Mam nadzieje ze matura bedzie zdana w dobrej formie a nawet na wiecej liczę ale niepokój mały jednak jest. Kasztany u nas nie kwitną ale zanim matury sie skończą to pewnie zakwitną.Lubie zbierac jesienią kasztany ten ich kolor i polysk działaja jak magnez.
Ale jaka ogromna piękna jest ! nie widać że smagał nią przymrozek u nas to wszystko rude mieli sąsiedzi na magnolkach ja wczoraj oczyściłam delikatnie moją i jeszcze uchowały się pąki i zakwitły przybiegłam Bogdziu bo u Hanusi rh wystartował i z ciekawości patrzę i wącham u Ciebie i jest jest blu już kwitnie widzę super już się zacznie prawda ,ciepło one to lubią oby tylko deszcz nie przesadził buziaki zostawiam i pozdrawiam
U mnie jest zimniej niz w innych rejonach kraju i później zaczynają kwitna ale niektóre paki juz sie rozwijaja, nie robiłam wszystkim zdjec ale są CW, Dominik, kwitnie resztką nie zmrozonych pąków PJM Elite, troche kwiatów maja czerwone Baden Baden ale paki z góry przemarzły, no tych mi nie zal bo to nie na mój klimat i dawno juz były do wyrzucenia ale M sie uparł posadzic w lesie wiec czasem bedą tak marzły.
tu CW
a tu Simona
i jeszcze Dominikmiał byc ale nie chciał sie wgrac.
super Bogdziu dziękuję za prezentację piękne kolory takie mocne i poczekam na zachwycające środki niech się nie spieszą może zaraz będzie słońce i długo będziemy podziwiać
Tulipki też śliczne i widzę przed delikatnym różem wysunęły się białe ? lub delikatno-żółte mam podobnie barwiące się pąki później są u mnie białe z otoczką czerwoną a wcześniej żółtawe zanim się wybarwią
U mnie teoretycznie powinno być cieplej niż w innych rejonach kraju ale nie w tym roku. Co tylko rodki zaczynają puszczać pączki to przychodzi przymrozek i wszystko załatwia. Szkoda.
Bogdziu, widzę, że u Ciebie też wegetacja spóźniona (tak jak u mnie), szkoda, że magnolie nie zdołały pokazać w pełni swego piękna, ale taki mamy dziwny ten rok... Przyszłam popytać o epimedium, ale już poczytałam Twoją odpowiedź do Ani Mi, więc wiem. Ściskam mocno