Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

malgorzata_s... 21:14, 03 sty 2021

Gardenarium napisał(a)

Dziękuję.
Tęsknię za podróżami, choć uzmysłowiłam sobie, że w zasadzie swoje marzenia zaspokoiłam u siebie...no ale jakieś rośliny przydałoby się przytargać z podróży.

Wiem Danusiu że spełniasz marzenia u siebie ale podróże poza znajdywaniem fajnych roślin wiele dają. Ty masz pełną głowę inspiracji ale czasem coś się zobaczy, drobnostkę, szczegół i już nowy pomysł wpada szczególnie osobom z taką jak Ty wyobraźnią
Gardenarium 21:22, 03 sty 2021

Powiem Ci, że 15 lat jeździłam po Anglii i te 193 ogrody plus Niemcy, Holandia i wszelkie możliwe najlepsze wystawy - to mam 600 tys. zdjęć, do końca życia inspiracji mi starczy. Jak teraz wybieram zdjęcia do książki, to mam materiały na 100 książek a może i mało powiedziane. Mam zdjęcia na każdy temat...przeglądam codziennie i myślę: ja tam naprawdę byłam? Nieraz po 4 razy w roku w Anglii, po 17 ogrodów na jeden wyjazd, to jakaś niemożliwa sprawa...

Czasem mi szkoda jechać, bo nie widzę wtedy co w moim ogrodzie kwitnie...Rozumiem Ciebie, ale ja to już przeżyłam, choć nie powiem..wiadomo że zawsze się coś nowego wypatrzy, ale na skaranie - bo zaraz by się chciało mieć albo zrobić. Muszę teraz wykorzystać to, co mam i już

Instagram Ogrodowiska
malgorzata_s... 21:27, 03 sty 2021

Gardenarium napisał(a)
Powiem Ci, że 15 lat jeździłam po Anglii i te 193 ogrody plus Niemcy, Holandia i wszelkie możliwe najlepsze wystawy - to mam 600 tys. zdjęć, do końca życia inspiracji mi starczy. Jak teraz wybieram zdjęcia do książki, to mam materiały na 100 książek a może i mało powiedziane. Mam zdjęcia na każdy temat...przeglądam codziennie i myślę: ja tam naprawdę byłam? Nieraz po 4 razy w roku w Anglii, po 17 ogrodów na jeden wyjazd, to jakaś niemożliwa sprawa...

Czasem mi szkoda jechać, bo nie widzę wtedy co w moim ogrodzie kwitnie...Rozumiem Ciebie, ale ja to już przeżyłam, choć nie powiem..wiadomo że zawsze się coś nowego wypatrzy, ale na skaranie - bo zaraz by się chciało mieć albo zrobić. Muszę teraz wykorzystać to, co mam i już

Książka to będzie dla nas wspaniały prezent Kopalnia inspiracji przefiltrowana przez Ogrodniczkę z intuicją to będzie uczta dla duszy i oczu Nie mogę się doczekać
Gardenarium 21:30, 03 sty 2021

W tej chwili się drukuje druga, a już mam gotową (prawie) trzecią książkę o warzywnikach. U mnie zawsze warzywniki były ważne. Teraz są bardzo w modzie z powodu pandemii. Każdy chce uprawiać, nawet mój starszy syn, co ma tylko balkon. Nigdy nie chciał a teraz chętnie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:32, 03 sty 2021

Widzę dużą przemianę...w swoich Klientach, co uciekają na wieś, także słyszałam, że ludziska kupują kontenery mieszkalne i z blokowiska na wieś, na działki...
A tam warzywa, kury, a nawet kozy i własne sery...to dopiero dokonania.

Instagram Ogrodowiska
Joku 22:00, 03 sty 2021

Pytałaś o kalinę - moja zaczyna kwitnąć jesienią jak jeszcze ma liście. Kwitnie przez całą zimę oczywiście przy takich zimach jak teraz są (raz kwitnące kwiaty zmarzły przy większym mrozie), szczyt kwitnienia wiosną chyba w kwietniu.
basia3012 22:52, 03 sty 2021

Danusiu, wszystkiego najlepszego na rok 2021. Oby był lepszy od poprzedniego.
Rench 01:03, 04 sty 2021

Samych pomyślności w Nowym Roku, Danusiu

193 ogrody plus Niemcy, Holandia -Niesamowite.
Można się już ustawiać w kolejce po książki z autografem ?

Gardenarium 09:48, 04 sty 2021

Reniu, w niektórych byłam po 9 razy, a w niektórych po 3-4 razy to by się jeszcze pomnożyło...sama jestem tym zachwycona.. Kiedyś na jednym wyjeździe zaliczyliśmy 32 zamki...

Książka- jak tylko dostanę będę apelować o zakup, aby pomóc mi przetrwać do wiosny
A autograf - z przyjemnością... mam specjalne miejsce w ogrodzie do podpisywania

Instagram Ogrodowiska
Basilikum 10:12, 04 sty 2021

Danus ja tez juz czekam na ksiazke a jak u Ciebie bylam zapomnialam wziasc poprzednia do podpisu to teraz beda dwie

Mam ndziee, ze ten Nowy Rok da nam okazje do podrozy. Ja sie zapisalam na kurs w Weihenstepchan "Ozdobne warzywa, jadalne byliny".Mam nadzieje, ze sie odbedzie