Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:05, 25 mar 2017

Do góry
Justyna napisał(a)
Kuchnia super. A jak tam wiosna w grodzie? Magnolie pąki szykują?

Kuchenne widoki

Magnolie już na stracie...pąki rozchylają

Moja działka na Dębowym Lesie 22:59, 25 mar 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Uwielbiam Twoje zdjęcia Aniu

Sylwuś dziękuję bardzo
Dziś trochę popracowałam na działce, potem zakupy i jmakm to mkieciece zycie,,wieczór trochę z filmem i forum.
Jutro cały dzień w Lublinie i najważniejsze spotkanie z dziewczynami z forum.Dla mnie pierwszy raz m
Potem w planach kilka ogrodowych zaliczę ,Także pozaglądam do was w poniedziałek
wiosna jakaś tam jest już

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:56, 25 mar 2017

Do góry
taki był projekt

na razie tak wyszło

Ogród z uśmiechem 22:54, 25 mar 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Dla Ani-Anbu

Jodła lasiocarpa compacta

dzisiejsze zdjęcia (śmiecie to patyki ścinanych hortensji)

Zdjęcia z ub. roku - sama, na drugim widać ją obok katalpy po prawej

Piękna jest, czuję się zachęcona. Joluś ona wolno rośnie?
Ogrodowa przygoda Łukasza II 22:53, 25 mar 2017

Do góry
No i cały plan w łeb poszedł, no jak można przyjechać sobie bez zapowiedzi na kawę i to aż z Niemiec... no trzeba być niepoważnym człowiekiem by nie zapytać wcześniej czy ogrodnik nie ma czasem pilnych planów, czysty skandal No i przez 2 zmarnowane godziny nie zrealizowałem dzisiejszego planu, ale i tak jest dobrze.

Mam rośliny w kółkach na trawniku.
Wysadzone i przesadzone ze 20 sporych roślin, jednego prawie metrowego bukszpana nadal czuję w plecach... siłowałem się z nim chyba godzinę. Do tego ze 20 roślin wyniesionych do poczekalni i odratowana masa szafirków, dwie taczki kompostu przesiane. Kostka częściowo rozmontowana, posprzątane po bałaganie i tyle udało mi się zrobić. W planach było wyniesienie kolejnej porcji bylin do przechowalnika i przesadzenie różaneczników, ale na to tych zmarnowanych 2 godzin brakło

Ledwo widać sznureczek wytyczający nową linie rabaty.

Przymierzanie grabów w nowych miejscach... prawie ich nie widać

Później to już wielka rozpierducha, a skończyłem sprzątać po ciemku, ale z efektu jestem na razie zadowolony. Tylko zastanawiam się po co mi było 3 miesiące ćwiczeń jak teraz i tak ledwo siedzę

Ogród, mydło i powidło. 22:49, 25 mar 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kasia a te clematisy to jakie nazwy, kolorki intensywne, fajnie się komponują.
A to drzewko przy nich? Podpowiedz. A to różowe nisko to co? Malujesz kolorami.

Monia ja mam zamówione już clematisy, będą po świętach wielkanocnych, posadzę przy altanie, mam zamówione 2 pnące i 1 bylinowy.

Gosia - ale pięknie to ujęłaś z tym malowaniem - dzięki! To clematis Viola i Ernest Markham - obydwa gorąco polecam, muszę dosadzić jeszcze jedną Violę z drugiej strony . Dołem są goździki kropkowane, drzewo to magnolia Kobus. Tu fotka z 2016. Edit: tu na zdjęciu goździków już prawie nie ma, to fioletowe to macierzanka.

Monia81 napisał(a)
Kasiu a polecasz jakieś konkretne odmiany. Moje by miały południowo-zachodnią ścianę. Tak cały czas się zastanawiam, czy same powojniki, czy wrzucić też jakąś różę pnącą...

Co do łączenia róż z powojnikami to jeszcze nie mam doświadczeń, Mirka z Wszystkiego po trochu cudownie je łączy. Clematisy na początek najlepiej wybierać z grupy Viticella ew. Wielkokwiatowe Późno kwitnące, zerknij też na tą listę:
clematisy dla początkujących
Wystawa o której napisałaś to taka mocno nasłoneczniona, sprawdzaj sobie jaka wystawa pasuje clematisowi który wybierzesz, możesz też użyć wyszukiwania np. po kolorze (po prawej w tabelce)
clematisy
KAMILowe krok po kroku 22:47, 25 mar 2017

Do góry
przed

po

pierwszy rząd tawuła japońska za nią będzie lawenda a to co widać to 30 szt róży leonardo da vinci i 2 szt rosarium

poszła tona kompostu żeby ten piach wzbogacić.

W oddali ma powstać rabata z trawami.

Do ogarnięcia na szybko warzywnik, ale wysiadła mi glebogryzarka -parę prób reanimacji ale bez skutku. Więc jak pomyślę że musze to ręcznie ogarnąć to mnie strzyka
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:46, 25 mar 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Piękne zdjęcie, super skadrowane. Muszę sobie chyba tez jakiś kursik wyszukać i co nieco odświeżyć. A teraz coś tak poprzestawiałam w aparacie, że go nastawić z powrotem nie mogę i coś mi foty nie tak wychodzą. Ot elektronika i miliony funkcji, trochę tego za dużo

A Leoś rozczula na maksa.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:45, 25 mar 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
specjalnie dla ciebie

mam plik w excelu ...tzw notatnik sobie zrobiłam.(bo karteczki zeszyty gina i sie robi bałagan jak czasem cos trzeba skreslić ....albo dopisac ) kazda zakładka dotyczy innej grupy roslin
i tam kopiuje takie rózne przydatne rzeczy co gdzieś spotkam - to tez przekopiowałam z jakiegoś watku na forum ale to było tak dawno ze juz nie pamietam

1.kiedy kwitną krokusy siejemy rzodkiewkę,szpinak, pasternak i pietruszkę
2.kiedy kwitną żonkile wysiewamy marchew, buraki i boćwinę
3.kiedy kwitnie forsycja siejemy isadzimy groszek, cebulę i sałaty, tniemy róże
4.gdy kwitnie mlecz sadzimy ziemniaki
5.kiedy klon ma nowiutkie liście przesadzamy byliny
6.kiedy kwitnie pigwa czas na sadzenie kapusty i brokułów
7.gdy sady jabłoniowe w kwiatach jest czas na sianie niskiej fasoli
8. opad kwiatów jabłoni czas na fasolę tyczną i ogórki
9.kiedy kwitną bzy jes czas na kabaczki, i wysiew pozostałych jednorocznych warzyw
10.gdy kwitnie konwalia czas na wysadzanie pomidorów
11.w pelni rozwinięte liście klonu -można wysiewać powoje i wysadzać ipomeę
12.kwitnie irysów, to czas na wysadzanie do gruntu papryki i bakłażanów
13. kwitnienie piwonii oznacza, że przyszedł czas na arbuzy i melony

Bardzo Ci dziękuję...za treśc, za pomysł, i dzięki Tobie znalazłam uchwyty
Moja działka na Dębowym Lesie 22:44, 25 mar 2017

Do góry
jona napisał(a)

Mam nadzieję, że ocieplenie będzie, a przynajmniej tak wynikało jak zajrzałam dziś do prognozy pogody. Od poniedziałku zapowiadają słonecznie, z temperaturami 13-17 stopni, bez przymrozków w nocy. I takiej pogody sobie i Tobie życzę

Dziś było średnio, pół dnia na działce spędziłam to wiem..
Tak, tak prognozy zapowiadają lepsze dni .Oby, bo już bardzo tego ciepełka chce się .Oj chce
To co jutro się spotykamy na żywo ???
ja już się ciesze

Ogród Małej Mi 2017 22:44, 25 mar 2017

Do góry
Katkak napisał(a)

Haha, zgadza się, mała, ale byk .

Więcej fotek nie zmniejszyłam do wstawiania... wystarczy bo i tak dziś wykonałam plan dwumiesięczny.
Ogród Małej Mi 2017 22:42, 25 mar 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Iryski prze cudne, korkusiki również, ale asystentka podbiła moje serducho, cudowna

Asystentka też się zmęczyła...
Ogród Małej Mi 2017 22:41, 25 mar 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Aniu, pożycz kota, poszczuję (?) inne koty co mi toaletę robią w rabatach

To już lepiej wziąć psa Mimo wszytko skuteczniejszy w tej materii..
Ogród Małej Mi 2017 22:39, 25 mar 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

I wielki powrót ze zdjęciami. I tak lubię oglądać u Ciebie te szczegóły ogrodowania. Jak cięte, jak posadzone, co koło czego.

Oj ode mnie lepiej się nie uczyć
Posadziłam hortkę i 2 RH... i wiem że niedługo będzie znów ciasno Chłop gadał po cholerę tak sadze... Sadzę bo tam gdzie były było jeszcze ciaśniej.. Ale już pokazuje co następne wytnie by było gdzie przesadzić

Ogród Małej Mi 2017 22:37, 25 mar 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Krokusowo nawet jeśli ubyło to i tak zachwyca Moja czarna kota też nas nie opuszcza

Chodzący pech za nami

Zgadnij gdzie jest kota?? I krokusy co je pożarł klonik.. dużo krokusów mi zarosły krzaki
Moja działka na Dębowym Lesie 22:37, 25 mar 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Obejrzałam piękne zdjęcia z cieplejszych krajów Ale fajny miałaś urlop

anbu napisał(a)
Ale super
wyjazd, zdjęcia. To naładowałaś akumulatorki przed sezonem u nas?

O tak, cudne wspomnienia Zdjęć narobiłam mnóstwo
Akululatory naladowane na cały sezon
.oj... ale dobrze,że wiosna idzie .Będzie duuuże zajęcie i nowe doznania i potem wspomnienia
quote=Kawa napisał(a)]wiosna się wlecze Aniu
jakoś jej nie śpieszno..
Oj, tak, tak.
ale dzisiaj widziałam nad domkiem na działce 2 lecące bociany,Wiosna przyszła!!!

Fajne i klimatyczne fotki z podróży, a Ty ślicznie wyglądasz Tego włoskiego ciepła to trochę zazdroszczę, za upałami nie przepadam, ale te dwadzieścia kilka stopni to ideał
Dziękuję.Włochy maja swój niepowtarzalny klimat ,Byłam już tam 3 razy i chyba jeszcze kiedyś pojadę.Przynajmniej tak mi się marzy
Oj, dziękuję ci Aguś bardzo za te mile słowa.
wiosna idzie,m także będziemy mieli nasze ciepełko i nasze kolory
Ja też na upałami nie przepadam.Urlopy dłuższe zawsze planuje wiosna albo pożną jesienią. Póz niej kocham swoje klimaty i działkę po za miastem.
Też cudne klimaty

Derenie zaczynają kwitnienie
Ogród Małej Mi 2017 22:36, 25 mar 2017

Do góry
malkul napisał(a)
przepiękne krokusiki. irysy też ale krokusy cudne

Dlatego warto zakopać jesienią tę wiosnę w ogrodzie Co prawda tej jesieni to praktycznie wsadziłam tylko kilka tulipanów (sadziłam w grudniu w śniegu) ale krokusy na brakującej wstążce przy liliowcach koniecznie muszę dosadzić.

Zdjęcia jeszcze sprzed wycinki.. jak się wzięłam za robotę to już fotek nie robiłam, bo łapska brudne .

Ogród Małej Mi 2017 22:32, 25 mar 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

I ja wystartowałam, to będzie długa sztafeta.

Jutro to leżę jak długa To była bardzo szybka sztafeta.. chyba najszybsze czyszczenie rabat... byle z grubsza..
Ogród Małej Mi 2017 22:30, 25 mar 2017

Do góry
violka171 napisał(a)

o tak tak,zgadzam się z tym stwierdzeniem

Jak już krokusy zakwitną to ogłaszam koniec brzydkiego okresu w ogrodzie.. od tego momentu już się coś dzieje pozytywnego w ogrodzie .. i jak miło połazić na powietrzu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies