Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 13:29, 15 lip 2018

Miłego dnia.

basia3012 17:21, 15 lip 2018

Bogdziu a z tymi gwożdziami to na zakwaszenie? Czy na dodanie żelaza? Pozdrawiam.
Bogdzia 19:21, 15 lip 2018

basia3012 napisał(a)
Bogdziu a z tymi gwożdziami to na zakwaszenie? Czy na dodanie żelaza? Pozdrawiam.

Basiu to na zmianę koloru. Jesli chcesz by różowe hortki zmieniły kolor na niebieski tomożna zakwasic ziemię albo dac gwoździe . Nie jestem dobra z chemii ale wyczytałam że glin zawarty w gwoźdźiach wchodzi w reakcję z barwnikiem hortensji (antocyjanem) i zmieniają kolor na niebieski.
yolka 19:30, 15 lip 2018

Bogdzia napisał(a)

Basiu to na zmianę koloru. Jesli chcesz by różowe hortki zmieniły kolor na niebieski tomożna zakwasic ziemię albo dac gwoździe . Nie jestem dobra z chemii ale wyczytałam że glin zawarty w gwoźdźiach wchodzi w reakcję z barwnikiem hortensji (antocyjanem) i zmieniają kolor na niebieski.

Gwoździe się wbija w ziemie, układa jak ściółkę czy w dołek? Mam taka jedną jest różowa, ale niektóre kwiatki widać, że miały ochotę być niebieskie
Margerytka40 21:33, 15 lip 2018

yolka napisał(a)

Gwoździe się wbija w ziemie, układa jak ściółkę czy w dołek? Mam taka jedną jest różowa, ale niektóre kwiatki widać, że miały ochotę być niebieskie

Ja też właśnie eksperyment robię z tymi gwoździami,wcisnęłam w ziemię przy hortce chyba z 15 sztuk
Gardenarium 21:35, 15 lip 2018

U mnie furczaki upodobały sobie rośliny w donicy, szałwie.

Instagram Ogrodowiska
Margerytka40 21:37, 15 lip 2018

Bogdzia napisał(a)

Dziwne bo przy oczku większa wilgotnosc i lepsze warunki dla grzyba ale to różnie bywa czasem cos rośnie lepiej w nietypowych warunkach. Wyobraź sobie że do tej Twojej koty nie przychodza , fakt że mam ja głównie na murkach by im to utrudnic ale jak dotąd nic złego sie nie stało , dlatego chcę podzielic i miec wiecej.

Fajnie ,że udało się ją uchować ,teraz spokojnie możesz ją dzielić,pogoda sprzyja . Poluję na niebieskie floksy ,właśnie przeglądam oferty szkółek.
an_tre 21:44, 15 lip 2018

Bardzo ciekawych rzeczy tu się dowiaduję, warto buszować po ogrodach
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
basia3012 22:42, 15 lip 2018

Bogdziu, dzisiaj odwiedziłam na dłużej Twój ogród. Przepiękny, po prostu bajka. We wszystkich porach roku jest bajeczny. Tylko zazdrościć takich widoków. Brak mi właściwie słów, jestem oczarowana. Gratulacje. Pozdrawiam serdecznie.
Kasiolaaa 07:24, 16 lip 2018

Bogdzia napisał(a)
Miłego dnia.

to to cudasne lilie najbardziej mnie urzekły