Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Loczka 18:42, 30 kwi 2017

Do góry
Witajcie. Juz we wtorek zaczynam moją rewolucję ogrodową. Cały czas nie wiem jak poprowadzić bruk, ale będę na bieząco korygował prace. Pomysł w toku na taras za domem.
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:37, 30 kwi 2017

Do góry

Haniu Izo ..nie ma już nocnych przymrozków., deszcz pada to i za zielenilo się wszystko..Tylko nie ma jak z ciąć trawnika
już przebłyski słońca są może kilka dni pogrzeje

Zmiana aranżacji - potrzebuję pomocy :) 18:35, 30 kwi 2017

Do góry
Do pochwalenia się mam zeszłoroczne zdjęcia mojego mini wrzosowiska i lawendy. no tak myśle, że mogę się nimi pochwalić w chwili obecnej wrzosy znacznie się rozrosły, choć kilka uschło.

I z tyłu domu nasza wiatka na posiedzenie. dużo nie ma, ogólnie skromnie

a w omawianym miejscu było tak:

Było zupełne pustkowie, teraz trochę taki miszmasz. chciałabym to uporządkować, rośliny spokojnie mogę przesadzić, bo z drugiej części domu czeka na mnie cała długość siatki do obsadzenia, ale to już pewnie będzie w innym wątku czekam na Wasze propozycje
Mój ogródek 18:33, 30 kwi 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Dzisiaj widoczki ogólne

Boże, skąd Ty tyle żurawek wzięłaś? Piękne!
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:30, 30 kwi 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
wiosna wiosna

Rozumiem, że na pierwszym i drugim zdjęciu są irysy? Jaki maja kolor?
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 18:23, 30 kwi 2017

Do góry
Cześć,

Wygrzebałem z mojego trawnika takie oto coś:

Czy to jest chwastnica, czy inny niepożądany element, czy mam takie rzeczy zostawić w spokoju? Mam tego całkiem sporo na trawniku. Ma to wyraźnie większe liście, niż pozostała trawa i wyraźnie się odznacza na trawniku.
Ogródek Ewy 18:00, 30 kwi 2017

Do góry
Ziemia ta sama, stanowisko też, a jakie różne.

Ogródek Ewy 17:56, 30 kwi 2017

Do góry
Troszeczkę koloru na poprawienie paskudnego samopoczucia.

Ogrodowy song 17:46, 30 kwi 2017

Do góry
Mój przeróbkowy ogród 17:42, 30 kwi 2017

Do góry
Czekajac na cieplejsze i pogodniejsze dni.

Ogrodowy song 17:41, 30 kwi 2017

Do góry
Jak słoneczko wyjrzy od razu roślinki się śmieją

Zmiana aranżacji - potrzebuję pomocy :) 17:32, 30 kwi 2017

Do góry
U mnie wszystko jest jeszcze w powijakach. No i sezon dopiero rusza, za chwilę zakwitna floksy i tulipany wiem mało u mnie liściastych i kwitnących bo skupialam się na tym żeby było zimozielono. Dopiero niedawno dotarło do mnie ze jak śnieg zasypie to się zbytnio nie ogląda tych roslinek
PS. Lubię kamień

Proszę o radę w takim razie co dosadzic albo wymienić żeby się zrobiło żywo i zielono. Z góry dziękuję
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:19, 30 kwi 2017

Do góry
Gosia pojechala a ja zadrzylam sie jeszcze troche o komposcie nauczyc

machamy Wam

fajnie bylo szkoda, ze tak krotko
Zmiana aranżacji - potrzebuję pomocy :) 17:08, 30 kwi 2017

Do góry
Patrząc od tej strony (wierzba płacząca na kawałku trawy) usunełabym poprzeczną ścieżkę z kamienia, wykopalabym rośliny ze środka zostawiając tylko wierzbę japońską przy kamieniu i pociagnelabym trawnik od wierzby płaczącej aż do chodniczka... Czyli zostałyby nasadzenia przy siatce i drobne przy chodniku, dwa paski z kamienia a przez środek trawa. Taki oto pomysł mam, który potrzebuje poparcia lub wybicia z głowy
Donice drewniane 17:07, 30 kwi 2017

Do góry
Donica wykonana przez mojego m z desek pozostałych z budowy i resztek z obróbki blacharskiej .
Ukojenie 17:02, 30 kwi 2017

Do góry
Jescze pokaze zimowe/przymrozkowe straty:

Berberysy bagatelle - te z jesiennej wyprzedazy wygladaja tak:

Niektore bukszpany:

I niektore galazki annabellek:
Zmiana aranżacji - potrzebuję pomocy :) 16:59, 30 kwi 2017

Do góry
Witam, jestem tu nowa, w swoim ogrodzie zresztą też-amatorka z wielką pasją Mój ogród to trochę trawy dookoła domu i nasadzenia przy ogrodzeniu. Ziemia jest mega piaszczysta więc jestem zachwycona że cokolwiek rośnie w jednej części mam trawę i wspomniane rośliny pod siatką i jestem z tego zadowolona, lubię się im przyglądać spacerując po trawce. Zaraz obok jest trójkąt, na którym też rosła trawa ale w zeszłym roku wymyśliłam sobie że zasadze go całego roślinami - byłam załamana widokiem wypalonej trawy w każde lato (strona poludniowa). No i nasadzilam różne takie plus drobne ścieżki wysypane kamieniem. Narobiłam się przy tym okrutnie. Zamysł był taki ze rośliny się rozrosna i zniknie problem pielenia bądź żółtej trawy. Minął rok i już mi się tak nie podoba, brakuje mi tej trawy, żywej zieleni. Wymyśliłam żeby wykopać rośliny ze środka (mam je gdzie wykorzystać) i przez środek zrobić pas trawy. Tak żeby to miało nawiązanie do trawnika który jest z drugiej strony chodniczka i żeby był bardziej dostępny do pospacerowania, bardziej przechodni Powiedzcie czy jest sens ruszać? Czy mam rację że będzie lepiej? Mam wrażenie że to miejsce zrobiło się takie nijakie... Proszę o rady....bo w domu mąż nie chce słyszeć o kolejnej ogrodowej rewolucji
Blaski i cienie nowego życia 16:58, 30 kwi 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ja też lubię narcyze I jak długo kwitną w tym roku

Tak wyjątkowo

Róża Jan Paweł II ma fajne bordowe liście i pachnące kwiaty

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:53, 30 kwi 2017

Do góry
a co z tymi bukszpanami? rabata ma taki zarys ponieważ przed domem będą z czasem stał stół i krzesła - jeśli chodzi o ten nijaki pasek trawy, a przed balkonem po prostu jest przejście

Pszczelarnia napisał(a)

Mojewizje,

za dużo gatunków na tej rabacie. Wyrzucić trzeba troszkę (forsycję i te drobiazgi, dołożyć funki i bergeni). Dlaczego ta rabata nie kończy się po lewej do końca tylko ma taki nijaki pasek trawy?
Trzeba ładnie zaaranżować kształtem i roślinami balkon - inny układ rabaty.
Bergenia powinna być obwódką na brzegu rabaty, trzmielina również posadzona jedna przy drugiej razy 5.

Coś ładnego trzeba w szeregu posadzić wzdłuż siatki przy podjeździe, niewysoki żywopłocik najpierw i na jego tle rośliny. Stworzyć jakieś ramy dla układu rabat

Sezon 2017 u Hanusi 16:51, 30 kwi 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
Oj u mnie grilla nie będzie ( może na 3 maja się uda)
zimno ,mokro co najwyżej kiełbaski na ognisku można upiec

Ale wszystkim u których pogoda znośna życzę wesolego świętowania i jeden kufelek proszę za moje zdrówko

Basiu, u mnie jeszcze też grilla nie było. Młodzi mają popołudnie pracujące, ja do obiadu w ogrodzie, ale plac przygotowany, tylko musi być decyzja na działanie.
Może w kolejne dni, któryś będzie właśnie grillowy. Słoneczka życzę. A kufelek przy grillu jak najbardziej smakuje! Będę o Tobie pamiętać!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies