Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 13:27, 15 lip 2018

violaskom napisał(a)

Dobrepole to moja najlepsza szkółka i tam kupuję najwięcej. Ale oni chyba nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej. Chyba, że coś się zmieniło. Byłam tam niedawno i SB nie widziałam. Jeśli zrobiliby Ci wysyłkę, kupuj śmiało, to najlepsza szkółka w naszym regionie. Z wysokich jeżówek mogę polecić Leilani. Jest żółta, ale chyba najwyższa z wszystkich licencjonowanych jeżówek, trzyma się prosto nigdy się nie kładzie. Zajrzyj do mnie, wstawię jej zdjęcie.

No już sobie kupiłam
Mam jedną żółta NN, ta raczej wysoka nie jest.Ale jestem z niej zadowolona.Małą sadzonkę kupiłam.Już jest u mnie 3 rok .
I wygląda bardzo ładnie

Jeżówka Marmalade , 3 rok nikła stoi w miejscu i zakwitła 1 kwiatkiem.
Chyba ją przesadzę.Ale już raz była przesadzana . i żadnego efektu to nie przyniosło

I kolejna NN

Jeżówka Green Twister- pierwszy raz zakwita w moim ogrodzie

violaskom 13:33, 15 lip 2018

Ta Marmalade to jakiś nieudany osobnik. Miałam 3 szt kupione ok 4 lata temu. W Pierwszym roku zakwitła, z każdym następnym rokiem była coraz słabsza. W tej chwili nawet nie wiem czy jeszcze jest. Bardzo jestem ciekawa tej Green Twister. W tym roku ją wysiewałam i wyszło mi parę sadzonek, ale jak to bylina zakwitnie dopiero w następnym roku. (Jak przeżyje zimę)
anabuko1 15:41, 15 lip 2018

violaskom napisał(a)
Ta Marmalade to jakiś nieudany osobnik. Miałam 3 szt kupione ok 4 lata temu. W Pierwszym roku zakwitła, z każdym następnym rokiem była coraz słabsza. W tej chwili nawet nie wiem czy jeszcze jest. Bardzo jestem ciekawa tej Green Twister. W tym roku ją wysiewałam i wyszło mi parę sadzonek, ale jak to bylina zakwitnie dopiero w następnym roku. (Jak przeżyje zimę)

O widzisz,,, to nie tylko ja mam takiego nieudacznika.
Green Twister jest u mnie pierwszy raz.Kupiłam ją na Gardenii
też jestem jej bardzo ciekawa jak będzie się rozwijać w kwitnieniu

Duzo moich liliowców jeszcze młodych, to i kwitnień nie każda karpa ma duzo.

anabuko1 15:51, 15 lip 2018

Róża Deep Impression

violaskom 15:55, 15 lip 2018

Też ją mam i bardzo lubię. W roku miała bardzo zdrewniałe łodygi i na wiosnę została ogolona do zera. Po tym zabiegu nie była zbyt imponująca. A te pod nią, to jakie róże?
sylwia_slomc... 16:22, 15 lip 2018

Cudne liliowce i lilie, a fioletowy mak przrśliczny działasz już na nowej działce? Może już pisałaś i przegapiłam z synem idzie ku lepszemu? Bo wiem, że szło, a jak teraz?
Kasiolaaa 16:28, 15 lip 2018

Cudne roze piekne jezowki a ta marmolada faktycznie ze jakis niewypal ale jako kwiatuszek piekna tylko co jak z roku na rok marnieje
anabuko1 17:07, 15 lip 2018

violaskom napisał(a)
Też ją mam i bardzo lubię. W roku miała bardzo zdrewniałe łodygi i na wiosnę została ogolona do zera. Po tym zabiegu nie była zbyt imponująca. A te pod nią, to jakie róże?

Ja ją mam dopiero 2 rok.ale nawet ładna i ładnie rośnie
Pod nią to róża Eden Rose i 2 NN.

anabuko1 18:00, 15 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudne liliowce i lilie, a fioletowy mak przrśliczny działasz już na nowej działce? Może już pisałaś i przegapiłam z synem idzie ku lepszemu? Bo wiem, że szło, a jak teraz?

Sylwia dzięki.
Nowa działka czeka na więcej czasu i wolne ręce.Stoi w miejscu
Tak, dziękuję.Zrasta się w końcu w tej nodze.
Ale ciągle na kontrole, rehabilitacje chodzi.Ostatnio ze dwa dni trochę mężowi pomógł i noga zaczęła boleć i siedzi i lezy.

jęczmień grzywiasty
Hosta Sum and Substance

anabuko1 19:00, 15 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Cudne roze piekne jezowki a ta marmolada faktycznie ze jakis niewypal ale jako kwiatuszek piekna tylko co jak z roku na rok marnieje

W większości jeżówki ładnie rosną.Jeżówka Marmalade i jeszcze jedna to takie bidy niewydarzone...
No nic, niech sobie siedzą, jak im tak dobrze .
Są inne rośliny ładniejsze