Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 22:24, 02 maj 2017

Radziu bez tego oj było by ciężko, faktycznie musiałabym zwołać niezłą ekipę do ogarnięcia tego terenu
Zana 07:55, 04 maj 2017

Monia, Ty to jesteś ogrodniczka-rolniczka. Wszystkie zakupy obejrzałam, te niebieskie kwiatki też mi na żagwin wyglądają. Trzymam kciuki za realizację planów, bo pogoda nas niestety nie rozpieszcza.

Śliczne zdjęcie tulipanów na tle mozgi. I innych cebulowych też. Sporo ich masz. Ja mam nadzieję na dosadzenie w tym roku, jak już wreszcie skończę rycie ziemne na trzech rabatach.
ElzbietaFranka 13:26, 04 maj 2017

Monia mam tak mokro na dzialce, nie wjem co robic. Rury drenazowe pozakladane nje sa w stanie takiej ilosci wody przyjac i wypuscic do rowu.
Dzisiaj znowu padalo cala noc. Ja rosliny mam posadzone na podwyzszeniach, ale tuje stoja w wodzie dokola ogrodzenia. Wczoraj em wypompowywal wode z suchych oczek do rowo. Nie trwalo godzine znowu we wszystkich pojemnikach pejno wody.
Dzisiaj znowu nastepna dostawa deszczu. Boje sie o tuje bo sa wysokie i ladne.

Tez mam traktorek bo jest duzo do koszenia. Ponad 40 arow dzialka i ók 25 arow drogi wiec spalinowką nie da rady.
Mam Maculocha, trawnika jeszcze nie kosilam zamierzamy w sobote jak nie bedzie mokro.
Przegladalam zdjecia zeszloroczne z tego samego okresu jest opóznienie widac po roslinach.
patrycja 14:32, 04 maj 2017

Najlepsze życzenia z okazji imienin
Monia81 21:14, 04 maj 2017

Zana napisał(a)
Monia, Ty to jesteś ogrodniczka-rolniczka. Wszystkie zakupy obejrzałam, te niebieskie kwiatki też mi na żagwin wyglądają. Trzymam kciuki za realizację planów, bo pogoda nas niestety nie rozpieszcza.

Śliczne zdjęcie tulipanów na tle mozgi. I innych cebulowych też. Sporo ich masz. Ja mam nadzieję na dosadzenie w tym roku, jak już wreszcie skończę rycie ziemne na trzech rabatach.

Aniu dobrze dobre określenie Dziś u mnie w południe popadało a później pogoda na szczęście się zrobiła U mnie rycie ziemne również
Monia81 21:17, 04 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Monia mam tak mokro na dzialce, nie wjem co robic. Rury drenazowe pozakladane nje sa w stanie takiej ilosci wody przyjac i wypuscic do rowu.
Dzisiaj znowu padalo cala noc. Ja rosliny mam posadzone na podwyzszeniach, ale tuje stoja w wodzie dokola ogrodzenia. Wczoraj em wypompowywal wode z suchych oczek do rowo. Nie trwalo godzine znowu we wszystkich pojemnikach pejno wody.
Dzisiaj znowu nastepna dostawa deszczu. Boje sie o tuje bo sa wysokie i ladne.

Tez mam traktorek bo jest duzo do koszenia. Ponad 40 arow dzialka i ók 25 arow drogi wiec spalinowką nie da rady.
Mam Maculocha, trawnika jeszcze nie kosilam zamierzamy w sobote jak nie bedzie mokro.
Przegladalam zdjecia zeszloroczne z tego samego okresu jest opóznienie widac po roslinach.

Elu to współczuję, za dużo tej wody niestety Oj to masz tego koszenia, że hej Opóźnienia rośliny w tym roku mają, ale nie dziwota bo słońca brak
Monia81 21:17, 04 maj 2017

patrycja napisał(a)
Najlepsze życzenia z okazji imienin

Pati dziękuję za życzonka i pamięć buźka dla córy
Monia81 21:19, 04 maj 2017

Trochę zdjęć z ogrodu, deszczowych...

Monia81 21:21, 04 maj 2017

Zabłąkany szafirek, tylko jeden w tym kolorze

liatra

lewizja

Monia81 21:28, 04 maj 2017

No to teraz to co robiłam od wtorku w przerwie między deszczem
Tak było

wczoraj po wyplewieniu i nawiezieniu ziemi (humus+kompostownik)

dzisiaj w południe pierwsze przymiarki

i na koniec dnia finito