków lub platanów ale to oczywiście Twój ogród i jeśli pasują Ci tam graby to sadz graby

Myślę,że morning lighty dadzą radę bo tam duzo slonca....
A co do grabów,myślalam zeby je tam dać,bo chyba za duzo tego bordo by było...???hmmm. ...dzięki za rady
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:35, 22 sty 2018

Do góry

Tajemniczy Ogród 20:39, 21 sty 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Z własnego doświadczenia dodam, że dolomitu nie należy sypać pod trawy ozdobne.

Witaj, dzięki, Twoje trawiaste doświadczenie jest bezcenne Pozdrawiam ciepło!
Ogród wśród pól i wiatrów 13:41, 21 sty 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Jolu u mnie podobnie było z limkami. Tegoroczne deszczowe lato i jesień niestety spowodowały, że szybko zrobiły się brzydkie. Dużo ogrodników skarżyło się w tym roku na taki wygląd hortek.
Pozdrawiam noworocznie

Poli, miejmy nadzieję, że tegoroczne lato będzie łaskawsze dla naszych hortensji.
A ja przynajmniej nie będę jeszcze im od siebie dokładać, lejąc wodą po kwiatkach.

Pozostając w tonacji noworocznej - pozdrawiam również

W tym tygodniu pożegnanie z choinką

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:41, 20 sty 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Haniu, dzięki wielkie za kontakt ale potrzebuję już takie wielkie, min. 3m a najlepiej 4m.

Poli, w szkółkach Kulasa mogą sprowadzać takie drzewa.
Ewentualnie możesz się podpytać u Kaczergis - oni mają swoja produkcję większych drzew, może graby też mają.
Jeszcze nasza Marzenka przecież takie miała, czy nadal ma (na przedpłociu), to u niej się zapytaj.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies