Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Dorota123 08:38, 05 maj 2017

Bogdzia napisał(a)

Ja mam za duży ogród na to by głównie były w nim byliny, nie dałabym rady obrobic. Krzaki nawet nieopielone lepiej wyglądają od niepoielonych bylin. Dorotko jak często i kiedy dzielisz gesiówkę? Muszę sobie wiecej jej naprodukowac bo ślicznie wyglada.
Mnie udało się rozmnażać gęsiówkę na początku września, ale sąsiadka przycinała swoją w lecie ( nie pamięta w jakim miesiącu) i pięknie jej się przyjęła i rozrosła, na dodatek bardzo obficie kwitła już na wiosnę.
U mnie najwięcej pracy w ogródku jest na wiosnę, jak się rozrosną rośliny nie pozwalają już przebić się chwastom. Sadzę dużo funkii one osłaniają sporą powierzchnię ziemi. Czasem wyskoczy jakiś dorodny chwast, ale w tym gąszczu roślin trudno się zorientować,czy to kwiatek, czy chwast.
Kasya 08:52, 05 maj 2017

Bogdzia napisał(a)

U mnie jest zimniej niz w innych rejonach kraju i później zaczynają kwitna ale niektóre paki juz sie rozwijaja, nie robiłam wszystkim zdjec ale są CW, Dominik, kwitnie resztką nie zmrozonych pąków PJM Elite, troche kwiatów maja czerwone Baden Baden ale paki z góry przemarzły, no tych mi nie zal bo to nie na mój klimat i dawno juz były do wyrzucenia ale M sie uparł posadzic w lesie wiec czasem bedą tak marzły.
tu CW

a tu Simona

i jeszcze Dominikmiał byc ale nie chciał sie wgrac.
to u ciebie chyba bedzie wszystko na czas

u mnie rodki jeszcze spia i ani mysla otwierac paki...
nawet ten co zwykle kwitl na koniec kwietnia

Kindzia 08:59, 05 maj 2017

Kolor Simony intensywny w pąku, piękny!

Co to za krwistoczerwone tulipany Bogdziu? Powtarzają regularnie? Muszę coś znaleźć na tą powiększoną rabatę i szukam takich nie ginących co roku. Nie będę się bawić w wykopywanie...
Sonka 11:45, 05 maj 2017

Podglądam nieustannie, u nas niby cieplej ale tak rozwiniętych pąków Simony nie mam. CW miały pąki kwiatowe, które zmarzły, Bengale podmarzły, tylko doły żywe, niektóre japońskie też muśnięte mrozem i tylko w niewielkich fragmentach zakwitną.Czekałam na kolorowy maj a tu cieniutko. Serce rozwesela jednak zaczynający Vater Bohlje.
Luiza 16:29, 05 maj 2017

Witam. Kawałek "gęsiówki od Dorotki" proszę....
Katkak 16:57, 05 maj 2017

Bożenko od kilku dni nie widzę kosicy w gnieździe. Pewnie stało się coś niedobrego ;(, ale nie ma pod spodem rozbitych jajek.
Mogłabyś zerknąć na jedną z moich Marushek? Ciekawa jestem czy się pozbiera. Nie wygląda dobrze.
Katkak 18:39, 05 maj 2017

Bozenko pokaż proszę PJM Elite, tak by bylo caly krzew widać, pliiiiis .
Bogdzia 21:35, 05 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Kolor Simony intensywny w pąku, piękny!

Co to za krwistoczerwone tulipany Bogdziu? Powtarzają regularnie? Muszę coś znaleźć na tą powiększoną rabatę i szukam takich nie ginących co roku. Nie będę się bawić w wykopywanie...

Kasiu tulipany kupuje co roku , czasem jakis przetrzymuje dłuzej niz jeden rok ale rzadko, nawet nie trzymam opakowań bo i tak w sklepie kupuje jakie akurat sa i kupuje małe ilosci.
Bogdzia 21:36, 05 maj 2017

Katkak napisał(a)
Bozenko pokaż proszę PJM Elite, tak by bylo caly krzew widać, pliiiiis .

Kasiu dopiero zajrzałam i przeczytałam ale teraz juz nie zrobię , postaram sie jutro.
Bogdzia 21:39, 05 maj 2017

Katkak napisał(a)
Bożenko od kilku dni nie widzę kosicy w gnieździe. Pewnie stało się coś niedobrego ;(, ale nie ma pod spodem rozbitych jajek.
Mogłabyś zerknąć na jedną z moich Marushek? Ciekawa jestem czy się pozbiera. Nie wygląda dobrze.

Azalię zaraz zobacze . Jesli nie ma jaj to pewnie to robota sroki. Szkoda bardzo. Ja tez nie widze u siebie gili , u mnie może to byc sprawka kotów bo lubiły siadac na krzaku pod którym kot sie wylegiwał.