Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 20:40, 25 kwi 2017

Do góry
ostatnio i dziś...dla oka

Kwiaty we włosach 20:38, 25 kwi 2017

Do góry
Paulina i Monia lepiej by rosło, gdyby pogoda temu sprzyjała, zimno teraz się zrobiło i wiatr wygonił mnie do domu.A jeszcze 2 godziny temu było ładnie, oglądam pogodę i do końca tygodnia 10 stopni, porażka.
Zdążyłam jeszcze cyknąć parę fotek, tulipany biedne nie mogą się rozwinąć bo i po co jak zimno, siedzi się w chałupie to i kto je będzie podziwiać.

Lawendowy zawrót głowy 20:36, 25 kwi 2017

Do góry
To drugi tulipan z tej rabaty jak zakwitniętna drugie to będę miała pewność ))
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 20:35, 25 kwi 2017

Do góry
babka napisał(a)
Donica wygląda czadowo ! Kiedy montaż ?
Juz przebierasz nóżkami ?
Chociaż te płyty w dalszym ciągu są dla mnie zagadką, nie wiem co to i do czego przyłatać.

Ola po cichutki liczę, że w sb
hihih płyty to jest takie cuda, pomysł przypominam Reni (ren33), płyta warstwowa to taka płyta może stanowić ściany hal czy magazynów składa się z blachy - ocieplenia np. pianki poliuretanowej i znowu blachy
ja miałam dostęp do starych dziadów ale eM powycinał, ponacinał, ułożył i złożył a pochwalę się ... byłam bardzo pomocna ... nitowałam łączenia
Nawożenie, zasilanie trawnika 20:34, 25 kwi 2017

Do góry
No wlasnie ja mam chyba podobny problem .
Trawnik teraz ma trzeci sezon. Wertykulacja miesiac temu , nawoz florowit, podlany. I wyglada miejscami a w zasadzie w wiekszosci na taki jakby czarny z daleka, z bliska trawa ma brazowe, ciemne czubki
Pytanie czy jednak za malo nawozu i nie rowno bo sialam pierwszy raz i to recznie
Czy za mocna wertykulacja, czy przemarzl mozeczy najgorsza wersja jakas grzybowa przypadlosc
W tamtym roku byly i kapeluszowe i jakies plamy ale mniej jakby czerwona nitkowatosc.

Pani Danusiu co zrobic czy posiac nawoz czy pryskac na grzyby.
Ranczo Edy 20:34, 25 kwi 2017

Do góry
ostatnio walczyliśmy z mechem ...i tak teraz wygląda trawka sobie rośnie meszek odjęty sobie

Lawendowy zawrót głowy 20:34, 25 kwi 2017

Do góry
Iwonko na tej rabacie mam dwa rodzaje tulipków i mam opakowania tylko nie pamiętam które są które

Moja codzienność - ogród Oli 20:34, 25 kwi 2017

Do góry
malkul napisał(a)
fotek niet?

Gosiu nie ma co focić, kiepska ta wiosna.
Większość tulipanów mnie olała... mówi się trudno

Mirkowy ogród (początki) 20:28, 25 kwi 2017

Do góry
Trzcinnik krotkowłosy Calamagrostis Brachytricha.

O

Purle Magesti rośnie w oczach.
Bawarka 20:23, 25 kwi 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)
miniaturki

Kasiu miniaturki skojarzyły mi się z tymi mini makro ogrodami w doniczce widziałaś ustawiają tak fajnie kwiaty sadzą i na trawce że niby trawnik lub taras domu fajne
iii super wdzianko hiiit !!! kapelutek

Lawendowy zawrót głowy 20:20, 25 kwi 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
jedyna rabata która zakwitła reszta w pakach ))
Jolcia pamiętasz nazwę tych co kwitną? Bardziej są w róż czy fiolet? Te co nie wzeszły mogły zostać zjedzone lub zgniły jak za mokro było. Mogły być za małe aby kwitnąć ale to listki by były. Ja w ubiegłym roku 2 skrzynki tak załatwiłam roztapiającym się śniegiem. U mnie z ubiegłego roku tylko Exotic w większości zakwitły i czerwone papuzie, nazwa mi teraz wyleciała z głowy. Zginęły wszystkie Queeny. Życie.

Co ci się stało z buksowymi kostkami? U mnie młode sadzonki z poprzedniej wiosny od mrozu lekko ścięło. Ale do odratowania. Hiacynty mamy te same w kostrzewie cudne połączenie. Płotek śniegowy 2 lata temu robiłam. W sumie nie został sprawdzony bo tyle śniegu nie było. Ale mniejszy ładnie zatrzymało i powoli się roztapiał.
Malutki pod lasem 20:18, 25 kwi 2017

Do góry
Ewo, różowe dziękują

Paulina, dziękuję, też lubię różowe
W ogóle różowe, białe i Queeny są według mnie najładniejsze

Kasia, to Darwin Hybrid Van Eijk, kupowałam w lidlu, w paczkach po 12 sztuk były

Iwonka, też się cieszę

Martuś, obejrzyj koniecznie swoje, moje z większej odległości też wyglądają okropnie, szczególnie z jednej strony, niestety z mojego punktu widzenia. Od strony siatki i sąsiada lepsze są, tak jakby chwastowisko sąsiada stanowiło jakąś osłonę dla nich
Zobacz jak wyglądają z daleka..., ale wystarczy się bliżej przyjrzeć i pozytywnie się robi

Natka, dobrze będzie. Renia mówiła, że jej w zeszłym roku dopiero w maju zaczęły dobrze wyglądać, a teraz ta wiosna taka brzydka

Agata,
mam nadzieję, że przeżyją Będę na bieżąco informować

Gosiu, broń Boże, krety mam, nornice mi nie potrzebne
One tak wsadzone, bo pomyślałam, że po przekwitnięciu jak już będą się zasuszać, to wyciągnę doniczkę całą, tulipany się dosuszą, gdzieś w ustronnym miejscu, a później cebulki powyjmuję i przechowam do jesieni

Truskawki i Queeny
Gożdzikowa - wiejski ogród 20:17, 25 kwi 2017

Do góry
Basiu zobacz swoim okiem na moją mutantkę,dlaczego ma takie schylone liście?
Małymi kroczkami do celu... 20:15, 25 kwi 2017

Do góry
A na koniec dzisiejszy zakup ( oczywiście nie planowałam, ale ze względu na duuuza przecene wzięłam )

Mój ogród pod górkę... 20:12, 25 kwi 2017

Do góry
Asia, Ola, Sebek i Justynka - Mazan nie pozostawił złudzeń
A z tego co wiem u Marty brzoza padła.

Tak wygląda kolejna

A takie coś mam na buku

Małymi kroczkami do celu... 20:12, 25 kwi 2017

Do góry
Przetacznik zaczyna kwitnąc...

Z ogródka na wsi 20:11, 25 kwi 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Róża ( rzekomo pnąca odmiana Chopin - ale mnie oszukali z nawą odmiany, no ale skoro Chopin nie jest pnąca to te pędy czym są ? To są dziczki?)poszła na cegły. Właśnie co mogę zrobić z białymi cegłami? Bo nie mam na nie pomysłu, a opchnąć nie mogę?

Aaa a to duża kępa floksa. Po przesadzeniu mi wyłysiała. Jak przez ten sezon się nie zregeneruję to na jesień ja dziele. Ale ma pąki

No i na koniec narcyzy Ja wiem że one miały być miniaturowe, no ale w tym roku to z tą wielkością rzeczywiście nie poszalały.

poczekaj z róża ,moze zakwitnie,roża Chopin to to nie jest,jak bede nastepnym razem u siebie sfocę Ci moją Chopinową ,tylko nie zdenerwuj się hi hi
a co do cegieł,zbuduj domek miniaturowy dla psa czy kotka,i pomaluj na ceglany kolor albo ceglaną dużą donicę
Małymi kroczkami do celu... 20:10, 25 kwi 2017

Do góry
Szafirki dają czadu, strasznie się rozsiały...

Moja działka na Dębowym Lesie 20:10, 25 kwi 2017

Do góry
Malgosik napisał(a)

bardzo dobrze
niech coś zrekompensują dla zasady chociażby
co to dla nich za koszt 3 powojniki
nieźle to sobie wykombinowałaś

Dokładnie, co to za koszt 3-powojników dla takiej firmy .Pestka.
ale tak firma powinna bardziej dbać o swój wizerunek, nieprawdaż ???
Malgosik napisał(a)

mi się ten podpis najbardziej podoba
chociaż po kropce można dać spację
albo usunąć spację po słowie Anna?

Dziękuję za wskazówki , i sugestię. Wzięłam pod uwagę.
I tak spróbuję na nowo zrobić .
sylwia_slomczewska napisał(a)
Przykre, ale dobrze, że przynajmniej clematisy z tego będą.

Dokładnie, dla mnie trochę to żenujące,że tak firma tak postępuję .Cóż ludzie różni są
I tak, chociaż powojniki po tym incydencie zostaną ( jak przyśle, bo ja już róznie patrzę )

Magnolia Ann- czyli moja imienniczka.I to było decydujące,że ją kupiłam.
I to,że to krzaczasta magnolia,A nie wysokie drzewo docelowo.
Czyli idealna do mniejszych ogrodów
Sezon 2017 u Hanusi 20:10, 25 kwi 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Radziu, siatka drobna ocynk, ale już czas ją malować, bo zaczęła od góry rdzewieć. Tylko kiedy? Wszystko jest pilniejsze.

Hanusia jak tam zdrówko Ja dziś po deszczu latałam już mnie bierze że nie mogę podziabać i dziś wyleciałam i z taczką latałam z ziemią dzień się ciepło zaczął chmury wisiały no i jak spadły to chłodniej się zrobiło i zanim pozbierałam graty to już wiesz zmokła kura ale za to zadowolona haa
A fotka to co to za kwiatuszek bo podobny to mojej zdobyczy ostatniej czy to smagliczka? ale chyba inne liście nic o niej nie wiem miałam wsadzić dziś ale tak się rozganiałam że nie zdążyłam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies