Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:35, 26 mar 2017

Do góry
Amelko, wczoraj było okropnie ale dziś to już prawdziwa wiosna

Aniu, bukszpany idą na gazon podkładowy, ten z żurawkami i kostrzewami. Krokusy mam przed domem. Tam już częściowo zmieniłam pod koniec lata ub roku. Posadziłam lawendę i rozchodniki. Przerzucić chcę czerwone żurawki i Ever Goldy pod wielkiego bukszpana, który tam rośnie od lat. Więc tak jak u Ciebe, krokusy są zagrożone bo rewolucja dość konkretna się szykuje. Jeszcze nie mam sprecyzowanego planu i chyba będę tworzyć na bieżąco. Będę się radzić

Byłam dziś na wyjeździe ale zdążyłam zrobić kilka fotek krokusom bo wreszcie w ciepłym słońcu pięknie się otworzyły

Magnoliowe pąki zaczynają pękać.
Jeszcze nie odsłoniłam jej nóżki, wciąż okryta jest gałązkami tui.
Czy mogę zasilić nawozem dla hortensji ??

Ogród pod lasem 20:35, 26 mar 2017

Do góry
Iza, to ten rodek Wstawiam u Ciebie, usuń potem

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:35, 26 mar 2017

Do góry
Wiesz co ja tę rabatkę to w listopadzie zaczęłam planować.
Z pomocą koleżanek z O. stanęło na kształcie koła, a co tam miało być, to od samego początku było wiadomo heheh - wszystko jak zawsze się rozbija o róże. A ze do róż pasują buksy, trawy i szałwia, to za duzo myślenia nie było

Kilka już mam tam posadzonych, a jeszcze mają dojechać z jednej szkółki. Czekamy...

Dzisiaj M. się zlitował i ukończył 1 połówkę rabaty. Ściagnietą darń poukładał na przedpłociu sąsiada - zawsze to lepiej niż taka zwykła trawa pastewna.

Ogrodowe kreacje 20:34, 26 mar 2017

Do góry
Kępki krokusików z różnych miejsc na skalniaku Na jesieni robię rzekę krokusową, bo bardzo mi się ona u was podoba

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:34, 26 mar 2017

Do góry
pod brzoskwinią i morelą

chłopaki pierwsze treningi robią

Ogród KasiWB - część II 20:34, 26 mar 2017

Do góry
Pozdrawiam!
Działeczka Asi :) 20:33, 26 mar 2017

Do góry
U mnie jeszcze nic nie kwitnie, krokusiki dopiero wychodzą... Taką niespodziankę znalazłam

Moje czosnkowate

Magnolia gwiaździsta Mam nadzieję, że zaszczyci mnie kwitnieniem

Coś jeszcze, coś więcej... 20:31, 26 mar 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Pokazywałeś ten wianek sprzed 6 lat? Mnie jeszcze wtedy nie było tutaj więc nie wiem jak wygląda a jestem ciekawa.

Tu jest - lepszego ujęcia nie mam

Przerwa na kawę... 20:31, 26 mar 2017

Do góry
Tuje przycięte. Metoda na kij szybsza niż ze sznurkiem. Róże starsze niż jesienne odkopane i to co zmarzło wycięte. Hortki ciachnięte. Lawendę też nie wytrzymałam - ciachnęłam. I sporo innych ciachnęłam. Od sekatora, nożyczek i nożyc mam normalnie odciski.
Przed

W trakcie. Całkiem sporo trzeba było uciąć z tych najstarszych

Po

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:30, 26 mar 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)

To znowu ja z pytaniem Jak się sprawują kompostowniki ?

A właśnie zapomniałabym pochwalić się moim pierwszym w życiu kompostem
Voila

Także kompostownik sprawuje sie dobrze ale gdybym teraz była przed decyzją kupna zdecydowałabym się na stabilniejszy tak by móc bez problemu przerzucać zawartośc ... plastikowy jest zbyt delikatny jednak ...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:29, 26 mar 2017

Do góry
rabata wiosenna już cieszy kolorkami

trawa się zieleni

a Dżuma robi za dekorację

Droga do spełnienia 20:29, 26 mar 2017

Do góry
sobota trochę pracowe trochę ogrodowo
z tego co pasowało by to
-obciete róże jedna praktycznie do zera bo uschla ale wypuścił a coś przy samej ziemi
-podsypane cisy dolomitem i kompostem
-limki na docelowym miejscu
-anabellki na docel9wym miejscu
za nimi świecznica
-uporządkowana rabata bylinowa przed domem
-uporządkowane obwodki
- ścięte trawy i rozplenice
jeszcze dużo do zrobienia
u jeżówki się budzą
Działeczka Asi :) 20:29, 26 mar 2017

Do góry
Bo to już chyba wrzośce tak?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:29, 26 mar 2017

Do góry
W piątek na lokalnym ryneczku natrafiłam na kobietę sprzedającą kępki przebiśniegów z własnego ogrodu. Zakupiłam trzy i posadziłam na garażowej. Między turzyce wsadziłam kępki szafirków. Daleki plan prezentuje się mizernie. Roślin jeszcze prawie nie widać, ale pozostaję w nadziei, że kiedyś urosną.

Wysokie temperatury i słońce nie sprzyjają krokusom, ale podobają się innym roślinom.

Kwitną narcyzy, prymulki, za moment zakwitnie runianka

Ogród KasiWB - część II 20:28, 26 mar 2017

Do góry

Działeczka Asi :) 20:28, 26 mar 2017

Do góry
Spracowałam się jak dziki osioł... ale tak to jest, jak człowiek nie ma czasu i za jeden dzień chce zrobić jak najwięcej
Przycięłam hortensje, wrzosy....

Przed przycięciem

Po częściowym przycięciu

Pytanie... co to jest? Wrzosiec? Nie wiem czy przycinać czy nie? To roślinki, które były na działce i nie mam pojęcia, jak z nimi postąpić? Te gałązki maja takie długie, ale może dlatego, że nie przycinane nigdy...

Moje małe wielkie marzenie 20:27, 26 mar 2017

Do góry
alis napisał(a)
Dzisiaj byłam w L i kupiłam po promocyjnej cenie 3 zł rochodniki, nie mam pojęcia jakie to, na etykiecie napisane rozchodnik sedum hybride.
Sprawdziłam w necie i chyba żółte są, najwyżej do donic wsadzę

Krokusiki wypasione rozchodniki chyba mam podobne ten niżej z jasnymi liśćmi to będzie jasny róż ten w środku ma ciemniejsze liście ? to ciemny róż i ten ciemniejszy z reguły u mnie mam coś podobnego jest delikatny i słabiej rośnie od tego z jasnymi liśćmi ...a to wysokie to ciekawe bo bardzo drobne liście chyba dla tego że młode ale zaskakujące mówisz że na żółto będzie kwitło ?
Moja bajka 20:27, 26 mar 2017

Do góry
siewka ciemiernika. Całkiem już dorosła

z Żurawek marmoladki lubię chyba najbardziej .A to zielsko z tyłu po prawej to chwast, czy nie chwast?

miodunki w gotowości

Ogród KasiWB - część II 20:26, 26 mar 2017

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:26, 26 mar 2017

Do góry
Udało mi się wieczorkiem zasilić wszystkie roślinki, a jest ich już pewnie koło tysiąca, albo i więcej.
i tak zasilałam, że z 6 kg nawozu razem z nawiezieniem warzywnika zostało mi jeszcze ze 2,5 kg ale każda roślinka po szczypcie dostała. Nóg nie czuję

wierzba nad chodnikiem już ruszyłatulipany w donicy wyszły

pigwowce będą w kwiatach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies