Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:35, 29 kwi 2017

Do góry
babka napisał(a)

U mnie bakopa tylko w jednym roku ładnie rosła a kolejne lata słabo kwitła i przyrastała. Nie wiem co jej robiłam nie tak. Może do niej wrócę w tym roku? Lubię jej drobne kwiatuszki i pokrój.

Co betonujesz? chyba nie w temacie znów jestem
Przyjemnego i owocnego weekendu Ci życzę

Olu,też lubię bakope.mam ja już trzeci rok i w tamtym roku też jakoś tak kiepsko rosła.nie wiem dlaczego...liczę,że w tym roku będzie ok.

O betonowaniu nic nie pisałam bo sama do końca nie byłam pewna pomysłu wczoraj podjęłam decyzję,dzisiaj zalalismy szalunki

Ogródkowe rewolucje 18:32, 29 kwi 2017

Do góry
Dzisiaj nie padało więc przerobiłam rabatę przed domem. Było tak:

jest tak: kiedyś conikę zastąpię stożkiem bukszpanowym

Jak posadziłam 3 hakone to aż sie prosiło abym pociągnęła je do końca rabaty. Długo się nie zastanawiając wsiadłam w samochód w ubraniu "ogródkowym" i kupiłam 5 trawek. Jak nie będą rosły lub słońce będzie przypalało, to się przesadzi

Ogródek frontowy 18:24, 29 kwi 2017

Do góry
A takie dziś się zrobiły tulipany

Ogródek frontowy 18:23, 29 kwi 2017

Do góry

Róże ładnie ruszyły

Tawułki żaróweczki
I smardze w hortkach
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:22, 29 kwi 2017

Do góry
jajka sa recznie malowane. Przechowuja przez zime i przed wielkanoca sa malowane brakujace. Co roku odnawiaja jeden kolor.

Oczywiscie nie wyglada to teraz juz swiezo gdzyz od Wielkanocy juz 2 tygodnie minely i galazki troche przyschly

Ogródek frontowy 18:19, 29 kwi 2017

Do góry

I Limki

...uDany ogród 18:17, 29 kwi 2017

Do góry
Gosiu no tak mi się skojarzyło

Kasiu to jedyne żółte kwiaty u mnie w ogrodzie
Bardzo je lubię
Dziękuję!

Radziu też taką bardzo lubię. Zim nie lubiłam do ostatniej, była cudna i zaczęłam się delektować widokami jakie nam serwuje

Dzisiaj pierwszy dzień bez deszczu od dawna, nawet słonko wyszło
Wreszcie!
Rano byliśmy na działce. Posadziłam wszystkie nowości, potem remont u Mamy, wizyta w szpitalu, obiad i porządki. I zrobiła się 18.
Może jeszcze się przejdę do ogrodu.
Rano było nijako, ale cyknęłam kilka fotek

Ogródek frontowy 18:17, 29 kwi 2017

Do góry
Dziś nareszcie trochę słoneczka szkoda że ta sobota taka pracowita bo bardzo chciałam podłubać w ogródku. Udało mi się tylko na kilka fotek skoczyć
Poradźcie co zrobić z moimi hortkami zwłaszcza z Vanilkami które w tamtym roku były chude i marne. Wyłamać im te małe pędy? Wole żeby było mniej ale mocnych niż dużo takich co leżą.
To Vanilki

Mój ogródek 18:10, 29 kwi 2017

Do góry
Dzisiaj widoczki ogólne
Gazania 18:04, 29 kwi 2017

Do góry
amatorka napisał(a)

Na jakim etapie Twoje gazanie?
Moich sporo padło jeszcze przed pikowaniem, myślę że zbyt gęsto wysiałam i sobie nie radziły. Pozostałe jakoś się trzymają.

Chyba ostatni raz je sialam
Dużo odpadło a te co zostały to marnotki
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:04, 29 kwi 2017

Do góry
Ku pamięci wklejam zdjęcie posadzonego na zewnątrz ambrowca. Brakowało mi po tej stronie dużego drzewa. Może doczekam tego efektu. Zadowolona jestem z grabów fastigiata.

Pastorały na koniec.

Dzisiaj przerzuciłam kompost, skosiłam trawniki i zaczęło padać. Może jutro uda się popracować w warzywniku. Udanego długiego weekendu !
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:03, 29 kwi 2017

Do góry
udalo nam sie zobaczyc jeszcze frankonska studnie wielkanocna.
Moja znajoma z 8 innymi kobietami ja zdobila. Podobne Stoja w wielu Frankonskich wioskach. Do nas na Dona Bawarie tez ten zwyczaj przywedrowal ale nasze nie sa takie piekne.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:53, 29 kwi 2017

Do góry
Imperata RB i hakone

Wciąż tulipany- ależ cieszą oko.

sasanka i płomyk szydlasty

Bez czarny Black lace fajnie wygląda na tle kwitnących tawuł.Na rabacie po zachodniej stronie domu jeszcze pustawo.

Szmaragdowy Zakątek 17:51, 29 kwi 2017

Do góry
urocze: ELIZABETH oraz GALAXY

malutka SWEET VALENTINE i zimozielona GRANDIFLORA

Z Robertem (Robertop) już opatrzyliśmy sobie dwie śliczności do kupienia w przyszłym roku. Mamy 12 miesięcy, żeby znaleźć dla nich jakieś urokliwe miejsce w naszych ogrodach. A na zdjęciu obok…po raz pierwszy w sprzedaży… LAURA !!! Nawet nie chcecie wiedzieć ile kosztowały te chude patyczki….

Robert robi co może, żeby upchnąć w bagażniku zakupioną magnolię

I to są zakupy tylko 3 osób….ciąg dalszy w bagażniku u Roberta.
Moja bajka 17:49, 29 kwi 2017

Do góry

obstawiam, że to muchołówka żałobna, bo ma mniejszą plamkę nad dziobkiem niż białoszyja. Bogdziu, trafiłam?

z tych dużych rodków (w sensie nie miniatur) jako pierwszy ruszy chyba Morgenrot. Bledziutki taki, ale za radą Bogdzi co kilka dni odżywiam go dolistnie. Choć to niełatwa sztuka przy tych ciągłych deszczach .
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:46, 29 kwi 2017

Do góry
Dziewczyny, Radku Kiedy się tak przyglądam temu kawałkowi przyrody wokół mnie w postaci mojego ogrodu, to dochodzę do wniosku, że wszystko jest w normie. Jedyną rośliną, która ucierpiała z powodu przymrozków jest serduszka. Na krzewach tylko najświeższe przyrosty mają drobne przemarznięcia. Rośliny świetnie znoszą zmienność aury.
Dziękuję sama sobie, że w momencie zakładania ogrodu nie dałam się ponieść pomysłowi nawożenia obcej ziemi. Pewnie nie miałabym jej jak przeorać z glebą rodzimą i miałabym teraz problem z podtopieniami trawnika i rabat. W żadnym miejscu nie gromadzi się woda. Warto było pomęczyć się z noszeniem piasku, mieszaniem go z tą moją gliną, przekopywania na dwa szpadle, sianiem nawozów zielonych.
Doświadczeni ogrodnicy bez przerwy powtarzają nam na forach: najważniejsze jest przygotowanie gleby.
Ogród dzisiaj- jakby nigdy nic.

Jabłoń rajska Ola

Pączkują piwonie. Sporo owadów odwiedziło dzisiaj ogród.

Szmaragdowy Zakątek 17:45, 29 kwi 2017

Do góry
Po targach obowiązkowa wizyta u Zymona.
Dla tych, którzy u niego jeszcze nie byli…a zapewne chcieliby być… mała wizja lokalna…
śliczne: BUTTERFLIES oraz SANGREAL

dwie piękności w kolorze czerwonego wina: BLACK TULIP i GENIE

ulubienica Ogrodowiska - zjawiskowa LAURA i równie piękna CLEOPATRA

jedyna w swoim rodzaju: łososiowo-herbaciana DAYBREAK i żółta YELLOW LANTERN
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:45, 29 kwi 2017

Do góry
Wystarczyło parę minut słonka i floksy szydlaste się zaczęły otwierać

I przy okazji podzieliłam zeszłoroczną jeżówkę Secret Affair na 4 sztuki Lewa ręka się wprawia ogrodowo, skoro prawa zaniemogła
Moja bajka 17:43, 29 kwi 2017

Do góry
taka ptaszynka mnie dziś odwiedziła . Nie jestem pewna czy to muchołówka żaobna, czy muchołówka białoszyja. Bogdziu, pomożesz?
Moja bajka 17:40, 29 kwi 2017

Do góry

jak już kiedyś mówiłam rh Princess Ann tak mi się podoba, że chciałam jeszcze jednego. Dziś udało mi się kupić. Posadziłam pod sosnami w miejscu kiścieni Zebild, a one powędrowały do przedogródka.

hortka ogrodowa tez posadzona. Wylądowała w hortensjowym zakątku

te tulipany kojarzą mi się z lodami truskawkowo-waniliowymi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies