I kwiatek dla zaglądających
a anwet drugi się znalazł (ten dostałam w doniczce od przyjaciółki zeszłego roku wsadziłam i mam swojego pierwszego w życiu krousika
kilka lat temu wyhaftowałam "Fioletowe tulipany"...
oraz "Czerwony hibiskus"
w tym roku wyhaftowałam do kompletu "Herbaciane róże" na ścianie wygląda to tak:
Agnieszko dobrze ze piszesz będę patrzeć i szukac . A jakie masz kolorki? No powiem ci ze ja bym była chętna jak masz na zbyciu
I c.d. Magiczna dżdżownica Ostróżki
Ta cześć ogrodu jest do przeróbki, dlatego też niezabiegam o wyczesany trawnik, kanciki itp Jak się uda to część rabat powstanie już w tym roku, ale mamy wykonać dość praco- i kaso- chłonne elementy i ode tego zależy ostateczny krój ogrodu.
Przód czeka na świecznice, zastąpi zawilce, które musiała przesadzić spod wiśni. Ale już mi się podoba:
Pomidorków przepikowałam dziś tylko 15 sztuk. Brakło czasu na więcej ale jutro znów robotę podgonię. Pomidorówka zbyt zwyczajna, na suszone pomidorki w zalewie przyjedź
Te małe kwiatuszki skalnicy są urocze. Jakaś jedna odnoga przetrwała, może mi się odbuduje.
Mam takie dwie Również pozdrawiam.
Dereń który wędrował z kąta w kąt chyba znalazł swoje miejsce jest mu tu bardzo dobrze. Jak go posadziłam to miał jakieś 30cm przez jeden rok urósł bardzo teraz skróciłam go o 1/3długosci
Hosty
Wow, Genie masz....czekam na nią, będzie u mnie kwitła, zresztą ona co roku kwitnie...będziesz się z niej cieszyć
Nie wyobrażam sobie wiosny bez krokusów, a tarasu bez bratków i stokrotek
Jak miło się ogląda