Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

frezja 10:24, 07 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Ewa ja też stosuję obornik granulowany, ale na trawnik jeszcze nigdy nie rozsypywałam

Przyznam, że na trawnik to też nie sypałam wszystko przede mną i..przed deszczem...ale już mamy go dość.
Mira104 10:54, 07 maj 2017

Cudna magnolia, pierwszy raz taką widzę
U mnie stipa w ziemi też jeszcze śpi, wprawdzie wysiałam nasiona w razie czego, ale poczekam jeszcze.
Shemsi 13:43, 07 maj 2017

Mirelko, ale łany tulipanowe u Ciebie! Zazdraszczam, pięknie to wygląda! I taki rozkwit, ech, u mnie jeszcze większość się zbiera.

Muszę znaleźć czas i cofnąć się u Ciebie trochę. Przez zimę mam straszne zaległości, ale na jesieni obiecywałaś zimową porą porównania było-jest i muuuszę je odnaleźć, bom bardzo ich ciekawa. Były?
MirellaB 14:29, 07 maj 2017

Ewa ja już też mam dość tej pogody, a jeszcze przymrozki zapowiadają. W ogrodzie byłam z pracami na bieżąco, a teraz mam straszne tyły i nie wiem kiedy to wszystko zrobię, bo kilka innych spraw nagle mi się nawarstwiło

Mira magnolia kupiona jako nowość. Nie widziałam w szkółkach, ani CO tej odmiany w tym roku.
Ja mam tyle stipy, że brzydką z kilkoma źdźbłami wywalam

Werka pojawiasz się i znikasz, ale miło, że zaglądasz
Tulipany kwitną już miesiąc, a kolejne za chwilę zaczną.
Porównania zobacz w wątku tematycznym "Metamorfozy" tam wstawiłam.
U mnie nic ciekawego się nie dzieje za wyjątkiem tego, że rośliny czekają na posadzenie na rabacie bylinowej - dosadzam zimozielone

Shemsi 16:07, 07 maj 2017

Ech, wiem, wszystko przez tę moją pracę Często zaczynam ok. 7 rano, a kończę przed 23, bo w międzyczasie zajmuję się dzieciakami.
Ale może w końcu uda mi się bywać na forum bardziej regularnie...

Widzisz, miałam nosa, żeby spytać. Lecę do Metamorfoz zatem!
lojalna_ 17:57, 07 maj 2017

MirellaB napisał(a)

juz sie chciałam drzec ze mojego posta wcieło a tu sie wpisałam gdzies w starym watku wybacz ) kolory boskie ale energia )

Mirelko masz opuchlaki w zurawkach?
MirellaB 18:00, 07 maj 2017

Werka czasu zawsze za mało

Jola w tym roku jeszcze do żurawek porządnie nie zaglądałam. Ładnie przyrastają, więc liczę na to, że opuchlaków nie ma
Shemsi 18:19, 07 maj 2017

Ja to mówią... veni vidi i z nóg mnie zwaliło Bardzo fajnie się u Ciebie zmieniało. Teraz taki kompletny masz ogród! Miło będzie obserwować, jak będzie dojrzewał
Gardener27 19:55, 07 maj 2017

Czadowe tulipany, te pomarańcze i żółcie przemawiają do mnie najbardziej.
Trawnik masz genialny jak na początek wiosny, soczysta zieleń wolna od chwastów.
Stipa jak już nie odbiła to nie ma się co łudzić że coś z niej będzie, może coś Ci się nasiało na rabatach, wypatruj siwek
wiunia 22:32, 07 maj 2017

Mirelka te przymrozki to nie dzisiaj? We wtorek tak?