Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:35, 04 sty 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja się zastanawiam czy u mnie słabsze kwitnienie w tym sezonie to powód zbyt dużych i starych karp( niektóre przeszło 8 lat), powodziowych zalań ( pewnie też) czy tego, ze co roku na tych samych stanowiskach są właśnie( co roku dostają świeżego kompostu więc nie powinno być powodem) stąd moje pytania

Sylwuniu, może podgniły? I sparciały trochę.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:24, 04 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
... 15 lat jeździłam po Anglii i te 193 ogrody plus Niemcy, Holandia i wszelkie możliwe najlepsze wystawy - to mam 600 tys. zdjęć, do końca życia inspiracji mi starczy. Jak teraz wybieram zdjęcia do książki, to mam materiały na 100 książek a może i mało powiedziane. Mam zdjęcia na każdy temat...przeglądam codziennie i myślę: ja tam naprawdę byłam? Nieraz po 4 razy w roku w Anglii, po 17 ogrodów na jeden wyjazd, to jakaś niemożliwa sprawa...

Zawsze po cichutku tu przychodziłam, ale tym razem nie mogę się nie odezwać:

!!!WOW!!!

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:08, 04 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie, wprost przeciwnie, raczej będzie większa kępa i coraz więcej kwiatów, chyba że coś zgnije. Ale moim zdaniem jak mam dalie kilka lat, karpy stają się ogromne i tak ciężkie i kwiatów jest cała masa.

Ja się zastanawiam czy u mnie słabsze kwitnienie w tym sezonie to powód zbyt dużych i starych karp( niektóre przeszło 8 lat), powodziowych zalań ( pewnie też) czy tego, ze co roku na tych samych stanowiskach są właśnie( co roku dostają świeżego kompostu więc nie powinno być powodem) stąd moje pytania
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:29, 04 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Powiem Ci, że 15 lat jeździłam po Anglii i te 193 ogrody plus Niemcy, Holandia i wszelkie możliwe najlepsze wystawy - to mam 600 tys. zdjęć, do końca życia inspiracji mi starczy. Jak teraz wybieram zdjęcia do książki, to mam materiały na 100 książek a może i mało powiedziane. Mam zdjęcia na każdy temat...przeglądam codziennie i myślę: ja tam naprawdę byłam? Nieraz po 4 razy w roku w Anglii, po 17 ogrodów na jeden wyjazd, to jakaś niemożliwa sprawa...

Czasem mi szkoda jechać, bo nie widzę wtedy co w moim ogrodzie kwitnie...Rozumiem Ciebie, ale ja to już przeżyłam, choć nie powiem..wiadomo że zawsze się coś nowego wypatrzy, ale na skaranie - bo zaraz by się chciało mieć albo zrobić. Muszę teraz wykorzystać to, co mam i już

Robią wrażenie te liczby! - przy moich skromnych dwóch wypadach i w sumie 10 odwiedzonych ogrodach - mam jeszcze sporo do nadrobienia

I teraz mnie tak strasznie ciągnie, to prawda, że zwiedzanie ogrodów uzależnia.

Książka to super prezent dla ogrodnika zimą, czekam z niecierpliwością - mi też pomoże przeżyć do wiosny
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:41, 04 sty 2021

Do góry
To fajnie Jolu Nareszcie wolne.
*.: U Szarotki :. * 09:56, 04 sty 2021

Do góry
Zamiast białych kamyków daj jasnoszare. Będzie lepiej, biel zbytnio rzuca się w oczy. Białe kamienie do akwarium - do ogrodu nie pasują, chyba że jest biało-czarny...
Pokażcie swoje trawniki 09:52, 04 sty 2021

Do góry
Wypasiony, jak sałata, brawo!
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:48, 04 sty 2021

Do góry
Reniu, w niektórych byłam po 9 razy, a w niektórych po 3-4 razy to by się jeszcze pomnożyło...sama jestem tym zachwycona.. Kiedyś na jednym wyjeździe zaliczyliśmy 32 zamki...

Książka- jak tylko dostanę będę apelować o zakup, aby pomóc mi przetrwać do wiosny
A autograf - z przyjemnością... mam specjalne miejsce w ogrodzie do podpisywania
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:32, 03 sty 2021

Do góry
Widzę dużą przemianę...w swoich Klientach, co uciekają na wieś, także słyszałam, że ludziska kupują kontenery mieszkalne i z blokowiska na wieś, na działki...
A tam warzywa, kury, a nawet kozy i własne sery...to dopiero dokonania.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:30, 03 sty 2021

Do góry
W tej chwili się drukuje druga, a już mam gotową (prawie) trzecią książkę o warzywnikach. U mnie zawsze warzywniki były ważne. Teraz są bardzo w modzie z powodu pandemii. Każdy chce uprawiać, nawet mój starszy syn, co ma tylko balkon. Nigdy nie chciał a teraz chętnie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:27, 03 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Powiem Ci, że 15 lat jeździłam po Anglii i te 193 ogrody plus Niemcy, Holandia i wszelkie możliwe najlepsze wystawy - to mam 600 tys. zdjęć, do końca życia inspiracji mi starczy. Jak teraz wybieram zdjęcia do książki, to mam materiały na 100 książek a może i mało powiedziane. Mam zdjęcia na każdy temat...przeglądam codziennie i myślę: ja tam naprawdę byłam? Nieraz po 4 razy w roku w Anglii, po 17 ogrodów na jeden wyjazd, to jakaś niemożliwa sprawa...

Czasem mi szkoda jechać, bo nie widzę wtedy co w moim ogrodzie kwitnie...Rozumiem Ciebie, ale ja to już przeżyłam, choć nie powiem..wiadomo że zawsze się coś nowego wypatrzy, ale na skaranie - bo zaraz by się chciało mieć albo zrobić. Muszę teraz wykorzystać to, co mam i już

Książka to będzie dla nas wspaniały prezent Kopalnia inspiracji przefiltrowana przez Ogrodniczkę z intuicją to będzie uczta dla duszy i oczu Nie mogę się doczekać
Znowu na wsi 21:24, 03 sty 2021

Do góry
Jola, już kwitnie teraz? Też mam, muszę zobaczyć czy u mnie zakwitła.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:22, 03 sty 2021

Do góry

Płytki staw na łące-torfowisku, czy można częściowo zasypać ziemią z pogłębienia? 21:16, 03 sty 2021

Do góry
Trzeba wykonać badanie hydrogeologiczne, to robią specjaliści, którzy zrobią testy przepuszczalności, modelowanie wód gruntowych, będą w stanie przewidzieć jak zachowa się staw po pogłębieniu i różne inne specjalistyczne sprawy..

Może okazać się że teraz woda jest, ale jak pogłębicie, przebijecie się do czegoś, i woda może całkowicie zejść ze stawu, połączy się z ciekiem wodnym czy sama nie wiem z czym. Oni będą w stanie to wyjaśnić. Sami nie bierzcie się za to, skoro to ważna sprawa, a nie jakiś tam mały stawik.

Muł można użyć, jest bardzo żyzny, tylko najpierw musi swoje odleżeć i obeschnąć. Taka maziaja do niczego się nie zda. Powinna być przesypywana, ruszana koparką. Także organizmy w niej powinny wrócić do stawu.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:14, 03 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dziękuję.
Tęsknię za podróżami, choć uzmysłowiłam sobie, że w zasadzie swoje marzenia zaspokoiłam u siebie...no ale jakieś rośliny przydałoby się przytargać z podróży.

Wiem Danusiu że spełniasz marzenia u siebie ale podróże poza znajdywaniem fajnych roślin wiele dają. Ty masz pełną głowę inspiracji ale czasem coś się zobaczy, drobnostkę, szczegół i już nowy pomysł wpada szczególnie osobom z taką jak Ty wyobraźnią
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:07, 03 sty 2021

Do góry
Mira, to nie ty chyba? NO taka zmyłka? Wracaj do twarzyczki
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:06, 03 sty 2021

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Danusiu życzę aby ten rok był cudowny, zdrowy i oddał nam to co stary zabrał. Życzę nam uwolnienia bo bardzo brakuje podróży po ogrodach Ja jestem w pierwszej grupie i pewno w tym miesiącu już się zaszczepię.Będę też szczepić innych i zachęcam do szczepień gorąco. Tylko to pozwoli nam na powrót do naszych cudownych spotkań
Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję.
Tęsknię za podróżami, choć uzmysłowiłam sobie, że w zasadzie swoje marzenia zaspokoiłam u siebie...no ale jakieś rośliny przydałoby się przytargać z podróży.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:04, 03 sty 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

A nie będzie z czasem słabszego kwitnienia?

Nie, wprost przeciwnie, raczej będzie większa kępa i coraz więcej kwiatów, chyba że coś zgnije. Ale moim zdaniem jak mam dalie kilka lat, karpy stają się ogromne i tak ciężkie i kwiatów jest cała masa.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:13, 03 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tyle mogą rosnąć ile wytrzymają. Gdy kępy byłyby zbyt duże, należy je wykopać i podzielić ale górnego limitu to ja nie stosowałabym - ile będzie żyła tyle będzie dobrze.

A nie będzie z czasem słabszego kwitnienia?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:49, 03 sty 2021

Do góry
Dzięki bardzo i nawzajem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies