W Kamiennym po zimnicy i deszczu, nareszcie na chwilę wieczorem wychyliło się słonko
Tulipany umęczone są zimnymi wiatrami, na płatkach widać ślady zimnej wiosny. Mimo to mam dla Was następną porcję kolorowego, tulipanowego, zawrotu głowy
Nie wiem czy trzeba ścinać, ja ścinam nie lubię jak przekwitają. To jej ostatnio moment u mnie.
Smagliczki nie mam i nie umiem ci nic doradzić w jej sprawie.
mi też szczególnie na tym nie zależy. Kwitnie dosyć wcześnie, więc zawsze fajnie widzieć trochę koloru. Ale jak pojawiają się już inne kwiaty, to gęsiówka pod nożyce idzie
To jedna z moich ulubionych host.
Ewo to jest chyba Turzyca włosista Frosted Carls tak Madżenka oceniła.Musi jeszcze dorosnąć wtedy bardziej ją rozpoznamy.W tym roku też posiałam resztę nasionek.Rosnie w oczach tfu tfu na psa urok
Te rosline tez juz pokazywalam, w niektorych miejscach juz kwitnie, w innych jest jeszcze w paku. Pare tygodni temu, z okolic jeziora Bodenskiego przynioslam sobie malutka szczepke i dzisiaj zauwazylam, ze tez ma paka, czyli i u mnie zakwitnie
Spotkalam tez ..zmokla kure siedzaca na drzewie i gapiaca sie we mnie jak sroka w gnat Musze zapytac naszej Bogdzi co to za ptak
U mnie hamaki też są oblegane
Ja zaobserwowałam, że bluszcz rośnie bezproblemowo w wilgotnych miejscach. Dlatego obawiam się, czy sobie poradzi na piwniczce. nie dość że tam sucho latem, to jeszcze po wycince drzew - słonecznie.
Bodziszki się zbierają.
Za to konwalie ledwo co z ziemi wylazły, a u mnie była tradycja, że zawsze na komunię św. robiło się bukiety ozdobne z konwalii.
Fotki moze beda sie powtarzac bo wrocilam do miejsca ktore ostatnio Wam pokazywalam. Postanowilam ze wejde na te skale obrosnieta mchem i zobacze co tam jest. Widzialam tez w niej kilka wglebien, one tez mnie zaciekawily.