pisałam kiedyś, wiosną cały ogród dostaje biohumus, potem florowit raz w miesiącu. W sezonie hortensje dostają zazwyczaj raz jeszcze poza tym nawóz do hortensji.
Te wiotkie gałązki w Vanilkach to standard, szczególnie tych młodziutkich. Pamiętam ze w pierszym sezonie bez znaczenia czy vanilki i czy limki strasznie szybko przekwitły. zrobiły się brązowe i brzydkie. Teraz niektóre kwiatostany które dotykają do traw są przypalone. Może to dziwne ale tak jakby trawy je uszkodziły, ale biorąc pod uwagę, że one są ostre to wszystko możliwe
Będziecie się ze mnie śmiać
Weszłam dzisiaj za vanilki żeby usunąć przekwitłe czosnki i jak już weszłam to się nie powstrzymałam i kazałam zrobić foty po mojej lewej stronie jest niższy krzak bo sadzony 2 lata temu. W ubiegłym roku nie było go widać zza rozchodników, a te tez były niższe
podziwiam, ale z drugiej strony sobie myślę, że gdybyście zlecili wykonanie firmię, to nikt by nie utyskiwał że pracują w zwar... ba pewnie byłyby komentarze, że piękna tylko wykonana czyimiś rękoma A tak jesteście bohaterami
Bardzo mi się podoba to co i jak wspólnie robicie!
Pożarły ... i miałam zająć się tą sprawą na wiosnę ale nie starczyło sił i zostawiłam . Tam jeszcze ukryte są kosodrzewiny i niewiarygodnie dają radę bez światła ... Na wiosnę za to grają pierwsze skrzypce ....
No i zagwózdka bo .... Bo na wiosnę jednak planuję usunąć kosodrzewinę i przesunąć hortensje a i pożarły mi jeszcze odętkę . Ją również przeniosę w inne miejsce
Ana to jak często i czym je dokarmiać żeby dobrze rosły? ... moje na słońcu prawie cały dzień mają ciągle przypalone liście ... chociaż już młode nowe przyrosty są całe ładnie zielone i na jednej limce 2 kwiaty mam częściowo zasuszone. Jedne piękne duże kwiaty na sztywnych pędach inne wiotkie i pokładają się ... A może to tak jest tylko w pierwszym sezonie?