Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Przedogródek pod dębem 22:58, 05 lip 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piekny trawniczek, a kolorków ile i te zapachy

dziękuję Sylwia
Lilie kwitną więc zapachów moc.
Wcześniej ogromna lipa rosnąca obok dębu tak pachniała.
Ach, upojnie
Przedogródek pod dębem 22:55, 05 lip 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Trawa soczyście zielona, widać różnicę jak się spojrzy na drugą stronę chodnika. Floksy pięknie kwitną, najbardziej podoba mi się ten jasny z ciemniejszym oczkiem. Podobnego posadziłam u siebie, ale do kwiatów to mu jeszcze daleko. Lilie podobają mi się dopiero od niedawna, co roku jakieś dokupuję. W tym nawet na balkon trafiły i pachną. Twoje pachną?

Tak, cieszę się tym trawnikiem. Co prawda między kępkami trawy prześwituje ziemia ale to dopiero początek. Będzie lepiej bo dosiałem również a przecież i trawa potworzy kępki i zadarni.

Floksów mam tylko 4 różne ale na razie to wystarczy.

A lilie paaaachną. Lubię wieczorem podziwiać ich zapach który się niesie.
Przedogródek pod dębem 20:54, 05 lip 2018

Do góry
Trawa soczyście zielona, widać różnicę jak się spojrzy na drugą stronę chodnika. Floksy pięknie kwitną, najbardziej podoba mi się ten jasny z ciemniejszym oczkiem. Podobnego posadziłam u siebie, ale do kwiatów to mu jeszcze daleko. Lilie podobają mi się dopiero od niedawna, co roku jakieś dokupuję. W tym nawet na balkon trafiły i pachną. Twoje pachną?
Przedogródek pod dębem 19:07, 05 lip 2018

Do góry
dzisiaj zrobiłem zdjęcia mojego nowego trawnika. Po pierwszym koszeniu:

A na rabacie w pełnej krasie:

i lilie:
Tu ma być ogród :) 18:05, 05 lip 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Pięknie masz Edytko Nie wiem co pierwsze chwalić... jeżówki, lilie boskie... zakupy także

ps. Mam też jedną lawendę która wygląda jak Twoja... zastanawiało mnie co jej dolega

No to tylko na zdjęciach jest tak pięknie, a na żywo masakra.

Mi tych lawend z 5 w sumie wyleciało, za późno zareagowałam, bo czasu nie miałam a i pogoda taka była, że oprysk byłby bezsensowny.
Tu ma być ogród :) 17:51, 05 lip 2018

Do góry
mirela napisał(a)

Nie za dużo ich wkoło. Bazuję na internecie jednak. Jedynie tę jedną odwiedzam, bardzo przyjemny pan, opowiadać może o roślinach godzinami, prawdziwy zapaleniec. On robie sadzonki do Kapiasa - nie musze mówić że cenowo bardzo korzystnie to wygląda .
Szkółka nazywa się Szotek - jest w Goczałkowicach.

Co do kotów - super mieć zwierzęta w domu. Jednak wbrew naszym oczekiwaniom dwa koty wcale nie czują się raźniej. Nie są zwięrzetami stadnymi. Jak ja drugiego dokupiłam to rezydent bardzo był z tego niezadowolony, wyciszył się, oddalił od nas. Całe terytorium musieli sobie podzielić, często walczą. Jak jeden zachorował to ten drugi od razu to wykorzystał i tłukł go, wyganiał z kuwety itd.

Tak cebulki oczywiście nie za ładne, namoczyłam je, zobaczymy co z nich wyrośnie. NA razie cieszę oko Christą .
A na lilie czekam - choć też boję się, czy coś z nich wyrośnie - bardzo okazyjnie cenowo były - a to źle wróży.

Zdarzyło mi się kiedyś w tej szkółce być

Mirela, nasze koty będą podwórkowe.
A w przypadku kociego rodzeństwa też to obowiązuje?

Trzymam kciuki, żeby zakupy cebulowe nie okazały się niewypałem!
Z ogródka na wsi 13:17, 05 lip 2018

Do góry
Radziu widzę ,że masz i pokazałeś to wszystko co bardzo lubię
Piękne lilie. Liliowce. Róże. Szalwie . Tawulki
I kwitnące hosty.
Piękne lato.
Fajny ten gość na kwiatku . Jeszcze takiego nie widziałam.
Tu ma być ogród :) 11:21, 05 lip 2018

Do góry
Pięknie masz Edytko Nie wiem co pierwsze chwalić... jeżówki, lilie boskie... zakupy także

ps. Mam też jedną lawendę która wygląda jak Twoja... zastanawiało mnie co jej dolega
Wymarzony sielankowy ogród..... 09:00, 05 lip 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
Melduję , że lilie posadzone i wyglądają obłędnie nie zdążyłam sfocić
Pięknie Ci się wszystko rozrasta rozchodnikowa rewelacja ,klonowo-hortensjowa i liliowce przy buczku super

Nie wiedziałam , że masz łąkę - cudowna też

Przytarasowa młodziutka , a już kwitnie
Niedługo będzie zachwycać

Buziaki

Cieszę się, ale to wiesz
Wszystko się powoli rozrasta, na rabatach gęsto się robi, ale dobrze, w końcu widać te roślinki łączkę mam na końcu działeczki i lasek w niej powoli rośnie, na jesieni druga łączka będzie przygotowywana i lasek brzózkowy też powstanie buziaki
Wymarzony sielankowy ogród..... 07:59, 05 lip 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Fajnie u Ciebie,rabatki cieszą oko. Te pomarańczowe lilie masz fajne,i carexy-moje też już powolutku nabierają masy,bardzo je lubię.

Asiu rabatki zaczynają cieszyć i to bardzo, zaczyna być widać roślinki na nich, w przyszłym sezonie już powinno się zagęścić bardziej te carexy bardzo lubię, w końcu wzięły się za siebie po zimie, bo Ice Dance niektóre nie wyglądają za fajnie, a te dały radę buziaczki
Przedziwny Ogród 00:55, 05 lip 2018

Do góry
Witaj, ja dzisiaj posadziłam jeżówki koło lilii, a między nie kosmos, dosadzę jeszcze gipsówkę, ale muszę dopiero kupić przez internet. A lilie piękne, takich nie mam, a chcę. Miejsce na wsadzenie się znajdzie.Pozdrawiam
Ogród Małej Mi 2017 00:14, 05 lip 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Te ostatnie lilie to chyba pachną ?

lilie zwykle pachna.. ale to tylko zwykle.. muszę sprawdzić..
Te pachną.. bez sprawdzania było czuć

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 22:20, 04 lip 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Podpory potrzebne róźom ,więc dostały

Jeźóweczki juz niebawem zachwycą

Liliowcce szaleją barwami zapachem

Widzę Bogusiu, że też podpory na biało machnelas.
A jakim rozyczkami je dałaś ??
Ciekawa jestem tych twoich jezowek.
A ta roślinka pokazana to nie liliwiec to lilie.
Piękna jest.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:12, 04 lip 2018

Do góry
U Ciebie zawsze jest na co popatrzeć, mnóstwo kolorów i piękne zestawienia roślin. Nie wiem co najpierw chwalić, ale chyba róże i lilie zasługują na wyróżnienie. Szkoda, że jeżówki nie powtórzyły kolorów, ale ich ilość jest imponująca.
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:40, 04 lip 2018

Do góry
Melduję , że lilie posadzone i wyglądają obłędnie nie zdążyłam sfocić
Pięknie Ci się wszystko rozrasta rozchodnikowa rewelacja ,klonowo-hortensjowa i liliowce przy buczku super

Nie wiedziałam , że masz łąkę - cudowna też

Przytarasowa młodziutka , a już kwitnie
Niedługo będzie zachwycać

Buziaki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies