Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ewik 15:54, 05 maj 2017

bacowa napisał(a)

Ewa, to sesleria , ale jaka wiesz?

Elata ci nie przeżyła ?, nie żałuj , nie warta jest.Teraz chwilę ładna , a potem cały sezon wygląda jak sucha .

To sesleria skalna ☺
Ok elaty nie żałuję, zresztą miejsce już zajęte ☺
inka74 16:26, 05 maj 2017

Ewa żurawka i tulipany to jest to! Pamiętasz może jaka to odmiana tulipanów? Poszukałam trochę informacji o białej szałwi i niewiele jest. Wszędzie róż i fiolet a ciekawie wygląda.
Ewik 16:47, 05 maj 2017

inka74 napisał(a)
Ewa żurawka i tulipany to jest to! Pamiętasz może jaka to odmiana tulipanów? Poszukałam trochę informacji o białej szałwi i niewiele jest. Wszędzie róż i fiolet a ciekawie wygląda.

Tulipy kupiłam jako jasno różowe w worku.one mają taki lekki fioletowy poblask. Białą szałwię kupowałam u nas na ryneczku a teraz właśnie czekam na białą niższą z netu właśnie,
olga80 19:17, 05 maj 2017

Ewuś mam tam plan na różową różę w sumie na tej rabacie same różowe i białe róże i tak jak oglądam zdjęcia z netu to się zastanawiam czy ona różowa czy wchodzi w brzoskwinię ?
Zagajanka 21:56, 05 maj 2017

Cudniaste tulipanki. Wiosna już i u was na całego!
07_Rene 22:13, 05 maj 2017

Piękna wiosna u Ciebie... kolorowo i energetycznie
Zana 22:40, 05 maj 2017

Przepiękne widoczki, jak zawsze u Ciebie Ewuś. Mam niedosyt. Zakochałam się w tych biało-różowych na ukośnym zdjęciu. Jak lody śmietankowe z musem malinowym.
lindsay80 23:22, 06 maj 2017

Ładne, słoneczne zdjęcia, tulipanki mimo, że z pomyłkami to i tak śliczne, przynajmniej nudno jest jak w różach jakiś żółtek się przytrafi
Ewik 17:57, 07 maj 2017

olga80 napisał(a)
Ewuś mam tam plan na różową różę w sumie na tej rabacie same różowe i białe róże i tak jak oglądam zdjęcia z netu to się zastanawiam czy ona różowa czy wchodzi w brzoskwinię ?

ona ma takie złotawe refleksy, dla mnie ( ze zdjęć ) troche w typie do Oli , i cały czas mam plana na kombinacje właśnie Oli, Boscobel i Crocus , ale narazie nie mam tyle miejsca .

Z typowo różowych angielek to Eglantyne, Mary Rose, Maid Marion . Na przód swietna jest Stefcia, ale efekt jest gdy masz min 3 krzaczki razem . Lions rose, ale początkowo ma ciemniejszy środek , Cream abudnance .Ladny, jasny róż na tez Schone Maid , i pewnie jeszcze troche innych
Ewik 18:00, 07 maj 2017

Zagajanka napisał(a)
Cudniaste tulipanki. Wiosna już i u was na całego!

Do tej wiosny na całego to jeszcze troche, mnóstwo tulipanów w pąkach jest, nawet kolorku nie widać .

Zakwitły szafirki